Primii pasi privind lucrarile de licenta economice

posted in: Facultate | 0

Activitatea de elaborare a lucrarii trebuie sa reprezinte o continuare fireasca a activitatii universitare si de pregatire profesionala a studentilor. Scopul acestor lucrari de licenta este cel al finalizarii studiilor si atingerea unor standarde de calitate in profesiunea aleasa. Pe de alta parte, lucrarea de licenta trebuie sa reprezinte si sa faca dovada consistentei in specializarea urmata pe parcursul anilor de studii. Pentru a raspunde acestor cerinte, mai intai, studenti trebuie sa se preocupe de delimitarea temei sau stabilirea titlului lucrarii. Aceasta activitate se poate realiza prin cunoasterea si exploatarea ofertei catedrelor si cadrelor didactice din facultatea la care studiaza, dar si prin propunerile facute de studenti.

Titlul lucrarii trebuie sa acopere aria studiilor si stiintelor economice. Nu se poate alege un titlu pentru lucrarea de licenta care se refera sau se regaseste in campul de investigatie al stiintelor si/sau disciplinei neeconomice. Pot fi abordate teme interdisciplinare dar care au ca obiect de analiza sfera vietii si activitatii economice. Titlul lucrarii poate fi precedat de un supratitlu sau urmat de un subtitlu prin care autorul sa delimiteze, mai precis, sfera investigatiei sale.

Coordonatorul stiintific poate fi oricare din cadrele didactice ale programului de studii universitare de licenta, avand titlul stiintific de profesor universitar doctor, conferentiar universitar doctor, lector universitar doctor/doctorand. Asistentii universitari doctori sau doctoranzi, pot coordona in mod exceptional lucrari de licenta numai in co-tutela cu cadre didactice superioare.

Daca studentul urmeaza, la o facultate economica, doua sau mai multe specializari, nu poate sa opteze pentru aceeasi tema si sa elaboreze o singura lucrare de licenta. Acest aspect este valabil si in cazul in care sunt urmate studii, la nivel de licenta, la alta facultate cu sau fara profil economic. Poate insa se utilizeze baza informativa si documentara a temei sau a subiectului si pot fi dezvoltate cercetarile interdisciplinare, multidisciplinare, pluridisciplinare si transdisciplinare. Prin aceasta se realizeaza o anumita integrare intre diferite domenii ale cunoasterii si utilizarea unui limbaj comun, dar si a unui schimb de idei, informatii, notiuni, concepte, metode si tehnici de cercetare. In acest context, titlul si continutul lucrarii pot fi adaptate si nuantate, fara sa prezinte suprapuneri, paralelisme sau unele repetari sau reluari care contravin exigentei si eticii stiintifice si academice.

Odata aleasa tema, in functie de cerintele conducerii academice a facultatii, a catedrelor si cadrelor didactice, se vor intocmi documente preliminare si se vor obtine avizele necesare pentru acceptarea intregistrarii acesteia.

Ai nevoie de ajutor? Comanda o lucrare de licenta unica, la cel mai bun pret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *