Categorii
Comunicate de presa Literatura

Irina Binder Fluturi 3

Dupa Soni semnata de Andrei Ruse – carte care a starnit polemici aprinse la momentul aparitiei (2008), iata ca in 2012 un alt roman care sfideaza rigorile scriitoricesti, face valuri mari pe piata de carte. Este vorba despre Fluturi, scris de Irina Binder intr-o maniera care i-a atras deopotriva, atat laude cat si critici.

Fara a intra pe taramul alunecos al criticilor de carte, se poate spune ca, romanul Fluturi deschide o poarta catre un nou mod de exprimare literara – mai simplista, mai sincera, mai usor de digerat si, mai mult, venita dintr-o experienta reala.

In pofida criticilor, limbajul neacademic folosit de Irina Binder in Fluturi, nu i-a diminuat deloc popularitatea, dimpotriva, am putea spune ca i-a dublat-o. Franchetea controversata a Fluturilor Irinei Binder indica, daca nu un caracter perfect transparent, macar caracterul unui om care a ales sa nu se ascunda de sine. Un om, cu bune si cu rele, care isi accepta slabiciunile si greselile si care are curajul de a impartasi si altora din experientele sale, cu riscul de a fi judecat, blamat sau marginalizat.

Fluturi este o poveste in care se regasesc cititori din cele mai diverse medii, indiferent de educatie, nivel de cultura sau statut social. Ideea de a transforma un jurnal intr-un roman, n-a fost premeditata, insa nici spontana. Irina Binder si-a castigat treptat fanii, incepand cu 2010, anul in care autoarea a inceput sa posteze pe pagina sa de Facebook, fragmente din jurnalul propriu. Impactul asupra cititorilor din mediul virtual a fost atat de puternic incat au determinat-o in timp, sa ia in considerare publicarea unei carti.

La sfarsitul anului 2012, Irina Binder lanseaza primele doua volume din romanul Fluturi. Cartea a avut un succes de piata enorm, reusind sa ramana pe primele locuri ale celor mai bine vandute carti la nivel national in 2013, 2014 si 2015. Fluturi 3 este un raspuns adresat cititorilor care au sperat ca povestea de dragoste traita de Irina, Matei si Robert, sa aiba o continuare.

Cel de-al treilea volum Fluturi a fost facut cunoscut fanilor, exact dupa modelul primelor doua volume, in mediul on-line, pe pagina de FB a autoarei si se afla deja la vanzare, devenind, in doua zile de la lansarea ei pe piata de carte din Romania, bestseller. Nu mai putin de 10.000 de exemplare au fost comandate in 24 ore, doar de pe libraria online Libris.ro, iar primele 1000 de exemplare au avut si un autograf Irina Binder.

Usor de judecat de catre cinici, de catre cei care-si traiesc fiecare secunda a existentei respectand normele sau de catre cei care n-au curajul sa-si recunoasca slabiciunile, Fluturi de Irina Binder volumul 3 este, asa cum spune insasi autoarea, o carte “pentru oamenii care stiu sa citeasca dincolo de o poveste”.

Altfel spus, atat primele doua volume cat si Fluturi 3 se adreseaza cititorilor care rezoneaza cu trairile autoarei, expuse brutal de sincer in paginile cartii in discutie.

Categorii
Spiritualitate/Credinta

Cum putem trnascende si purifica ego-ul negativ

Învățături din cartea Purificarea Egoului Negativ autor Dr. Joshua David Stone, din secțiunea librărie online a editurii AGNI MUNDI

Energia ofensivă şi critică venită din partea altor persoane trebuie înlocuită cu gândirea spirituală, Hristică și Buddhică.

Prima întrebare la care căutăm răspuns este aceasta: de ce îi atacă şi îi critică oamenii pe semenii lor? Răspunsul este simplu, nu au fost instruiţi despre cum să îşi controleze şi să îşi stăpânească propria minte, emoţiile şi programarea Ego-ului Negativ.

Toate persoanele vor trece prin situaţii în care sunt atacate şi criticate, atât timp cât acestea nu stăpânesc în mod corespunzător mintea, emoţiile şi transcenderea gândirii Ego-ului Negativ. Cu cât eşti mai faimos, cu atât mai mult încearcă unele persoane egoiste să te doboare.

Un alt motiv pentru care oamenii atacă şi critică este că, sunt conduşi de corpul emoţional. Atunci când permiţi sentimentelor şi emoţiilor tale să îţi controleze viaţa, Ego-ul Negativ devine programatorul acestor sentimente şi emoţii. Persoanele cu stimă de sine scăzută, concurează şi se compară în permanenţă cu alţii, încercând să se simtă bine în pielea lor. Sunt blocate în complexul Ego-ului Negativ de a fi mai buni sau mai răi decât alţii. Acestea sunt două faţete ale aceleiaşi monede.

Există un singur mod de a gândi, numit conştiinţa Spirituală, Hristică sau Buddhică, ce va transcende vechea gândire şi care va aduce iubire necondiţionată, iubire necondiţionată de sine, valoare de sine necondiționată, fericire constantă şi pace interioară permanentă pentru evoluție spirituală.

Nu este necesar să ataci, să critici, să îi răneşti pe alţii, să faci comparaţii şi să fii mai bun sau mai rău decât alţii. Aceasta este motivul pentru care Sai Baba a spus: „Dumnezeu este egal cu om minus Ego”.

Cum gestionăm situaţiile în care cineva se comportă aşa faţă de noi sau o altă persoană?

Primul lucru de făcut atunci când eşti atacat, judecat sau când cineva ți se adresează cu furie, este să îţi păstrezi puterea personală, iubirea necondiţionată şi valoarea de sine. Păstrează-ţi sfera de protecţie şi lasă energia negativă să alunece pe ea. Sfera de protecție va respinge energia negativă și nu se va implanta în subconştient. Nu lăsa persoanele respective să fie programatorii sentimentelor şi emoţiilor tale. Eşti cauza sentimentelor şi emoţiilor tale şi nu un efect al acestora. Astfel, răspunzi în loc să reacţionezi.

Nu-ţi asculta Ego-ul Negativ.

Acesta îţi va spune că persoana respectivă te-a pus în postură de inferioritate. Nu-l asculta, pentru că este o iluzie. Poţi fi pus într-o poziţie de inferioritate numai dacă eşti o victimă şi laşi persoana respectivă să fie cauza sentimentelor şi emoţiilor tale, în loc să fii tu cel care le generezi. Cheia este să nu spui nimic. Acest lucru îţi va surprinde atacatorul şi îl va pune pe gânduri, pentru că el este pregătit de luptă, iar tu eşti la fel de liniştit ca Buddha. Nu permite corpului emoţional să se activeze. Trebuie să rămâi calm, detaşat, raţional şi obiectiv.

În concluzie, ceea ce aş dori să spun despre această problemă a modului de gestionare a atacurilor şi criticilor altor persoane este că, „un atac este de fapt un strigăt pentru iubire”.

Categorii
Cumparaturi

Weekend Polirom in magazinul Libris

Iubitorii de carte si cititorii de cursa lunga au parte de vesti bune: Editura de Carti Polirom si Libris Brasov reduce preturile la carti in zilele de 24-25-26 iunie 2016 !

Peste 1.700 de titluri aflate pe stoc in libraria online Libris.ro vor beneficia acum de reduceri cuprinse intre 25% si 85%. Volumul mare de carti acopera o gama foarte diversificata de subiecte, astfel incat fiecare cititor sa isi gaseasca autorul si stilul preferat. Editura Polirom ofera astfel romane de dragoste, romane din literatura universala, de fictiune sau nonfictiune potrivite pentru vacanta de vara, memorii, dictionare, carti in limbi straine, de dezvoltare personala, despre ezoterism etc.

Libris va recomanda colectiile Eseuri si Confesiuni, Serii de autor, Opere sau Top 10 plus, toate acestea purtand emblema „Polirom”, o editura foarte importanta pe piata romaneasca, cu o experienta de peste 20 de ani in domeniul editorial si text publicistic. Gasiti asadar preturi reduse la carti valoroase, tiparite in conditii grafice deosebite, cum este si colectia „Insemnari zilnice” – Regina Maria a Romaniei, unde cititorul o descopera pe Majestatea Sa ca sotie, mama si om valoros.

Cartile de la Polirom se bucura de notorietate, indiferent ca prezinta teme tratate de scriitori romani sau povesti, istorii, trairi personale ale unor cunoscuti autori straini. Enumeram doar cateva nume: Octavian Paler, Aurora Liiceanu, Norman Manea, Umberto Eco, Oscar Wilde, F.M.Dostoievski, Elif Shafak sau Haruki Murakami.

Libris Brasov si-a obisnuit clientii in cei 7 ani de existenta cu numeroase campanii si surprize. Astfel, in week-end-ul 24-26 iunie 2016, pe www.libris.ro veti gasi patru titluri de carte care se bucura de autograf din partea scriitoarelor: Desiree Halaseh si Zeruya Shalev (Israel), dar in limita stocului disponibil!

In plus, Libris.ro se angajeaza sa va expedieze gratuit prin curier coletul cu carti, oriunde in Romania, indiferent de valoarea comenzii dumneavoastra ! Pentru ca iubim cartile si oamenii care citesc !

Categorii
Auto

Pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a deveni sofer profesionist

In ultimul timp soferii profesionisti au devenit tot mai cautati, tot mai multe firme de transport nu reusesc sa-si ocupe posturile vacante desi salariul plus diurna unui conducator auto profesionist depaseste uneori si suma de 2000 de euro pe luna.

Iata pasi pe care trebuie sa-i urmezi pentru a deveni sofer profesionist. Pentru a deveni sofer profesionist trebuie sa sustii mai multe examene specifice in functie de autovehiculul pe care urmeaza sa-l conduci. Primul pas este de a urma cursurile unei scoli de soferi iar apoi obtinerea unui atestat profesional.

Permisul de conducere

Persoanele interesate sa devina soferi profesionisti trebuie sa obtina cel putin categoria C1, cu care pot conduce autovehicule cu masa maxim autorizata de 7.5t sau categoria C. Pentru a conduce autovehicule care tracteaza remorci cu masa maxima autorizata peste 750kg, conducatorul auto va trebui sa obtina si categoria E, iar pentru a conduce microbuze sau autobuze cu un numar mai mare de 9 locuri va trebui sa obtina categoria D1 sau D.

Dupa terminarea scolii de soferi viitorul conducator auto profesionist va sustine un examen teoretic sub forma unor chestionare auto drpciv specifice categoriei respective , iar dupa promovarea acestui examen va fi programat pentru a sustine o proba practica cu autovehiculul pentru care doreste sa obtina categoria.

Dupa obtinerea categoriei permisului de conducere viitorul sofer profesionist trebuie sa urmeze cursurile unui centru de pregatire profesionala pentru a obtine un atestat profesional eliberat de ARR (Autoritatea Rutiera Romana).

Atestatul Profesional

Atestatele profesionale pot fi de mai multe feluri in functie de tipul de autovehicul sau marfa pe care soferul va urma sa o transporte. Primul atestat pe care trebuie sa-l obtina un sofer profesionis este Certificatul de Pregatire Initiala (CPI) marfa sau persoane, acesta se obtine dupa promovarea unui examen la ARR. Acest examen are o proba teoretica sub forma unor chestionare ARR pe calculator, o proba scrisa cu studii de caz si o proba practica. Dupa obtinerea acestor atestate profesionale conducatorii auto mai pot opta si pentru alte tipuri de atestate, ADR pentru marfuri periculoase si/sau atestate pentru marfuri agabaritice.

Aceste tipuri de atestate profesionale sunt obligatorii si pentru soferii de taxi, soferii de troleibuz, soferii care transporta vehicule avariate, instructorii auto, profesorii de legislatie rutiera sau coordonatorii firmelor de transport marfa sau persoane, urmand ca fiecare tip de atestat sa fie obtinut dupa sustinerea unui examen cu intrebari specifice fiecarui atestat in parte.

Astfel, pentru a devenii sofer profesionist trebuie sa obtii un permis de conducere categoriile C1, C, C+E sau D1, D, D+E iar apoi sa obtii un certificat de pregatire profesionala (atestat profesional) pentru a putea profesa.

Categorii
Sanatate

Periuta de dinti electrica: recomandari

Odata cu dezvoltarea tehnologiei, pe piata produselor de igiena orala au aparut numeroase dispozitive ce usureaza si perfectioneza periajul dentar. Un astfel de produs, este si periuta electrica de dinti.

Dar este periuta electrica de dinti varianta cea mai buna?

Raspunsul la aceasta intrebare este unul complex, deoarece periajul electric, desi este cel mai bun periaj dentar pe care il poate efectua cineva, nu este recomandat pentru toate categoriile de persoane. Spre exemplu, cei ce sufera de boala parodontala, de afectiuni gingivale importante sau copii sub 12 ani, sunt trei categorii de persoane la care utilizarea periutei de dinti electrice este nerecomandata, deoarece utilizarea ei poate afecta parodontiul marginal (la copii) sau sa agraveze retractia gingivala (la persoanele cu probleme parodontale). In cazurile enumerate, periajul manual este cel recomandat, acesta efectuandu-se cu ajutorul unei periute cu peri moi.

Deasemenea, folosirea unei periute de dinti electrice, trebuie facuta cu grija si la persoanele ce nu au afectiuni orale. Un periaj agresiv sau insistent asupra unui smalt demineralizat poate provoca fisuri importante sau, in cazul in care se agreseaza gingia in mod repetat, aceasta se poate retrage de pe dinte, expunandu-se radacina dintelui, lucru ce este ireversibil.

Din acest motiv, firmele producatoare au introdus in unele periutele electrice de top, sisteme ce permit utilizatorului sa isi cronometreze sedinta de periaj (doua minute pentru toata cavitatea orala – cate 30 de secunde pentru fiecare hemiarcada) sau presiunea ce o exercita asupra dintilor si gingiei.

Asadar, daca doresti sa schimbi periajul manual cu unul electric, ai grija sa consulti mai intai un medic dentist si dupa, sa alegi periuta electrica care ti se potriveste.

Pe portalul stomatologic dentistul.info exista o sectiune dedicata tuturor produselor de ingrijire orala: dusuri bucale, periute de dinti electrice si manuale si mijloacelor suplimentare de igiena – ape de gura, ata dentara, paste de dinti.

Categorii
Cumparaturi

Reduceri de 50% in magazinul Libris

Cea mai mare librarie online din Romania, Libris.ro, a organizat o noua promotie WOW!

Doar astazi, 22 iunie 2016, doar pentru 24 de ore, peste 2.000 de titluri cu 50% reducere! Sunt la dispozitia iubitorilor de carte 1143 de titluri de literatura universala si 47 de literatura romana!

La jumatate de pret puteti avea carti semnate de F. Scott Fitzgerald, Ernesto Sabato, Albert Camus, William Faulkner, Gabriel Garcia Marquez, Hermann Hesse etc, dar si autori romani precum Augustin Buzura, Andrei Ruse, Stefan Mitroi, Eugen Ovidiu Chirovici sau Carmen Gheorghe.

Volumelor de beletristica se adauga foarte interesante memorii, biografii si autobiografii, jurnale care aduc mai aproape personalitati carismatice precum Coco Chanel, Grace de Monaco, Edith Piaf, Agatha Christie, Julio Iglesias, Steve Jobs, Sarkozy Nicolas, John Lennon, Celine Malraux s.a.m.d..

Varietatea ofertei este completata cu carti, ghiduri si jurnale de calatorie, cu 382 de titluri de volume pentru copii, cu manuale scolare, cu studii de parenting, dezvoltare personala, cultura generala (atlase, enciclopedii si dictionare de toate felurile), urmate de carti de arta, design si arhitectura, afaceri, economie si marketing, dar si volume de stiinta si tehnica, sanatate, medicina si farmacie.

Bine reprezentata este si zona cartilor apartinand domeniului umanist: religii („Originile crestinismului” de Julien Ries, „Jihadul Islamic” de Anghel Andreescu si Nicolae Radu, de exemplu), spiritualitate si esoterism („Puterile oculte ale mintii” de Enrique de Vicente, „Simbolurile gradelor capitulare in francmasonerie” de Irene Mainguy, „Templul lui Solomon – Mit si Istorie” de William J. Hamblin, „Cele zece mahavidya” de David Kinsley etc.), dar si stiintele socio-umane cu carti de filosofie, istorie, psihologie, sociologie, critica literara („Sociologie politica” de Virgil Magureanu, „Tiganii din Europa si din Romania” de Alex Mihai Stoenescu, „Comunicarea, paradigme si teorii” de Ioan Dragan etc.).

Incheie toata aceasta generoasa oferta volumele de gastonomie (17 titluri) si hobby practic (21 de titluri). Orice carte apartinand oricarei zone de interes, descrisa mai sus, este disponibila, in cadrul acestei campanii, cu o reducere de 50%.

Acestui avantaj i se adauga si transportul gratuit, pentru orice comanda, indiferent de valoarea ei, prin curier rapid.

Categorii
Educatie

MAKE IT ACADEMY, academia profesioniștilor în marketing reîncepe pe 2 iulie 2016

MAKE IT ACADEMY, programul complet de pregătire în domeniul marketingului digital reîncepe pe 2 iulie 2016.

Pregatim specialisti de top pentru domeniul marketingului online.

Academia conține 1 curs introductiv și 7 cursuri de specializare. Absolvenții primesc diplome pentru fiecare modul urmat.

Programul intensiv de pregătire în domeniul marketingului digital este dedicat celor care vor să își construiască o carieră, profesioniștilor care doresc o specializare completă și celor care conduc business-uri.

Cursurile pornesc de la zero, urmând ca în cadrul fiecărui curs să se atingă și cele mai avansate tehnici de promovare sau utilizare ale platformelor de marketing digital.

Inscrierile se realizează pe site-ul Rezistența Online și pe makeitacademy.com

Categorii
Servicii

Servicii pentru fatade

Servicii pentru fatade din sticla, pereti cortina din aluminiu, otel, lemn.

Specialitatea noastra o reprezinta fatadele tip cortina pentru care va oferim cu seriozitate experienta acumulata intr-un domeniu unic, cel al fatadelor de tip perete cortina, unde fiecare detaliu este important.

In prezent domeniul, peretilor cortina (curtain walls) ~ fatadelor din sticla (glass facades) ~ cu structura respectiv montanti si traverse din aluminiu, lemn sau otel ce sunt utilizati pentru imbracarea cladirilor cu fatade vitrate autoportante avand proprietati optime de izolare termica si acustica.

Consideram ca impreuna putem face ca executarea unui proiect in Romania si mai ales in Bucuresti sa fie realizabil in conditiile unui pret deosebit de competitiv si o calitate ireproesabila.

Reputatia noastra este construita pe aprecierile facute de clienti. Modul de organizare si management al tuturor proiectelor realizate ne face sa investim continuu in perfectionare si tehnologie de ultim moment.

Mentionam faptul ca sistemele de pereti cortina fie ca au structura din otel, lemn ori profile din aluminiu sunt utilizati si pentru luminatoare, verande.

Categorii
Stiinta si Tehnologie

Paneta nr.noua

Un grup de astronomi a descoperit ceea ce ar putea fi a noua planeta din Sistemul Solar

Un grup de astronomi de la Institutul de Tehnologie din California au anuntat o descoperire remarcabila : dovezi ca exista o planeta noua , in colturile indepartate ale sistemului nostru solar , mult mai departe de orbita lui Pluto.

Acesti experti nu au un nume definitiv pentru planeta si au numito pur și simplu ” Planeta Nouă „. In conformitate cu datele lor,planeta nu a putut fi observata in mod direct. Ea ar avea o dimensiune de 5-10 ori mai mare decât dimensiunea Pământului .

Avem nevoie de mai multe dovezi

Orbitele acestor corpuri ceresti sunt influentate de gravitatea unei planete nevazute, care a fost evaluata ca fiind suficient de mare pentru a avea acest efect.

Mai multe tipuri de telescoape inclusiv telescopul hubble incearca sa capteze Planeta Noua,care ar fi a cincea ca marime dupa Jupiter,Saturn,Uranus si Neptun.

Cu toate acestea,chiar si cu aceste dimensiuni,distanta enorma fata de soare ar face ca lumina reflectata sa fie atat de mica incat sa nu fie atat de usor de descoperit.

Unii experti nu par a fi pe deplin convinsi de aceasta descoperire si sustin ca aceste perturbatii in orbitele corpurilor ceresti ar putea fi datorate altor cauze.

Directorul stiintei planetare NASA, Jim Green , ne-a reamintit cuvintele lui Carl Sagan : ” descoperirile extraordinare necesita dovezi extraordinare . „
voxpedia.ro

Categorii
Fotografie

Organizarea unui botez – sfaturi si trucuri

Organizarea unui botez nu este o treaba usoara. De la alegerea invitatiilor de botez, la marturii, haine pentru botez, aranjamente, alegerea nasilor si a unui fotograf de botez, toate acestea trebuie rezolvate inainte de marele eveniment, pentru a evita stresul si aglomerarea.

Invitatiile de botez pot fi alese in functie de sexul copilului: daca este baiat de obicei se opteaza pentru culori precum albastru, verde, gri, maro, bej, iar daca este fetita, majoritatea aleg invitatii de botez roz, mov, rosu sau alb. De asemenea, invitatiile de botez se pot personaliza cu o tema preferata: bicicleta, flori, desene, etc.

In ceea ce privesc marturiile de botez, acestea pot varia in functie de buget si preferinta. Multi parinti opteaza pentru marturii botez sub forma unor cutii cu bomboane, brelocuri, magneti sau rame foto. Alegerea este a dvs. insa nu ar trebui sa va dea foarte mare bataie de cap alegerea acestora.

In alegerea hainelor pentru botezul copilului nu trebuie respectate anumite reguli. In general se merge pe o tinuta eleganta, potrivita evenimentului.

Alegerea fotografului pentru botez, este insa, una dintre deciziile ce trebuie luate cu grija, avand in vedere insemnatatea evenimentului. Un fotograf de botez trebuie sa fie ales in functie de calitatea serviciilor oferite, de experienta acestuia si de disponibilitate. Nu lasati amintirile acestui frumos eveniment pe mana oricui. Alegeti un fotograf de botez profesionist.

Aranjamentele: de la lumanari, arajamentele florale, la local, mese, etc, trebuie de asemenea sa fie in ton cu tema/culoarea evenimentului. Si in acest caz este recomandata angajarea unei firme specializate in aranajamente florale botez pentru ca rezultatele sa fie pe masura asteptarilor.

Tinand cont de toate aceste aspecte, si preocupandu-va din timp de ele, botezul copilului dumneavoastra va fi sarbatorit asa cum se cuvinte, iar fotografiile de botez va vor aduce aminte peste ani, ca orice efort s-a meritat.