Categorii
Educatie

Sistemul Montessori

Este evident ca ritmul alert al schimbarii lumii in care traim, prezenta din ce in ce mai adanca a tehnologiei in viata noastra, relativizarea valorilor si normelor sociale datorita globalizarii au determinat interogari si in ce priveste felul in care privim, intelegem, cele mai diverse aspecte ale vietii noastre.

O zona de maxim interes este educatia. La ea participam si din calitatea de educati (subiecti “pasivi”), dar si din cea de educatori (subiecti activi). Concepte ca “educatie permanenta”, “educatie pentru adulti”, “dezvoltare personala”, “optimizare personala” etc. ne pun in situatia de a schimba aceste roluri si de a fi mereu deschisi asupra a tot ceea ce inseamna educatia.

Toate acestea capata in urgenta si in responsabilitate cand suntem parinti. Intelegem sa fim in acesta situatie chiar mai seriosi si mai atenti decat in ce ne priveste pe noi, dat fiind faptul ca anumite greseli comise in primii ani, anumite carente nerezolvate, pot influenta intregul parcurs al copilului nostru, atat in ce priveste echilibrul sau psihic, devenirea sa umana, cat si in ce inseamna cariera sa profesionala, rolurile sale viitoare si statusul sau.

Din acesta perspectiva a cautarii celei mai bune solutii, strategii, updatarea este obligatorie. Parintii se simt si sunt, azi, parteneri ai educatorului! Ei cauta, citesc, se intereseaza, propun!

Ei bine, Libris.ro, cea mai mare librarie online, pune la dispozitia acestor parinti proactivi, dar a educatorilor, carti si instrumente de invatare ce tin de o metoda care se bucura din ce in ce mai mult, prin rezultatele obtinute, de succes: este vorba de “sistemul Montessori”. Ea a fost dezvoltata, la sfarsitul secolului 19 si inceputul secolului 20, de remarcabilul doctor in stiinte Maria Montessori, nominalizata in 1949 la Premiul Nobel pentru Pace.

Puteti gasi pe Libris.ro carti pentru intelegerea mai buna a metodei si pentru aplicarea ei, caiete Montessori, dar si deja cunoscutele cutii cu carti (ca de joc) impartite pe cele mai diverse teme si activitati.

Categorii
Servicii

Articol util despre usi

Usi industriale sectionale doorTECK®. Reprezinta solutia optima si cea mai des adoptata in mediul industrial de garaj sectionale.

Usile industriale sectionale doorTECK® reprezinta solutia optima si cea mai des adoptata in mediul industrial, pentru accesul in cladirile de mari dimensiuni.

Usile sectionale industriale doorTECK® sunt in conformitate cu standardele europene de calitate si siguranta in exploatare. Confortul, durabilitatea si siguranta unei usi industriale sectionale doorTECK® fac din aceasta produsul ideal pentru sediul dumneavoastra.

Usile industriale sectionale au aproximativ acelasi mod de functionare si caracteristici cu cele din segmentul rezidential. Aceste se gasesc intr-o gama variata: usi industriale sectionale pline, usi industriale sectionale vitrate, usi industriale sectionale de andocare.

Categorii
Nutritionism

Nutriția

Benjamin Franklin a spus odata, „Am văzut puțini oameni care au murit de foame, dar am văzut o sută de mii care au murit datorită mâncării.”

Chiar și cu cateva secole în urmă, Franklin a remarcat ce efecte drastice poate avea nutritia asupra unei populații. Pentru a ajuta majoritatea oamenilor prin diete și „ce să nu mănânce,” nutriționiști instruiți vor supraveghea meniului dvs, pentru ca să aveți o nutritie corecta și sănătoasă. Nutriționiști au câștigat poziția lor în vârful piramidei, datorită educației pe care o au despre produselele alimentare și despre efectele alimentației.

Pentru orice om care vrea să fie sănătos, nutriția este esențială. Nutriția începe cu ingerarea alimentelor, apoi urmează digestia, asimilarea nutrienților și în final eliminarea substanțelor reziduale (excreția). Metabolismul alimentelor este un proces esențial ce afectează chiar și imunitatea organismului uman.

Dieta reprezintă totalitatea alimentelor pe care le mănâncă un om, dar implică și modul de preparare sau conservare a acestora. Consultantul nutritionist este un specialist care te poate ajuta cu sfaturi dietetice sigure, ce includ analiza a ceea ce manânci, dar oferă și un plan de tratament etapizat în funcție de necesitățile fiecărei persoane. Originile nutriției se pierd în negura timpurilor, chiar și în Grecia sau in China antică existau sfaturi despre o alimentație echilibrată ce conduce la păstrarea sau recuperarea sănătății. Hipocrate este unul dintre cei mai vechi și cunoscuți nutriționiști.

Nutrienții necesari organismului uman sunt împărțiți în două categorii: macronutrienți (necesari organismului în cantități mari) și micronutrienți (necesari în cantități mici). Consilierul nutriționist vă poate recomanda câteva retete vegatariene, vegane si raw vegane utile în dita dvs zilnică. Alimentele conțin o combinație de mai mulți nutrienți diferiți; unii nutrienți pot fi stocați în organism, dar alții trebuiesc ingerați în mod constant. Carența unor nutrienți (sau excesul lor) pot produce afecțiuni ale sănătății.

Macronutrienții sunt: proteinele, glucidele, lipide și apa; aceștia furnizează materiale structurale pentru celule și energie. Energia se măsoară în Jouli su kilocalorii. Proteinele sunt materiale de structură pentru cea mai mare parte a corpului uman; ele formează enzimele ce controlează anumite reacții chimice în organism. Moleculele de proteine sunt compuse la rândul lor din aminoacizi ce conțin azot și sulf. Pentru a produce proteine noi organismul are nevoie de aminoacizi; de asemenea, are nevoie de aminoacizi pentru a înlocui proteinele deteriorate. Există aminoacizi neesențiali (ei pot fi sintetizați de organismul uman din alte molecule ce conțin azot) și aminoacizi esențiali ce nu pot fi sintetizați de organism, deci ingerarea lor este vitală.

Un aliment raw vegan ce conține toți aminoacizii esențiali este sursă completă de proteine. O sursă completă de proteine poate fi obținută prin combinarea a două alimente incomplete proteic, de exemplu orez și fasole.

Categorii
Cazare

De ce sa vi in Predeal?

Stațiunea Predeal, situată pe Valea Prahovei, la 25 de kilometri de Brașov, oferă condiții deosebite pentru petrecerea timpului într-un mod plăcut în toate anotimpurile, fiind printre cele mai căutate locații montane din România.

Iată câteva motive pentru care trebuie să incluzi această stațiune în planurile tale de vacanță:

este situată într-o zonă montană deosebit de frumoasă ce oferă panorame mirifice asupra Munților Bucegi (monumente naturale: Sfinxul și Babele) cu circurile și văile glaciare din jurul Vârfului

Omu (Mălăiești, Țigănești, Cerbului, Doamnele, Gaura), cu peșterile interesante (Ialomiței, Ursului) și lacurile Bolboci și Scropoasa este stațiunea situată la cea mai mare altitudine din țară (1060 de metri), are gradul cel mai mare de solarizare și pârtiile beneficiază de un strat de zăpadă consistent cel puțin 100 de zile pe an.

În această stațiune se pot practica sporturi de iarnă (schi de agrement sau sportiv, schi fond, snowboard etc.) de către începători sau inițiați, existând pârtii foarte bine amenajate și mijloace de transport pe cablu

Datorită amplasării sale pe DN 1 și a distanței relativ mici de orașe importante (București – 140 de kilometri, Brașov – 25 de kilometri, Castelul Peleș din Sinaia – 25 de kilometri, Castelul Bran – 30 de kilometri), stațiunea este indicată turismului de weekend cu Cazare Predeal .

In Predeal este singurul Complex Sportiv de Biatlon și Fond din România

In stațiune sunt multiple posibilități de agrement: drumeții și excursii montane, închirieri de biciclete, ATV-uri, echipamente de schi și snowmobile, saune, piscine și săli de fitness în cadrul hotelurilor, cluburi, discoteci, restaurante, săli de bowling.

Categorii
Auto

Transmisia manuala la masini

Cel mai simplu si cel mai vechi tip de transmisie inca in uz este transmisia manuala. Aceasta cutie de viteze, foloseste un ambreiaj actionat de piciorul soferului pentru a conecta energia de rotatie a motorului la transmisie. Acest tip de transmisie este pe cale de disparitie, cel putin in S.U.A.

Din ce in ce mai putine modele de automobile ofera aceasta optiune, si din ce in ce mai putini soferi noi stiu cum se foloseste transmisia manuala. Insa, pe piata inca se gasesc piese Hanomag, pentru motoarele mai vechi cu transmisie manuala.

In ciuda perspectivelor sumbre pentru viitorul sau, cutia de viteze manuala are o multime de avantaje fata de optiunile mai noi si mai complicate. Simplitatea schimbatorului de viteza inseamna ca este mai putin probabil sa aiba nevoie de reparatii costisitoare, fata de orice alt tip de transmisie, iar in cazul in care aceasta are o problema, este posibil sa fie mai usor de reparat si mai ieftin.

Timp de zeci de ani, transmisia standard a fost singura alegere cand a venit vorba de performanta, si aproape fiecare masina de curse si masina sport de pe planeta a fost echipata cu o astfel de cutie de viteze. In ultimii ani, insa, transmisia manuala a fost eclipsata de transmisia cu dublu-ambreiaj sau de transmisia semi-automata pentru masinile de performanta. Cu toate acestea, transmisia manuala ofera o performanta mai buna decat majoritatea celor automate. Si economia de combustibil este o poveste similara. Pana de curand, soferii care foloseau masini cu transmisie manuala, s-au bucurat mai mult de combustibilul din rezervor decat cei cu masini cu transmisie automata.

In afara de simplitatea inerenta, performanta si economia de combustibil, probabil, cazul cel mai convingator pentru folosirea schimbatorului de viteze, este experienta de conducere in sine. Pentru iubitorii de sofat, nimic nu poate bate sentimentul unei turatii perfect cronometrata pe o cutie de viteze manuala.

Cutia de viteze automata, este cea mai comuna transmisie din ziua de astazi. Aceasta foloseste un convertor extrem de complex de cuplu pentru a transmite energia de rotatie a motorului, in timp ce schimbarea vitezelor este controlata de calculatorul vehiculului.

Categorii
Comert electronic

Comanda cosmetice online

Cosmeticele Oriflame sunt deja cunoscute in Romania. De o calitate foarte buna, produsele Oriflame iti sunt la dispozitie acum si online.

Magazinul online Oriflame iti ofera posibilitatea de a cumpara produse cosmetice sudeze la preturi romanesti. O oferta deja recunoscuta pe piata romaneasca de cosmetice, produse de ingrijire si parfumuri. Iti vom explica in acest articol dedicat cum poti lansa o comanda Oriflame, cum iti activezi contul in magazinul online si cum poti lansa o comanda.

Asadar, comanda Oriflame poate fi lansata din contul online doar dupa activarea contului. Un cont de clienta Oriflame se poate activa relativ usor dar este necesar sa utilizati informatii corecte pentru a se putea activa contul. Important: comenzile de produse cosmetice Oriflame pot fi platite pe „credit”, la 18 zile dupa primire, doar de persoanele care au un cont activ si au cumparat/onorat deja cel putin 5 comenzi in magazinul online de produse cosmetice, parfumuri si accesorii Oriflame.

Inscriere Oriflame
Compania Oriflame este in Romania din 1995. Produsele cosmetice Oriflame sunt de calitate suedeza. Comanda Oriflame poate fi lansata si online cu reduceri de pana la 40%. Te inscrii, primesti catalogul gratuit Oriflame, comanzi produsele dorite.

Despre Oriflame Romania

Produsele cosmetice Oriflame sunt de provenienta suedeza si conforme cu inaltele standarde de calitate europene. Oriflame este o companie internationala de produse cosmetice care foloseste metoda vanzarii directe in peste 60 de tari de pe tot globul. Oriflame a fost fondata in anul 1967 de fratii Jonas af Jochnick si Robert af Jochnick.

Categorii
Vanzari

Ce demersuri sunt necesare pentru o casa de vanzare Bucuresti?

Am o casa de vanzare Bucuresti – ce demersuri sunt necesare?

Esti fericitul mostenitor al unei case si acum vrei sa o vinzi, dar nu stii de unde sa incepi? Vom incerca sa iti dam cateva directii in acest sens. Pretul este influentat nu numai de zona unde se afla casa de vanzare Bucuresti, ci si de aspectul acesteia. De aceea, e recomandat ca, inainte de a o vinde, daca dispui de fondurile necesare, sa o renovezi. Cu siguranta vei putea obtine mult mai multi bani daca ea va arata mai bine.

Pe de alta parte, odata renovata, casa chiar se poate inchiria. S-ar putea ca in acest fel sa obtii o sursa de venit constant si sigur si sa renunti la vanzarea ei.

Oricum, daca ai o casa de vanzare Bucuresti, sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le stii si despre care vom discuta mai departe.

Inainte de a incepe, insa, vom mentiona faptul ca o agentie imobiliara, pentru o taxa sau un procent din valoarea tranzactiei, iti poate fi de un real ajutor, scapandu-te de toata alergatura si bataia de cap pe care le implica vanzarea unei case in Bucuresti.

Primul pas este stabilirea pretului pentru casa de vanzare Bucuresti

Un pret realist, corelat cu zona, dar si cu starea in care se afla casa, poate inlesni vanzarea. Un agent imobiliar cu experienta iti va putea da pretul corect in cel mai scurt timp. Altfel, daca nu vrei sa apelezi la el, va trebui sa faci tu insuti un studiu al pietei, poate chiar sa vizionezi cateva case pentru comparatie si sa stabilesti un pret cat mai bun.

Realizarea dosarului cu acte necesare pentru o casa de vanzare Bucuresti

Pe langa certificatul de proprietate, sau cel de mostenitor, sau orice alt act care dovedeste ca tu esti proprietarul de drept al casei, mai ai nevoie, desigur, de buletin (sau carte de identitate sau pasaport, daca este cazul), de certificat de casatorie ( daca ti-ai schimbat numele in urma unei casatorii), de documentatia de cadastru a terenului, de un extras de carte funciara si, daca este vorba despre un apartament la bloc, de o adeverinta de la administratie din care sa reiasa ca nu exista datorii restante la intretinere.

Ce taxe se platesc la notariat daca am o casa de vanzare Bucuresti?

Sigur ca se platesc taxe! Si e bine sa stii din timp care sunt acestea si daca ele vor fi achitate de tine, vanzatorul, sau de partea cealalta, cumparatorul.

Pe langa onorariul notarului pentru autentificarea contractului de vanzarea cumparare – onorariu care este un procent din valoarea pentru casa de vanzare Bucuresti si care este platit de cumparator, mai sunt si alte taxe.

Mai este o taxa de intabulare OCPI – pe care o achita tot cumparatorul.

Dumneavoastra, vanzatorul, daca nu vreti sa fiti acuzat de evaziune fiscala, va trebui sa platiti un procent intre 2% si 3% din valoarea tranzactie, drept impozit pe venitul obtinut din casa de vanzare Bucuresti!

Cat de repede primesc banii in urma vanzarii casei?

Acest termen este clar mentionat in precontractul de vanzare cumparare pe care va recomandam sa il faceti cu viitorul cumparator. Acest precontract se face la notar si este un angajament de ambele parti in care sunt mentionate atat data vanzarii, cat si suma si data pana la care aceasta trebuie achitata. E posibil sa cereti un avans care, si el, va fi mentionat in acest precontract. Mai mult, daca ati primit avansul si, la data finala de vanzare, cumparatorul nu a achitat restul de plata, dumneavoastra ramaneti cu avansul si cu casa de vanzare Bucuresti! De aceea nu sariti peste acest precontract de vanzare – cumparare in procesul de vanzare a casei!

Categorii
Vanzari

Ce variante am pentru un apartament de vanzare Bucuresti

Ce variante am pentru un apartament de vanzare Bucuresti

Esti in cautarea unui apartament de vanzare Bucuresti si ai nevoie de cateva repere? Nu te-ai hotarat asupra zonei si nici daca sa preiei un apartament de vanzare Bucuresti intr-o zona rezidentiala? In randurile care urmeaza vom puncta cateva aspecte care speram sa iti fie de folos.

Nu inainte de a specifica faptul ca, daca esti in cautarea unui apartament de vanzare Bucuresti, pentru o anumita taxa, sau comision, poti apela cu incredere la o agentie imobiliara. Cu siguranta ca un agent imobiliar te poate scapa de multa bataie de cap, ba te poate ajuta si cu negocierea pretului si demersurile notariale implicate de tranzactie.

Apartament de vanzare Bucuresti in zone rezidentiale – avantaje

In Bucuresti, mai mult decat in oricare alt oras al tarii, datorita suprafetei foarte mari, a fost posibila construirea de cartiere rezidentiale in care se gasesc oferte cat se poate de variate pentru apartament de vanzare Bucuresti. Aceste cartiere sunt plasate astfel incat sa ofere anumite avantaje, in functie de zona. Unele sunt pe malul lacului Baneasa, sau in apropierea padurii. Altele sunt la doi pasi de supermarketurile cunoscute si de arterele de circulatie ale Bucurestiului.

Oricum ar fi, sunt gandite astfel incat sa ofere tot confortul necesar, de la magazine pana la farmacii, gradinite, baruri si cluburi.

Mai mult, cartierele pot avea un circuit inchis, beneficiind de monitorizare si supraveghere 24 de ore din 24, spatii verzi amenajate si intretinute de administratia cartierului. Desigur, se plateste o mica taxa pentru aceste facilitati, dar poate fi extrem de benefic, cartierul devenind o adevarata comunitate.

Alte avantaje sunt date de faptul ca, in cea mai mare parte, un apartament de vanzare Bucuresti intr-o zona rezidentiala este nou, realizat din materiale moderne, este prevazut cu centrala proprie si unele chiar au si garaj.

Apartament de vanzare Bucuresti in zona Herastrau – avantaje

Desi zona Herastrau este una dintre cele mai scumpe, un apartament de vanzare Bucuresti plasat in proximitatea parcului vine cu avantajul pozitionarii intr-o zona curata, oxigenata si mult dorita de bucuresteni, pentru ca parcul Herastrau este, pur si simplu, un ocean de verdeata si liniste in mijlocul Bucurestiului.

Apartament de vanzare Bucuresti – zona Aviatorilor

Zona Aviatorilor este si ea una bine cotata, pentru ca este in apropierea parcului Aviatorilor. Desi nu este foarte mare, proximitatea parcului este si ea dorita. In plus, din aceasta zona aveti usor acces la toate arterele de circulatie in comun din capitala.

Apartament de vanzare Bucuresti – zona centru

Apartamentele centrale, daca sunt noi, sunt izolate fonic. De aceea, un apartament de vanzare Bucuresti, nou, in centru, poate fi o alegere buna, chiar daca sunteti in mijlocul aglomeratiei. Fiind bine izolat si modernizat, el poate fi un adevarat camin, departe de nebunia orasului. Deci nu refuzati sa vizionati si aceste apartamente centrale.

Apartamente de vanzare Bucuresti – zona Unirii

Apartamentele din aceasta zona vin si ele cu avantajul pozitionarii intr-o zona circulata si in care aveti in imediata vecinatate toate magazinele dorite.

Apartamente de vanzare – zona Pipera

Desi Pipera este o zona foarte controversata, sa stiti ca poate fi o alegere cat se poate de potrivita, mai ales daca aveti si serviciul tot in Pipera! In plus, un apartament de vanzare Bucuresti in zona Pipera poate avea un pret cu mult mai accesibil decat unul dintr-o alta zona. Nu ezitati sa le vizionati si pe acestea, cu atat mai mult cu cat zona se dezvolta continuu si, in curand, va deveni si ea una din zonele bune din Bucuresti.

Pipera dispune in acest moment de infrastructura necesara – strazi si sistem de iluminare complete – de magazine, gradinite, farmacii si banci – deci nu va va lipsi nimic.

Categorii
Comunicate de presa Educatie

Elevii Colegiului National Dr.Ioan Mesota in vizita la Libris

In vizita la cel mai mare depozit de carte din tara !

Clasa a VII-a A de la Colegiul National „Dr.Ioan Mesota” din Brasov a vizitat depozitul Libris, in cadrul programului „Scoala Altfel”. Inconjurati de aproape 2 milioane de carti, elevii si-au cumparat titlurile preferate direct din depozit !

Aflati in cel mai important depozit de carte din Romania, inconjurati de rafturile cu sute de mii de carti, elevii au aflat povestea care sta in spatele succesului grupului de firme Libris Brasov, care a implinit in 25 octombrie 2016 exact un sfert de veac de activitate !

Pe tot parcursul vizitei lor, copiii au fost insotiti de diriginta clasei, profesoara Aniko Veres si de Silvana Enache, revizor lingvist la Libris.ro, care le-a oferit micilor oaspeti multe informatii legate de circuitul cartilor, de la sosirea lor in depozit si pana cand ajung la clientii care le comanda online pe www.libris.ro.

Astfel, cei 28 de elevi prezenti, au aflat ca depozitul numara aproape doua milioane de carti si a fost infiintat in urma cu 7 ani, ca pot cauta cu usurinta pe site-ul Libris cartea favorita deoarece pagina web este foarte bine structurata si ofera informatii utile, astfel incat si cel mai neavizat navigator online sa poata gasi titlul preferat.

Li s-a vorbit despre comunitatea care s-a creat in jurul nucleului numit „Libris”, o comunitate de cititori si clienti fideli, care au raspuns „prezent” apelului de a se alatura organizatiei „Salvati Copiii”.  In mai putin de 2 ani de la lansarea acestui program pe Libris.ro, 135.500 de  clienti au ales sa doneze pentru aceasta cauza 1 leu, 2 lei sau alta suma, si s-a reusit, cu ajutorul lor, sa se colecteze nu mai putin de 100.000 de euro. Cu acesti bani au fost dotate cu echipament medical patru unitati medicale din Romania.

Copiilor li s-a mai spus ca Libris nu inseamna doar cea mai de incredere librarie online din Romania, ci si o firma de distributie care a ales si alege in continuare sa se implice in promovarea si sustinerea accesului la cultura, la lectura, a unui numar cat mai mare de copii si tineri, o firma care este atenta la nevoile comunitatii, alegand sa se implice nu sa ramana pe margine. Astfel, colectivul Libris a participat in luna septembrie 2016 la campania „Let’s do it Romania”, o campanie de ecologizare a zonei „Trei Brazi” din Predeal.

Si pentru ca vizita la depozit sa fie una de neuitat, povestea Libris a fost „pigmentata” si cu cateva elemente de cultura generala.

Silvana Enache le-a vorbit despre aparitia primelor scrieri, despre descoperirea primei carti, aparitia primelor tipografii, despre cea mai scumpa carte din lume si cine a fost milionarul care a platit 30 de milioane de dolari pe aceasta carte (este vorba despre Bill Gates si cartea care contine schitele originale ale pictorului si sculptorului Leonardo da Vinci)

Incantati de numarul mare de titluri si de diversitatea cartilor, elevii, impreuna cu diriginta lor, au achizitionat carti chiar din depozit, atat pentru ei, cat si pentru parinti sau frati, ceea ce demonstreaza interesul pentru cunoastere si lectura.

Felicitari, copii !

La finalul vizitei, dupa un circuit interesant prin birouri si mai ales printre rafturile doldora cu carti, copiii au primit din partea gazdei, d-na Laura TeposuDirector de Dezvoltare Libris.ro – un cadou, care sa le aminteasca de prezenta lor la depozit: cartea „Agatha Mistery” de Sir Steve Stevenson, un semn de carte de tip rigla scolara si simpatica mascota Libris, care, asezata pe birou, le va inveseli ziua.