A fi sau a nu fi online in 2014

posted in: Optimizare SEO, Web Design | 0

Cine nu-si doreste mai multi clienti?
Insa, pentru mai multi clienti e nevoie de mai multi vizitatori, pentru mai multi vizitatori e nevoie ca mai multa lume sa afle de tine…corect?

Daca privim lucrurile in ordine inversa ne lovim de primul pas: Sa te faci cunoscut!
In mediul real,a deveni cunoscut, atrage dupa sine automat o limita. O limita impusa de cheltuieli in primul rand, optiuni de promovare (reclame TV, reclame radio, bannere, flyere, etc) si evident timp.

Cum ii convingem pe cei care au auzit de noi sa „ne viziteze” si sa ceara o oferta sau sa cumpere (sa devina clienti)?

Exista intotdeauna varianta discount-urilor, care „prinde” cel mai bine, dar dincolo de aceasta, raman foarte putine optiuni.

Dar … mai exista varianta in care poti fi „la locul potrivit in momentul potrivit” – Ai ghicit, pe internet!

Lumea s-a mutat pe internet: servicii, produse, bunuri de consum – le gasim pe toate online. Fara cozi, fara timp pierdut.

Pentru asta, tot ce ai nevoie, sunt serviciile de creare site-uri, oferite de firmele de profil, insa ATENTIE: a avea un website nu este suficient pentru a avea succes.

Un website profesional trebuie sa beneficieze de optimizare SEO, pentru a fi usor indexat de motoarele de cautare, apoi este necesar sa treaca prin procesul de promovare pentru a obtine rezultate.
Este un proces care poate dura de la o luna (creare sie+promovare) pana la cateva luni, in functie de nisa in care activezi, concurenta si evident … buget.

Exista variante de a crea un website incepand cu 100 EUR si terminand cu sume exorbitante de ordinul zecilor/sutelor de mii de euro – totul depinde de ceeace-ti doresti – un website de prezentare sau o intreaga cladire de birouri online?

Un website poate automatiza aproape toata activitatea unei societati, incepand cu banala prezentare a produselor si terminand cu departamentul contabil pentru rapoarte, grafice si etc.

Sfatul cel mai bun ar fi „incepeti progresiv”! Degeaba veti alege o super-infrastructura online, daca nu va este utila.

Alegeti sa treceti prin toate etapele: prezentarea de produse, posibilitate de comanda pe e-mail, posibilitate de comanda si plata online, apoi puteti opta pentru o platforma inteligenta de tipul celor denumite CRM (Client Relationship Management) sau ERP (Enterprise Resource Planner) care va pot usura cu adevarat munca.

Indiferent ce variantele alese, a fi in mediul online nu este viitorul – este PREZENTUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *