Ce trebuie sa sti despre instalatia electrica din casa

March 8, 2012 | Autor: | Adaugat in categoria Servicii

Probabil nu multi dintre noi sunt interesati cum se face o instalatie electrica la o casa, iar cand vorbim de instalatie electrica ne referim la prize, corpuri de iluminat si contorul de energie. Cu toate ca cel mai bine ar fi sa lasam specialistii sa se ocupe de aceste operatiuni, este bine sa avem cunostinte minime si in acest domeniu in cazul in care vrem sa facem mici reparati care inevitabil vor aparea dealungul timpului.

Prima intrebare ar fi: Ce conductor se foloseste pentru prize si pentru iluminat?
1.Pentru instalatiile de iluminare se folosesc conductoari de minim 1,5 mm patrati deoarece acestea au intodeauna o siguranta de minimum 10A.
2.In cazul prizelelor acestea au o siguranta de minimum 16A iar conductorii indicati sunt de minim 2,5 mm patrati.
3.In cazul in care doriti sa calculati mai usor incarcarea pe cablu, e necesar sa stiti ca pe conductorul masiv (un singur fir) de cupru se poate “duce” cam 8A/mm patrat, iar pe cel litat cam 10A/mm patrat.
4.Pentru conductorii ingropati in tencuiala va trebui sa folositi intotdeauna conductori masivi bine izolati.
5.Este indicat sa evitati amplasarea altor conductori de curenti slabi sau tari cum ar fi antena tv, telefonul sau cablul de internet pe langa instalatia electrica.
6.Legaturile din doze pot fi cositorite sau se pot folosi conectori cu suruburi. Recomandarea noastra este ca acestea sa fie cositorite.
7.O strategie des intalnita in instalatiile electrice este pentru a se face economie de cablu intr-o camera, se procedeaza astfel: din doza se duc 3 fire la o priza, apoi din aceasta priza se duc inca trei fire la alta priza si tot asa pentru prizele din camera respectiva.
8.In baie este bine sa evitam amplasarea de prize, intrerupatoare sau doze. In cazul in care totusi dorim sa amplasam o priza aceasta trebuie pusa la o inaltime de minim 1,3 metri, dar aceasta trebuie sa fie o priza Antigron (priza cu capac) care sa aiba diferential. In cazul in care toate acestea vi se par prea complicate puteti apela la firme de specialitate care sunt capabile sa duca la bun sfarsit o astfel de lucrare sau sa se ocupe de intretinerea ei. Pentru cei din zona de vest a tarii va recomandam Popenergia SRL firma specializata in domeniul instalatiilor electrice si sanitare.

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Articolul a primit 5 voturi si are in acest moment nota 5.00. Nota dvs. care e?
Loading ... Loading ...

Autor:

Acest autor a publicat 1 articole pana in prezent.

Adauga un raspuns

Ultimele articole adaugate:


August 20, 2014 | Autor:
Adaugat in categoria Comunicate de presa

Cosmedica.ro, site-ul de prezentare al clinicii cu acelasi nume, a fost relansat de curand aducand mediului online un plus de informatie utila si relevanta in domeniul medicinei estetice si reconstructive. …

August 13, 2014 | Autor:
Adaugat in categoria Sanatate

Odata cu schimbarile climatice care apar la schimbarea anotimpurilor, de regula, apar si o serie de boli si probleme de sanatate. In urmatoarele saptamani vom trece oficial de la anotimpul …

August 12, 2014 | Autor:
Adaugat in categoria Cumparaturi

Incaltamintea este, de obicei, un cadou perfect pentru prieteni si rude, dar numai daca se cunosc gusturile acestora. De exemplu, daca vorbim despre cizme ugg clasice, nu toata lumea ar …