10 idei de marketing pentru un buget mic

posted in: Marketing | 1

Marketing-ul este important pentru orice afacere, indiferent de dimensiunile pe care le are. Însă dacă pentru o companie mare este ușor să aloce destule fonduri pentru o astfel de strategie, pentru firmele mici lucrurile nu stau chiar atât de bine.

Mulți antreprenori uită sau aleg să renunțe la implementarea unei strategii de marketing (una conștientă, căci ei pot face marketing chiar fără să știe) pentru că bugetul nu le permite să meargă pe această cale. Dar lucrurile nu trebuie să stea neapărat așa.

Deși poate fi destul de greu să faci marketing atunci când ești strâmtorat cu banii, nu este însă imposibil. Important este să te axezi pe idei simple și de efect care să îți aducă rezultate bune fără să investești o avere.

Iată o colecție de 10 idei pe care le poți implementa pentru a pune la punct o strategie de marketing ieftină, dar eficientă:

 • 1. Dacă nu ai un website, nu e nevoie să cheltuiești sute de euro pentru unul realizat de un profesionist. Poți apela la un template wordpress pe care să îl personalizezi așa cum îți dorești.
 • 2. Creează o secțiune de blog în website și postează în mod regulat conținut de calitate, util pentru publicul țintă. Fii creativ în ceea ce privește formatul conținutului postat. În afară de text, mai folosește din când în când și video-uri, infografice, animații grafice, etc.
 • 3. Creează un e-book în concordanță cu specificul afacerii tale și oferă-l gratuit utilizatorilor la înregistrarea pe site. Conținutul trebuie să fie bine documentat, redactat cu atenție, fără greșeli, și să vină în ajutorul audienței tale, furnizând soluția la anumite probleme.
 • 4. Creează un cont Google My Business și completează toate detaliile despre firmă, dacă ai și o locație fizică a afacerii. În acest fel vei fi mai vizibil în motorul de căutare.
 • 5. Colectează adrese de e-mail prin intermediul formularelor de înregistrare pe site și trimite regulat abonaților emailuri cu privire la ultimele noutăți referitoare la afacerea ta.
 • 6. Creează conținut video. Nu trebuie să cheltuiești o avere pentru asta. Ai nevoie doar de un telefon performant și o lumină bună. Poți să concepi video-uri explicative pentru produsele ori serviciile pe care le vinzi, astfel încât clientul să poată afla cât mai repede informațiile care îl interesează.
 • 7. Fă-ți conturi de business pe rețelele de socializare. Nu te costă nimic și te poți promova și fără să apelezi la ad-uri plătite. Însă dacă vei vrea să apelezi și la această variantă, o poți face fără să plătești o avere.
 • 8. Alătură-te grupurilor axate pe aceleași domenii ca și afacerea ta. Vei afla informații utile, dar vei putea câștiga și noi clienți.
 • 9. Participă la seminarii de business. Multe dintre ele nu costă foarte mult, iar altele pot fi chiar gratuite.
 • 10. Fii mereu prezent și aproape de clienți. Postează în mod constant conținut de calitate, trimite newslettere bune și încearcă să îți fidelizezi clienții existenți cu gratuități și diverse promoții.https://www.leadmagnet.ro/categorie-produs/continut/

 1. Cristian

  foarte bune aceste idei! as mai adauga si promovarea prin pliante si flyere. in functie de tipul afacerii pe care urmarim sa o promovam, este bine sa alegem instrumentele de marketing optime pentru fiecare produs sau seriviciu, in functie de sezon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *