Centrale termice traditionale si centrale termice cu condensare – care este diferenta

posted in: Vanzari | 1

Cu cat se face mai frig, cu atat mai mult incepem sa ne gandim la cele mai bune metode de incalzire pentru locuintele noastre. Cei mai multi opteaza pentru centrale termice de apartament. O discutie destul de frecventa se poarta intre ce tip de centrala este mai buna: centrala termica cu condensare sau centrala termica conventionala. Principala diferenta dintre cele doua o afli din articolul asta.

O centrala termica conventionala este de obicei mai ieftina decat una cu condensare, insa avantajul acesteia din urma se concretizeaza in faptul ca reuseste sa valorifice mult mai bine combustibilul.

O centrala termica cu condensare nu iroseste caldura lantenta avand un sistem care condenseaza vaporii de apa, vapori care intr-o centrala termica traditionala s-ar fi pierdut prin sistemul de evacuare. Randamentul unei centrale termice cu condensare poate creste cu pana la 20% fata de o una traditionala. Consumatorul reuseste in acest fel sa recupereze, in timp, achizitia initala.

Nu doar ca reuseste sa reduca factura la gaz, o centrala termica cu condensare este si mai eco-friendly.

Un dezvantaj ramane totusi faptul ca centrala cu condensatie nu poate sa faca aceasta economisire decat pe timpul iernii, cand centrala este folosita pentru incalzire si nu pentru furnizarea de apa calda menajera. Pe timpul verii functioneaza ca o centrala termica traditionala. De aceea, specialistii recomanda acest tip de centrala pentru incalzirea unor suprafete mari, unde economisirea energiei este mai semnificativa, iar investitia initiala este justificata si recuperata intr-o perioada mai scurta de timp.

Indiferent de tipul de centrala pe care il alegi pentru locuinta ta, cel mai bine este sa te informezi din timp despre capacitatea de functionare, consumul de energie si combustibil, perioada de garantie, etc. Aceste informatii le poti afla de fie direct de pe site-urile unde se comercializeaza centrale termice, fie apeland la un reprezentant al magazinului.

One Response

  1. Nu numai randamentul este important ca diferenta in tre cele doua modele.Dar ai dreptate cand spui ca diferenta este de 20%. In principiu e simplu de ales intre cele doua tipuri dar depinde si ce vrei de la acea centrala.

Leave a Reply