Categorii
Societate

Cum tii hotii departe de casa ta?

Indiferent de cat de mult castigam la locul de munca, indiferent de ceea ce facem si de modul in care gandim, fiecare dintre noi detine cateva bunuri pe care nu le vrea instrainate.

Din nefericire, exista hoti, care transforma o astfel de activitate intr-un adevarat job. De la hotii de buzunare pana la hotii din locuinte, acestia gasesc mereu solutii inovatoare pentru a-si atinge scopul.

Din fericire, exista tehnologii din ce in ce mai dezvoltate care lucreaza impotrva lor iar acest lucru poate sa fie vazut pe site-uri precum SEKURIT. Camere de supraveghere, alarme, dispozitive de control al accesului si interfoane sau videointerfoane, toate au acelasi scop: indepartarea hotilor.

Cum tii, insa, hotii la distanta?

Ar trebui sa dai insa dovada de naivitate, sa crezi ca un astfel de dispozitiv cumparat de la colt de strada poate sa tina deoparte un hot profesionist. Daca vrei cu adevarat sa tii hotii la distanta, este bine sa te orientezi spre solutii profesionale si spre oameni care stiu cu exactitate cum trebuie sa lucreze petru a-ti oferi siguranta.

Un prim pas, este sa te orientezi doar spre dispozitive de firma . Dahua, Hikvision sau alte cateva exemple de branduri uriase ale lumii, iti pot oferi solutii performante. Poti sa vezi aici cateva modele cat se poate de interesante de camere sau de alarme. Ideea este ca trebuie sa tii cont de producator, deoarece un producator cunoscut iti poate aduce o multime de avantaje, cum ar fi studii extrem de bine puse la punct si produse de calitate.

un al doilea pas ar fi sa te informezi. Da, din pacate, trebuie sa citesti foarte mult despre supraveghere, alarme si securitate pentru a descoperi care sunt cele mai bune locuri pe care trebuie sa le folosesti pentru montarea unor sisteme de supraveghere video si care sunt cele mai bune solutii pentru tine.

O echipa de profesionisti care sa monteze camerele de supraveghere video, alarmele si celelalte dispozitive pe care le achizitionezi, nu trebuie sa lipseasca. Este adevarat ca poate sa creasca destul de mult costurile, insa este la fel de adevarat ca un sistem montat de profesionisti poate sa fie mult mai eficient decat un sistem montat in regim propriu.

Oricat de mult ai citi, sunt sanse mari sa nu ajungi sa stii fiecare detaliu despre camerele pe care le achizitionezi si pe care le montezi si sa omiti elemente cat se poate de importante in acest sens.

Categorii
Casa si Gradina

Avantajele apei potabile direct de la robinet

Apa, acest dar pretios pe care l-am primit de la Mama Natura.

Apa formeaza o mare parte din constitutia noastra corporala. De fapt, 2/3 din greutatea corpului nostru este apa. Sangele nostru este aproximativ 90% apa, celulele sunt 85% apa iar creierul nostru este 90% apa. In plus, celulele noastre « inoata » intr-un lichid cunoscut sub numele de lichid intertitial.

Apa este necesara supravietuirii fiintelor umane deoarece garanteaza buna functionare a sistemelor organismului uman. Apa care provine din izvoare diferite prezinta caracteristici diferite : PH diferit, incarcatura electrica diferita si saruri diferite.

Organismul omului este asemenea unui acvariu imens. Absolut toate procesele desfasurate in interiorul sau depind de calitatea lichidului din interior. Daca apa este curata atunci celulele se vor simti in forma si vor functiona in parametri normali. Daca apa va fi murdara functionarea celulelor va fi ingreunata ceea ce provoaca boli si secatuirea energiei.

Apa potabila contribuie la digestie.

Digestia alimentelor solide nu este posibila decat in masura in care organismul absoarbe apa in cantitati suficiente. Apa potabila contribuie la termoreglare, cu alte cuvinte la reglarea temperaturii corpului. Apa potabila contribuie la sanatatea si la frumusetea pielii ajutand-o  sa isi pastreze aspectul neted, sanatos si tanar. Pielea este principalul organ insarcinat cu evacuarea apei din organism prin intermediul transpiratiei.

Apa lubrifiaza organele si debaraseaza organismul de toxine si deseuri organice. Organele noastre au nevoie de apa pentru a functiona in parametri normali. Apa contribuie la metabolismul lipidelor. Un aport suficient de apa le permite rinichilor  si ficatului sa functioneze si reduce acumularea de grasime (depozite adipoase) in organism. In momentul in care aportul de apa este insuficient, o parte din munca rinichilor este preluata de ficat care nu dispune de capacitatea de a metaboliza grasimea in exces.

Noi, cei de la Filtro.ro iti recomandam sa consumi cat mai multa apa potabila cu putinta deoarece este extrem de benefica pentru diferitele parti ale corpului. Vezi care sunt avantajele unui filtru de apa si de asemenea care sunt toate beneficiile pentru sanatatea ta.

Categorii
Auto

Ce se intampla daca circul fara asigurare RCA valabila?

Ce este o asigurare RCA? Noua lege intrata in vigoare in 2007 prevede ca orice proprietar de masina trebuie sa fie in posesia unei polite de asigurare RCA obligatorie.

In momentul in care sunteti implicat intr-un accident in urma caruia se constata ca nu sunteti vinovat, dar accidentul are ca urmare daune materiale sau victime, asiguratorul masinii implicate este obligat sa acopere un procent din cheltuielile de reparatie si sau spitalizare.
In cazul in care proprietarul unei masini a incheiat o polita de asigurare de tip CASCO, este obligat de asemenea sa incheie un contract de asigurare RCA, indiferent ca vorbim depre o asigurare auto online realizata pe site-urile principalelor agentii de asigurari. http://www.asigurare-auto.info
Ce se intampla in cazul in care circul fara asigurare obligatorie RCA?
Pentru conducatorii auto care circula cu un vehicul fara asigurare auto RCA, legea prevede o contraventie de 1000 pana la 2000 RON, retinerea placutelor de inmatriculare sau inregistrare si a certificatului de inmatriculare.
Documentele retinute de catre personalul Politiei pot fi recuperate in urma prezentarii contractului de incheiere a politei de asigurare RCA obligatorie.
De asemenea, personalul Politiei Rutiere poate controla direct in baza de date, daca proprietarii de autovehicule au plata asigurarii efectuate, iar in caz contrar veti primi o instiintare la adresa de domiciliu. Daca in termenul prevazut in vigoare, nu va prezentati la unul dintre sediile Politiei cu dovada asigurarii RCA, vi se va suspenda inmatricularea masinii detinute.
Totodata, daca va aflati la volanul unei masini fara asigurare RCA, in urma careia ati provocat un accident din care ati sunteti vinovat, sunteti obligat sa platiti daunele materiale si de spitalizare, in cazul in care se constata victime. Despagubirile vor putea fi platite fie pe cale amiabila fie indirect apeland la Fondul de protectie a victimelor strazii, care pe cale legala isi va recupera despagubirile achitate.
Categorii
Antreprenoriat

Necesitatea accesarii de fonduri europene in domeniul turistic

Romania pune accent pe dezvoltarea unei afaceri intr-un domeniu precum turismul, aceasta devenind mult mai accesibila intreprinzatorilor datorita fondurilor europene.

In zonele cu un potential ridicat asa cum este litoralul si statiunile montane, s-au investit tot mai multi bani in domeniul turismului, in ultimii ani.

Tara noastra are un potential turistic imens, dar care nu este exploatat decat intr-o proportie foarte mica. Un aspect dezavantajos este acela ca Romania este cu mult in urma tarilor invecinate in ceea ce priveste dezvoltarea turismului. Studiile efectuate la nivel international releva faptul ca turismul romanesc are sanse sa devina competitiv, ceea ce este un lucru imbucurator pentru economia Romaniei.

Dezvoltarea a acestui sector se poate realiza doar prin investitii substantiale care nu pot fi suportate, in totalitate, de mediul privat sau de bugetul national, asfel in sprijinul agentilor economici, a asociatiilor profesionale si a autoritatilor locale vine Uniunea Europeana, care a lansat proiecte pe mai multe sectoare ale activitatii turistice, ce se adreseaza tuturor celor interesati.

Cu toate ca accesarea unui credit bancar nu erau usor de obtinut de catre majoritatea intreprinzatorilor, putini dintre acestia au solicitat in perioada initiala de acordare a fondurilor sprijin european atunci cand au pus bazele unei afaceri in acest domeniu.

In ultimii ani, fondurile europene au inceput sa ajunga la firmele care cu ceva ani in urma creionau proiecte pentru a lua bani gratis de la UE. Primul pas pe care un intreprinzator trebuie sa-l faca pentru a lua fonduri europene este sa aiba idei pentru a investi intr-un business nou sau in dezvoltarea unei afaceri deja existente si sa identifice caile prin care poate pune in practica ideile respective. Accesarea de fonduri europene inseamna finantarea proiectelor sidezvoltarea afacerii cu bani pe care nu trebuie dati inapoi.

Pentru a obtine acesti bani trebuie urmate anumite proceduri de multe ori birocratice, iar ceea ce este important este ca firma trebuie sa inceapa investitia cu surse proprii, banii urmand a fi obtinuti in urma decontarilor. De aceea, beneficiarul trebuie sa-si dimensioneze investia in functie de capacitatea reala a firmei de a suporta aceste costuri.

Firma care vrea fonduri europene vine cu o contributie de minimum 30%, in functie de program, pe care o poate asigura dintr-un credit bancar sau din surse proprii. Proiectele trebuie sa-si dovedeasca rentabilitatea pentru a obtine finantarea din momentul elaborarii pana la finalizarea lor.

In conditiile in care firma care vrea fonduri europene nu dispune de fonduri proprii si are nevoie de un credit bancar pentru a face investitia, este bine ca inainte de a depune proiectul, beneficiarul sa mearga la banca pentru a vedea cati bani poate obtine si care sunt conditiile de creditare. Firma care aplica pentru banii europeni trebuie sa tina cont si de faptul ca exista cheltuieli pe care Uniunea Europeana nu le deconteaza, pe care beneficiarul trebuie sa il plateasca din buzunarul propriu. De aceea, este nevoie de un plan de investitii realist si de alegerea unei perioade de implementare suficient de largi astfel incat sa poata fi respectate termenele scrise in proiect.

http://www.infiintare-firma-bucuresti.ro/modul-de-constituire-a-grupului-de-interes-economic/

Categorii
Antreprenoriat

GRANIRAPID, ADEZIV PE BAZA DE CIMENT SI POLIMER LICHID, BICOMPONENT

S.C. Izotech Services S.R.L. va prezinta astazi un adeziv pe baza de ciment(C), imbunatatit (2), cu priza si hidratare rapida(F), clasificat C2F,  din portofoliul MAPEI- producator care ne-a obisnuit cu produsele sale de top, de 79 de ani.

Astazi vom vorbi despre  Granirapid,  un adeziv deformabil, clasificat S1.Este un adeziv de exterior si interior, pentru lipirea placilor ceramice de orice fel: marmura, placi din roci naturale, recompuse, sau artificiale, pe pardoseli sau pereti.

Este utilizat  la solicitari de trafic intens si greu, pentru lipirea placilor speciale din cauciuc cu profilul fetei interioare adaptat pentru fixarea cu adeziv pe baza de ciment, pe toate tipurile de suporturi traditionale si stabile.Pardoselile sunt apte pentru traficul pietonal usor, dupa 3-4 ore . Suprafetele pot fi solicitate intens, dupa 24 de ore.In cazul piscinelor, aceste vor fi umplute cu apa, dupa 3zile.

Granirapid are ca particularitate un timp scurt de realizare a prizei si o hidratare ce permit o lipire rapida a finisajelor, pe pardoseli sau pereti, adezivul atingand performantele maxime in numai 24 de ore. Asa dupa cum mentionam inca din titlu, Granirapid este un adeziv bicomponent- componenta A este o pulbere alba, sau gri pe baza de lianti speciali si nisip de quart, iar componenta B este un latex de cauciuc sintetic. Adezivul are contractii foarte mici la uscare, practic nule si caracteristici excelente de aderenta pe aproape toate tipurile de suporturi, inclusiv pe cele dificile.

Este rezistent la socuri mecanice si vibratii, la socuri termice, la imbatranire si la diferiti agenti chimici diluati si are o grosime de aplicare de pana la 10 mm. Produsul indeplineste cerintele Anexei XVII, a Regulamentului (CE),nr.1907/2006(REACH), alineatul 47. Daca sunteti intr-un stadiu al unor lucrari specifice la care se preteaza acest tip de adeziv, nu ezitati sa il alegeti si nu veti regreta! Stiti deja ca produsele marcii MAPEI nu va dezamagesc niciodata!

Pana data viitoare, sa ne auzim cu bine!

//www.izotech-services.ro/adezivi_ancore-si-chituri/adezivi/granirapid-gri_-set-predozat-30_5kg-adeziv-bicomponent_-cimentos_-c2f_s1_-mapei.html\”

//www.izotech-services.ro/contact.html\”

Categorii
Electrocasnice

Despre cafeaua de la munca si expresorul nou

Cafeaua de la munca nu mai e ce a fost de cand au schimbat aparatul; au inlocuit cafeaua din boabe proaspat rasnite cu un aparat care face cafea de proasta calitate, cafea instant. Si astfel diminetlile agitate in care savurai cafeaua s-au transformat in dimineti agitate in care te gandeai cu ce poti inloci cafeaua. Si ideea nu a fost mai departe de doua zile de la momentul zero: salvarea noastra avea sa fie intr-un expresor de cafea nou nout.

Am cercetat oferta de expresoare cafea si am vazut ca nu e una foarte mica; dimpotriva, diversitatea modelelor si functionalitatilor acestora mai mult ne-au pus in dificultate. Ceea ce stiam sigur era ca vrem un expresor de cafea la 4 cesti, pentru ca bautorii de cafea in companie sunt multi, dar in acelasi timp unul care sa fie compact, pentru ca spatiul de depozitare nu este unul mare. Ne-am uitat si la expresoare ieftine si la expresoare mai scumpe incercand sa identificam un produs care sa multumeasca cat mai multi din colegi. Unii nu veau cafea tare ci doar cafea cu lapte sau cappucino; si  am zic ca din moment ce facem o investiti macar sa fi una buna.

Si am terminat prin a lua nu unul, ci chiar 2 expresoare. Unul la 4 cesti, asa cum ne hotarasem initial care prepara cafea din babe rasnite pe loc; cafeaua are acum o aroma deosebita, o aroma puternica. Pentru doritori, aparatul asta nou face si spuma astfel incat putem savura chiar si cappucino. Si pentru fete am luat unul dintre modelele de expresoare bosch tassimo; modelul acesta functioneaza cu capsule de la Jacobs si prepara ma multe sortimente de cafea in doar cateva zeci de secunde. Mai mult, face si o ciocolata calda deliciooooasa de la Milka; un amestec cremos de ciocolata cu lapte proaspat UHT.