11 secrete ale unui conținut de calitate

posted in: Copywriting | 0

Crearea de conținut este o arta însă nu una nedescoperita. Deoarece conținutul începe cu cuvinte scrise, nu contează ce tip de conținut produci, deoarece in ziua de astăzi poți beneficia de cunoașterea secretului scriitorilor profesioniști.

Prin urmare, în acest articol vei afla 11 secrete ale scriitorilor profesioniști: sfaturile și trucurile care îi ajută să producă constant un flux constant de conținut de înaltă calitate.

1. CERCETEAZA NON-STOP PENTRU CREARE CONTINUT DE CALITATE

Pentru a iți menține mintea plină de idei de conținut extraordinare, trebuie să ramai în modul de cercetare în orice moment.

Cercetarea nu ar trebui rezervată doar pentru planificarea sau la crearea de conținut la „nevoie”. Calitatea conținutului tău va crește substanțial dacă studiezi in mod continuu.

2. UTILIZEAZA VOCEA PROPRIE ATUNCI CAND SCRII

Nu încerca să copiezi pe altcineva. Conținutul tău ar trebui să aibă un stil individual care este unic pentru personalitatea sau brandul tău.

După ce iți dezvoltați propria voce, continua sa lucrezi asupra ei (Scriitorii nu încetează niciodată sa lucreze la abilitățile lor de scriere. Ca scriitor de conținut, trebuie sa-ti îmbunătățești mereu abilitățile.)

Stilul propriu este posesia ta cea mai prețuită ca scriitor și ar trebui să continue să evolueze pe parcursul vieții din cariera ta.

3. VORBESTE NUMAI DESPRE UN ANUMIT SUBIECT

Fiecare conținut ar trebui să aibă un punct. Unul singur.

Primul lucru pe care ar trebui să-l faci când începi să scrii este să iți dai seama care este punctul tău de bază , care este subiectul principal, unde vrei sa ajungi si ce încerci sa transmiți.

După ce termini de scris, prima rundă de editare este să te asiguri că ai rămas pe subiect.

4. MODUL DE EXPRIMARE SI LUNGIMEA CONTINUTULUI CONTEAZA

Există două lucruri care fac scrierea dificil de citit. Unul nu oferă suficiente detalii și nu oferă decât o acoperire a unei idei. Cealaltă este că încerci să dai prea multe detalii pentru spațiul permis.

Indiferent dacă dorești ca conținutul tău să fie lung sau scurt, asigura-te că respecți regulile de scriere permise.

Articolele scurte ar trebui să ofere doar o discuție la nivel înalt a subiectului tău si nu  o acoperire aprofundată a unui aspect al acestuia.

Conținutul mai lung are spațiu pentru a oferi mai multe detalii.

5. CREEAZA UN GHID PENTRU A DESCRIE SUBIECTUL TĂU

Fiecare conținut are un TOPIC, un punct de vedere și un înțeles. Încearcă să creezi mereu un punct nou sau să găsești un unghi unic pentru a vorbi despre un subiect anume. În caz contrar, găsește altceva despre care să vorbești.

6. TIMPUL ALOCAT TITLULUI

Petrece cât mai mult timp pe titlu, pe măsură ce scrii.

Chiar și cel mai valoros conținut va fi ignorat dacă titlul nu se conectează cu cititorii. Titlul tău ar trebui să creeze interes și să previzioneze informațiile pe care le vor găsi persoanele când vor face click si când vor parcurge informațiile.

8 TIPURI DE TITLURI CARE SUNT PERFORMANTE SUNT:

 1. # de [ceva util sau interesant -Lista de top]
 2. Cum să [faci ceva util sau interesant]
 3. Cum [nume de brand sau de celebritate]
 4. Cel mai bun din [Categorie sau Tip]
 5. De ce [ceva] este [modul în care este]
 6. Interviu cu [Celebritate]: [Subiect sau titlu interesant]
 7. Știri de ultimă oră
 8. Secretele de [Ceva pe care știm să-l cunoaștem]

7. CREEAZA O PRIMA IMPRESIE BUNA

Ai aproximativ trei secunde pentru a iți îngheța cititorii și pentru a ii face curioși. După titlul, prima fraza depinde foarte mult daca cei prezenți vor continua sa citească sau nu . Nu indu niciodată in eroare. Titlul și prima propoziție ar trebui să ii transmită cititorului fără probleme punctul tău  de vedere principal.

8. CREEAZA O INTRODUCERE  IMPRESIONANTA

„Conducerea” sau cum suntem obișnuiți deja , introducerea, este ceea ce scriitorii numesc piatra de temelie a conținutului.

Pentru articole foarte scurte, ar putea fi primul paragraf . Pentru cărți, ar putea fi primul capitol. Dar pentru cea mai mare parte a conținutului, sunt primele 100-600 de cuvinte: intro-ul și punctul tău de vedere.

Introducerea ta trebuie să fie convingătoare, fără a fi prea lungă. Trebuie să se conțină clar  despre ceea ce  urmează ,fără a induce in eroare cititorul.

Tipuri de introduceri care se comportă bine în conținut:

 1. Poveste fascinantă
 2. Fapte puțin cunoscute
 3. Punctul de vedere
 4. Promisiunea informațiilor disponibile nicăieri
 5. Știri de ultimă oră

 

9. UTILIZEAZA CONTINUT CREDIBIL SI NU TE FOLOSI DE INFORMATII FALSE

Cititorii tai nu doresc să piardă timp pe conținut care nu este corect și demn de încredere. Deci, regulile sunt: ​​nici  o informație eronata și nici deformarea adevărului. Deformarea adevărului tinde să ii facă pe oameni să simtă ca sunt manipulați – și nimănui nu-i place asta.

Scrie conținut pentru a ajuta oamenii și a adăuga valoare vieții lor. Utilizează conținut pentru a informa și a distra. Utilizează tehnici de marketing pentru a vinde. Nu vinde iluzii si nu încerca sa deformezi realitatea. Scopul este ca oamenii sa te vadă ca o resursă de încredere. De aceea este atât de important să iți cercetezi subiectele , si sa verifici corectitudinea , labilitatea si validitatea lor.

Dacă prezinți un fapt sau o figură surprinzătoare, trebuie să o susții de aceea este indicat sa iți  furnizezi sursa. Dacă citezi pe cineva sau citezi o carte sau un raport, arata de unde este si a cui. Nu încerca sa deformezi ceea ce cu ușurința in ziua de astăzi se poate descoperi.

Ajuta-i pe cititorii tai sa te creadă pentru ca in caz contrar vor înceta sa mai aibă încredere in tine si vor înceta sa mai citească conținutul tău.

10. NU PERMITE IN CONTINUT INTREBAREA „DE CE”

Un conținut bun spune cine, ce, unde și când  de. Un Conținut excelent spune, de asemenea si „deci ce”.

Nu lăsa conținutul să piardă esența doar pentru că ai fugit de idei.

La încheierea fiecărui conținut, creează un rezumat cu  punctul tău de vedere principal, apoi spune cititorilor tai cum vor beneficia de informațiile pe care le-ai furnizat.

11. CREAREA DE CONTINUT USOR DE CITIT SI RETINUT

Paragrafele scurte, propozițiile scurte și cuvintele ușoare sunt cele mai ușor de citit. Deci, nu încerca să câștigi premii de scris ci încearcă sa te pui in locul cititorului tău. Conținutul scurt și simplu este secretul pentru o mai bună citire. Ideea nu este să te îngrijorezi dacă trebuie să scrii  sau să faci un videoclip, ideea este să începi să creezi conținut – în orice format care funcționează pentru tine.

Deci, CREEAZA. Spune poveștile tale. Discuta despre produsele și serviciile tale. Implica cititorii tai la conținutul creat.

În cele din urmă, este vorba despre marketingul de conținut.

Tu ce crezi ?  Consideri ca mai sunt si alte secrete nespuse dar importante? Aștept părerea ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *