Categorii
Sanatate

Ghid de utilizare al apei alcaline

UN GHID AL APEI ALCALINE

Nota de inceput: Informatiile continute in acest articol sunt redate in scop pur informational. Nu ne propunem sa diagnosticam boli sau prescriem eventuale tratamente pentru acestea. Cititorii sunt invitati sa verifice ei insisi acuratetea celor redate in rapoarte, recomandari, comentarii , opinii si concluzii, inainte de a lua orice decizie bazata pe cele citite mai jos. Daca suferiti de vreuna din bolile enumerate mai jos, va rugam sa consultati medicul. Utilizarea apei alcaline ( sau ionizate ) a fost descoperita si dezvoltata in Japonia, in anii ’50. Printre altii, Dr. Hidemitsu Hayashi, medic cardiolog la spitalul din Kiowa a indicat apa alcalina ca posibila sursa de tratament si insanatosire a organismului. Mai tarziu cercetarile s-au focalizat pe potentialul oxidant al apei alcaline, studiile fiind finalizate de Prof. Sanetake Sirahata – Universitatea Kyushu, in colaborare cu Dr, Hayashi si Dr. Kawamura din Tokyo.

Apa alcalina se produce in urma procesului de electroliza al apei. Aceasta are loc intr-un spatiu denumit camera de electroliza, despartita in doua compartimente. Unul dintre ele contine electrodul pozitiv( anodul ) iar celalalt, electrodul negativ( catodul ). Sunt produse doua tipuri de apa simultan, apa alcalina ( ORP cu valoare ridicata ) si apa acida ( ORP cu valoare scazuta ). De asemenea este rearanjat continutul in minerale al apei, in functie de potentialul electric al acestora. Cand apa prefiltrata intra in camera electrolitica, catodul atrage mineralele cu incarcatura ( valenta ) pozitiva ( alcaline ), pe cand anodul atrage mineralele cu incarcatura ( valenta ) negativa ( acide ). Pe de alta parte, apa in sine, supusa procesului electrolizei, se descompune, la catod avand loc reductia ( rezultand OH si H ) iar la anod, oxidarea ( rezultand O si H ) In camera de electroliza, apa este supusa trecerii unui curent de joasa tensiune, proces care ” desparte” apa intrata in doua fluxuri: alcalin si acid. Tot procesul este controlat foarte atent de un „creier” care determina exact voltajul necesar ficarei trepte de alcalinitate setate de consumator. Alt fapt benefic este acela ca mieralele utile organismului sunt retinute in apa alcalina. Cel mai dedicat cercetator in acest domeniu, Prof. Syrahata de la Universitatea Kyushu – Japonia a demonstrat in 1997 ca potentilaul redox al apei alcaline are aceeasi valoare ca si antioxidantii cunoscuti in natura, cu rol benefic asupra detoxifierii organismului.

NECESITATEA SI BENEFICIILE HIDRATARII ORGANISMULUI

Un studiu efectuat timp de 6 ani si dat pub licitatii in luna mai a anului 2001 de publicatia „American Journal of Epidemiology” a pus in evidenta faptul ca: – Cei care consuma 5 sau mai multe pahare de apa pe zi au cu 41% sanse mai mici de a face atac de cord decat cei care consuma pana la 2 pahare de apa pe zi; – Consumand 5 sau mai multe pahare de apa pe zi, riscul aparitiei cancer ului la colon este redus cu 45%; – Consumul a peste 2 litri de apa pe zi reduce cu 79% riscul aparitiei cancerului la san; Este clar demonstrata necesitatea hidratarii zilnice a organismului. Este atat de simplu incat nu acordam suficienta importatnta acestui fapt. Este greu pentru creierul nostru sa realizeze cat de profunde si importatnte sunt efectele pe care le are simplul fapt de a bea apa suficienta in fiecare zi. Sa vedem mai departe cum poate sa ne schimbe modul de viata si mai ales calitatea acesteia cura cu apa alcalina.

CATA APA TREBUIE SA CONSUMAM ZILNIC ?

Raspunsul este 3 – 4 litri pe zi. Cam mult, dupa parerea unora dar nu este asa. Calculul oficial este urmatorul: un litru de apa pentru fiecare 18 Kg greutate corporala!

CARE SUNT BENEFICIILE REALE ALE HIDRATARII ?

Pastrand organismul ultrahidrat, consumand 3-4 litri de apa filtrata pe zi vor schimba radical in bine tonusul fizic si mental.

1. ENERGIE ! Deshidratarea cu numai 5% a organismului duce la pierderea a 25-30% din totalul energiei organismului. Cand suntem deshidratati, chiar in procent scazut, apar durerile de cap, gandim incetosat, apare oboseala in minte si corp, nu mai functionam cu potential maxim. Apa este necesara pentru majoritatea functiilor metabolice deci este vital sa fim hidratati Oboseala este si o problema de hidratare. Daca va simtiti obositi, incercati sa beti cel putin doi litri de apa si vedeti cum va veti simti in urmatoarele 90 de minute.

2. PIERDEREA IN GREUTATE ! Creierul nostru nu poate sa faca distinctia intre senzatiile de sete si foame. Ambele provin din acceasi sursa – un scazut nivel al energiei. Cand organismul are nevoie de energie, senzatiile de foame si sete sunt generate simultan iar raspunsul instinctiv este acela de a manca. Cu alte cuvinte, mancam chiar si atunci cand organismul cere apa! Pastrandu-ne corpul hidratat, separam senzatiile de foame si sete si astfel vom manca mult mai putin.

3. O PIELE CURATA SI NETEDA ! Daca veti incepe cura de hidratare zilnica, consumand 3-4 litri de apa zilnic veti constata ca pielea dumneavoastra va avea un aspect mult mai sanatos. Probleme cum sunt acneea, ridurile, eczemele, psoriazisul si altele, vor incepe sa dispara. Creierul nostru, in caz de deshidratare, mentine hidratarea optima pentru organele vitale, in detrimentul celor periferice, asa cum este pielea. Prin mentinerea hidratarii, asigurati celulelor o functionalitate efectiva si maxima pentru absorbtia nutrientilor, producerea si circulatia celulelor sangvine, ajutati la eliminarea toxinelor.

4. ALCALINITATEA SI ECHILIBRUL pH-ului ! Atunci cand beti o apa de calitate, filtrata, cu o valoare a pH-ului stabilita la 8,5+ veti simti o revigorare generala, in tot organismul. Corpul nostru are pH alcalin, mentinut la valoarea de 7,365, la nivel celular, in special sangele are aceasta valoare de pH. Cand adaugam prin mancare si bautura prea multe produse acidifiante ( bauturi carbogazoase, zaharuri, dulciuri, paine, pizza, chipsuri, alcool, paste, sosuri condimentate, fast-food, etc. ) ne punem organismul in situatia de a mentine pH-ul la nivelul 7,365. Hidratand organismul cu apa cu un pH mai ridicat, ajutam direct la mentinerea valorii pH-ului, usuram eliminarea toxinelor acide, crescand astfel energia si vitalitatea. O valoare crescuta a greutatii corporale este de asemenea legata de aciditatea organismului. Cand va hidratati si alcalinizati corpul veti observa cum greutatea incepe sa scada. 4 litri de apa alcalina zilnic fac minuni in ceea ce priveste pierderea de greutate!

5. PROCESUL DE IMBATRANIRE INCETINESTE. Printre cauzele imbatranirii premature sunt atat aciditatea crescuta a organismului cat si o proasta hidratare a acestuia. Acumularea si mentinerea toxinelor acide in organism, duc la o imbatranire prematura. Antioxidantii sunt adesea pomeniti in curele de mentinere a tonusului tineresc al organismului, deoarece ajuta la detoxifiere . Consumand apa alcalina, puternic si natural antioxidanta, nu faceti altceva decat sa mentineti sanatos un organism care-si incetineste procesul de imbatranire. ( urmeaza partea a doua, descrierea dietei alcaline )

sursa: www.apafiltrata.com