Categorii
Sanatate

Alegerea corecta a implanturilor mamare

Pana in urma cu cativa ani, se cunostea ca implanturile mamare cele mai solicitate sunt umplute cu silicon sau cu solutie salina.

Sala operatii estetice Cosmedica
Sala operatii estetice clinica particulara Cosmedica

Totusi, in afara de cartile de specialitate, in mediul online romanesc nu exista suficiente informatii concludente despre care tipuri de implanturi se folosesc cel mai adesea si care sunt diferentele intre ele.

Ambele tipuri de implanturi au membrana alcatuita din silicon, singura diferenta fiind continutul acestora.

Implanturile cu solutie salina.

Dupa cum le spune si numele, sunt umple cu apa sterila salina. Sunt introduse goale si abia apoi sunt umplute in functie de dorinta pacientelor si de necesitati.

Implanturile cu solutie siliconata

Spre deosebire de cele cu solutie salina, acestea au o textura asemanatoare tesutului mamar normal, motiv pentru care sunt de preferat in detrimentul celor cu solutie salina.

Ce se intampla atunci cand implanturile se sparg?

Desi spargerea implanturilor are loc foarte rar, de regula in urma unor socuri mecanice puternice la nivelul sanilor, trebuie luata in considerare si aceasta posibilitate. In cazul spargerii unui implant cu solutie salina, apa va fi absorbita de catre corp fara sa creeze probleme medicale, cu mentiunea ca sanul isi va pierde forma.

La spargerea unui implant cu silicon, solutia nu intra in circulatia sistemica datorita capsulei fibroase care se formeaza in jurul siliconului. Problema e ca femeile nu au cum sa isi dea seama instant de spargerea implantului, intrucat sanul isi modifica forma treptat, uneori foarte lent.

Desi spargerea implantului nu creeaza premisele unor boli, se poate ca treptat sa apara dureri in zona mamara, motiv pentru care e nevoie de o noua interventie chirurgicala, in cadrul careia sa fie inlaturat implantul si inlocuit, la cerere, cu unul nou, de aceleasi dimensiuni.

Referitor la ambele tipuri de implanturi, e bine de stiut ca ele nu garanteaza mentinerea pe viata a aspectului sanului. De exemplu, atunci cand era legala folosirea unor implanturi cu propilen, sanii cresteau in dimensiune cu 0,1% pe zi ca urmare a tendintei propilenului de a absorbi apa. De asemenea, orice pierdere sau crestere in greutate poate modifica aspectul sanilor.

Un alt aspect de care trebuie sa se tina cont e faptul ca implanturile pot impiedica alaptarea naturala a bebelusilor, dar nu intotdeauna.

Asfel de informatii medicale erau cunoscute de pacienti pana in prezent.

Cu o experienta de peste 12 ani in domeniul chirurgiei estetice, medicina regenerativa, traumatologie, microchirurgie reconstructiva si chirurgia tumorilor, Clinica particulara Cosmedica recomanda implanturile cu grasimea proprie, respectiv marirea sanilor cu grasimea proprie, rezultata in interventia de lipoaspiratie.

Categorii
Arta si Cultura

Arbex Art Decor te invita sa te bucuri de arta

Expozitia de pictura a participantilor taberei de pictura Hobby Art a ajuns la cea de-a treia editie

Arbex Art Decor organizeaza in colaborare cu Centrul Cultural Reduta in perioada 25 aprilie- 6 mai expozitia de pictura Miscellanea la sediul Reduta din Brasov.

Sunt propuse vizitatorilor 21 de picturi pe panza, cu tematica si abordari diverse ( natura statica, portrete, peisaje) tratate in maniera proprie artistului, cand realista, cand expresionista, pentru delectarea celor care apreciaza creatia in forma ei picturala.

In acelasi timp sunt prezente in expozitie si cateva lucrari abstracte cu accente de expresionism sau aflate la granita figurativului, ce dovedesc interesul pentru experiment ale celor trei artiste: Carmen Tanasescu (Bucuresti), Oana Maria Paul (Bucuresti) si Elena Dinga (Onesti), care pe langa ocupatia lor de baza gasesc timpul si placerea pentru pictura la sevalet.

Expozitia de pictura Miscellanea este organizata anual in perioada primaverii in doua locatii: sediul Arbex Art Decor din Baia Mare cat si in Brasov. Centrul Cultural Reduta gazduieste in 2014 pentru a treia oara expozitia participantilor taberei de pictura Hobby Art.
Programul de vizitare a expozitiei este zilnic 8.00 – 20.00, iar intrarea este libera!

Tabara de pictura Hobby Art reuneste in fiecare an, vara – in plein air, toamna- atelier si plein air si iarna- atelier,  pasionati de pictura din toata tara. Prima tabara de pictura hobby art a avut loc in 2009, in Maramures si a fost gandita ca o tabara de initiere in pictura pentru adulti. Reunind persoane cu profesii si varste diferite, dar animate de aceeasi pasiune pentru artele frumoase, prima tabara a fost urmata in anul urmator de o tabara care oferea posibilitatea continuarii invatarii si practicarii picturii , dand posibilitatea participantilor sa se dezvolte. Conceptul in jurul caruia s-a dezvoltat acest proiect este sa se creeze oportunitatea deprinderii abilitatilor de a picta pentru cei care –si doresc acest lucru, intr-un cadru relaxant de educatie non-formala, tinand cont de 3 factori:
–          Activitati interesante adaptate nevoilor participantilor
–          Peisaje pitoresti
–          Atmosfera de grup exceptional,
 Arbex Art Decor desfasoara activitati de import si confectionare rame de tablouri, import si comercializare de fototapet, stickere de geam, postere de arta, stickere decorative de perete prin site-ul deco-perete.ro. Din 2009 Arbex Art Decor organizeaza si tabere de pictura hobby, precum si expozitii de pictura pentru a participa astfel activ la procesul de creatie si a incuraja persoanele care isi doresc sa invete cat mai multe despre pictura. Pentru mai multe detalii despre Arbex Art Decor acceseaza deco-perete.ro si vezi si http://tabarapictura.wordpress.com/category/expozitii-de-pictura/.