Stii care sunt activitatile cele mai importante ce privesc resursele umane din firma ta?

posted in: Antreprenoriat | 0

Activitatile esentiale ale HRM pe care orice antreprenor trebuie sa le aiba in vedere sunt prezentate in continuare:

Formularea strategiilor care stabilesc orientari clare pentru dezvoltarea pe termen lung si care ofera baza pentru elaborarea unei abordari coerente privind managementul personalului.

Organizarea, adica sprijinirea restructurarii firmelor si reproiectarea posturilor pentru a corespunde schimbarilor proiectate ale produselor sau a perfectionarii sistemelor, tehnologiilor, respectiv a descentralizarii.

Managementul culturii, adica influentarea comportamentului si atitudinilor prin managementul performantei, a strategiilor de perfectionare si de salarizare, sprijinirea formularii misiunii si a valorilor firmei, respectiv a intelegerii, acceptarii acestora si a actionarii in consecinta.

Managementul schimbarii, adica folosirea cunoasterii factorilor care influenteaza atasamentul fata de schimbare si elaborarea programelor, respectiv a metodelor de introducere a schimbarii.

Managementul atasamentului, adica introducerea unor sisteme de management a comunicarii, participarii si performantei, respectiv implementarea unor programe educationale destinate sa mareasca identificarea cu misiunea si valorile firmei si pentru a fundamenta atitudini care sa sprijine realizarea acestora.

Flexibiltatea, adica elaborarea si implementarea strategiilor privind flexibilitatea care sa asigure cea mai buna utilizare a resurselor umane si sa dea posibilitate angajatilor sa invete si sa aplice o paleta mai larga de calificari.

Lucrul in echipa, adica cresterea abilitatii angajatilor pentru a lucra bine impreuna si realizarea celei mai bune utilizari a sinergiilor rezultate din munca eficienta in echipa, respectiv cresterea motivatiei prin participarea la un grup de munca autonom.

Managementul calitatii, adica sprijinirea introducerii managementului calitatii totale prin procese educationale si de perfectionare, respectiv prin implicarea angajatilor in programele de imbunatatire a calitatii.

Asigurarea resurselor umane necesare, adica adaptarea resurselor umane cerintelor in schimbare ale firmei.
Managementul performantei, adica introducerea unor sisteme care sa clarifice obiectivele de la toate nivelurile din cadrul firmei si sa masoare performanta fata de aceste obiective, cu scopul de a accepta planuri de perfectionare si de dezvoltare.

Perfectionarea resurselor umant, adica efectuarea unor cheltuieli pentru pregatirea si perfectionarea angajatilor dc la bate nivelurile firmei, respectiv corelarea programelor de perfectionare cu nevoile firmei si cu cele ale indivizilor, cu scopul de a imbunatati performanta si a le extinde cunostintele.

Managementul recompenselor, adica folosirea unui sistem de management al recompenselor pentru a defini pretentiile privind performanta si a recompensa angajatii in functie de contributia acestora.

Relatiile dintre angajati, adica creirea unui climat cooperant al relatiilor dintre angajati, care sa permita comunicarea directa cu angajatii, dar sa si recunoasca rolul jucat de sindicate, cand este cazul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *