Categorii
Ecologie

Despre reciclare responsabila, un gand catre generatii

articolepro29.09România este una dintre țările codașe când vine vorba de reciclarea responsabilă a becurilor și echipamentelor de iluminat care conțin mercur. Potrivit celor mai recente date oficiale disponibile pe site-ul Agenției Naționale pentru Protecția, la categoria echipamente de iluminat, România a atins o rată totală de colectare de 19%.

Din fericire, peste 70% din această cotă de colectare a fost asigurată de către RECOLAMP. Mai exact, în cei 10 ani de activitate, Recolamp a reușit să colecteze aproape 4.000 de tone de deșeuri formate din becuri cu halogen, neoane și alte echipamente de iluminat care conțin mercur

“Am investit în acești zece ani toate fondurile colectate din Timbrul Verde, element de cost asociat reciclării echipamentelor ecologice de iluminat și pe care producătorii, în parteneriat cu Recolamp îl includ în prețul final de vânzare al produselor pe care le oferă terților. Cu aceste sume de bani manageriem o rețea națională de colectare, care asigură lunar preluarea a aproximativ 70 de tone de deșeuri din întreaga țară. Ca și idee, înregistrăm o mie de comenzi prin care ni se solicită ridicarea lămpilor și echipamentelor de iluminat arse și depozitate selectiv. Avem protocoale strategice de colaborare cu aproape 12.500 de instituții guvernamentale, companii private, microintreprinderi și alte structuri cu caracter comercial” a explicat un reprezentant Recolamp.

Printre partenerii Recolamp se numără și magazine de retail, centre municipale de colectare dar și alte zone strategice precum mall-uri sau sediile unor clădiri relevante pentru public.

Practic, utilizatorii și consumatorii pot să depună în mod gratuit în spațiile special amenajate sursele de lumină uzate sau echipamentele defecte.

Mai mult decât atât, în 2008 Recolamp a lansat propriul număr, TelVerde 0800.888.666. La acest număr gratuit, apelabil din orice reţea, o echipă dedicată stă la dispoziţia celor interesaţi.

Numărul se adresează atât persoanelor fizice cât și persoanelor juridice care vor să intre în planul național de reciclare și care au nevoie de cutii speciale de colectare.

Categorii
Arhitectura

Cum influenteaza izolarea exterioara a blocului cheltuielile la intretinere

Izolarea casei sau a blocului cu polistiren este o modalitate simpla si moderna prin care poti sa reduci semnificativ cheltuielile la intretinere. Polistirenul sau scartaitoarea, cum era cunoscuta din trecut, a devenit extrem de populara si folosita la izolarea, atat interioara cat si exterioara, a fiecarei locuinte.

Daca iti construiesti o casa, lucrurile sunt cat se poate de clare. Izolatia cu polistiren va fi inclusa, deoarece toti constructorii o folosesc si o recomanda, indiferent de tipul cladirii. La fel stau lucrurile si in cazul constructiei de blocuri noi, izolatia cu polistiren va face parte din constructie.

Insa, in cazul blocurilor mai vechi, construite pe vremea lui Ceausescu, cand nu se practica o astfel de izolare cu polistiren, se impune un efort suplimentar din partea asociatiei de locatari. Daca o parte dintre acestia nu isi vor da acordul sau nu vor sa investeasca intr-o astfel de izolatie a blocului, pentru ca o considera inutila, atunci nu se cade sa faceti unilateral izolatia. Nu este eficienta, daca nu se face pe toata suprafata cladirii. Se va dovedi inutila si banii aruncati efectiv pe fereastra.

Polistirenul este, de obicei de doua tipuri: expandat si extrudat. Cel expandat are densitati diferite si este folosit pentru izolarea termica a peretilor, in schimb polistirenul extrudat este util la izolarea termica a peretilor, fundatiilor si a pardoselilor.

Parerile, in ceea ce priveste eficienta izolarii blocurilor cu polistiren sunt impartite, insa lucrurile sunt cat se poate de clare.

Iata cum influenteaza izolarea blocului cu polistiren cheltuielile la intretinere si cum trebuie sa se faca:

Pentru rezultate vizibile tineti cont de sfaturile specialistilor

Izolarea blocului trebuie sa se faca pe toate partile exterioare ale cladirii. In cazul unei case, este foarte importanta izolarea acoperisului, apoi cea a peretilor si a pardoselilor, care are nevoie de un grad de izolare mai scazut. Specialistii recomanda, pentru o izolarea mai buna a blocurilor polistirenul expandat, de buna calitate. De asemenea, placile de polistiren expandat, disponibile in diferite marimi si grosimi, trebuie acoperite cu mortar, pentru o mai mare rezistenta in timp.

Cheltuielile la intretinere se pot reduce substantial

Pentru ca scopul izolarii cu polistiren este o izolare mai buna si un confort sporit, efectul acesteia se poate vedea doar la factura de caldura, pe timp de iarna sau vara, cand afara sunt 50 de grade Celsius. Daca izolatia se face asa cum trebuie , cu materiale de calitate, atunci rezultatele vor fi cele dorite. In anumite situatii se pot vedea reduceri la cheltuielile de intretinere chiar si cu 50%.

Creste confortul in locuinta

Daca, inainte de placarea fatadei blocului cu polistiren, iarna, la minus 20 de grade, nu se putea sta in casa decat cu cateva randuri de haine, dupa acest proces confortul se va simti pe propria piele. Vei putea sta chiar in tricou, depinde si de etajul la care esti http://www.biroucadastral.com.

Creste durata de viata a cladirilor

Un alt avantaj al placarii cu polistiren ar fi ca va creste durata de viata a cladirilor. Se presupune ca acest tip de izolare va prelungi cu inca 20 de ani durata de viata a unui bloc.

Pe langa toate aceste avantaje exista si un dezavantaj

Insa, daca lucrarea nu s-a facut asa cum trebuie si cu materiale de calitate pot aparea probleme. Atunci cand legaturile intre panouri nu au fost stranse bine, apar cunoscutele punti-termice, care, in timp duc la condens. Astfel, beneficiati de avantajul unui confort termic sporit, insa apare igrasia. Umiditatea care se va strange in timp va conduce la aparitia igrasiei.

In concluzie, izolarea termica a blocurilor cu polistiren poate adduce multiple beneficii, daca va decideti sa apelati la ea.

Categorii
Casa si Gradina

Dulux Romania a dat culoare de sarbatoare Palatului Elisabeta pentru Ziua Regalitatii

Dulux Romania, parte a grupului Akzo Nobel, unul dintre cei mai mari producatori de vopseluri si lacuri la nivel mondial, a sprijinit pregatirile Casei Regale a Romaniei pentru Ziua Regalitatii, restaurand si oferind culoare Palatului Elisabeta, locul ce a gazduit anul acesta evenimentul Garden Party in cinstea zilei de 10 mai.
In calitate de Furnizor Oficial al Casei Regale a Romaniei, din anul 2011, Dulux Romania s-a bucurat sa readuca culoarea alba stralucitoare a Palatului Elisabeta, pentru a intampina cum se cuvine oaspetii la evenimentul gazduit in gradina Palatului. Astfel, Dulux Romania a oferit necesarul de produse pentru reabilitarea exteriorului Palatului Elisabetei, acolo unde a fost cazul s-au facut reparatii, iar apoi Palatul a fost vopsit intr-o nuanta placuta de alb Dulux Trade WeatherShield. Pentru a acoperi suprafata exterioara de 800mp a Palatului, a fost utilizata o cantitate de 115 litri de vopsea, o vopsea speciala de exterior, cu o durabilitate de 15 ani, ce se intretine printr-o simpla clatire cu jet de apa.
Palatul a fost astfel pregatit sa intampine mii de oaspeti si sa raspunda celor mai inalte standarde, cu atat mai mult cu cat produsele Dulux se remarca prin durabilitate, constanta culorii si usurinta de aplicare, fiind prima alegere a multor constructori, renovatori si designeri de interior.
Din anul 2011, de cand compania a primit titlul de Furnizor Oficial al Casei Regale a Romaniei, Akzo Nobel furnizeaza Casei Regale produse din gamele Dulux, Sadolin si Hammerite. Distinctia de Furnizor al Casei Regale a Romaniei reprezinta recunoasterea standardului ridicat al produselor si a gradului inalt de profesionalism al companiei. Acest titlu este oferit persoanelor sau companiilor comerciale care au asigurat livrarea de bunuri sau servicii catre Casa Regala, timp de cel putin un an.
„Ne onoreaza faptul ca suntem partener de incredere al Casei Regale a Romaniei si ca ne-am putut implica in pregatirile pentru aceasta zi deosebita, Ziua Regelui. Colaborarea cu Casa Regala a Romaniei, ce continua an de an inca din 2011, este o dovada de incredere in calitatea produselor noastre si suntem mandri ca putem sprijini astfel actiunile Casei Regale”, a declarat Marius Pintea, Manager general al Akzo Nobel Romania.
In toti cei 6 ani de cand Akzo Nobel este furnizor al Casei Regale a Romaniei, au fost utilizate produse Dulux pentru zidarie, email si grund, nuantele cel mai des folosite fiind din paleta culorilor de gri, crem, verde sau alb. Pe langa exteriorul Palatulului Elisabeta, produsele Dulux au mai fost folosite si pentru reconstructia si restaurarea Dormitorului ASR Margareta, foisorului din curtea Palatului Elisabeta, elemente de interior si exterior ale Castelului de la Savarsin, precum si elemente componente din parcul Castelului Savarsin.

Despre Akzo Nobel
Akzo Nobel este unul dintre cei mai mari producatori de vopsele si lacuri la nivel mondial si un producator major de substante chimice de specialitate. Avand sediul central in Olanda, Amsterdam, Akzo Nobel opereaza in peste 80 de tari si are peste 50.000 de angajati. Akzo Nobel Coatings Romania a fost infiintat in anul 2007. Dulux (vopsea lavabila) face parte dintre cele mai cunoscute branduri din portofoliul Akzo Nobel cu care grupul este prezent in Romania, alaturi de Sadolin (lacuri pentru tratarea lemnului), si Hammerite (vopseea pentru metale). Pentru pastrarea nivelului calitativ, toate produsele Akzo Nobel se importa din Marea Britanie, Polonia si Ungaria.

Categorii
Moda

Jurnal de bord: răsfoind secretele unui păr de invidiat

Încă de mici, pe când bunicii sau părinţii le citesc poveşti înainte de culcare, fetiţele învaţă despre cât de preţioasă le este podoaba capilară. Părul frumos este fără excepţie un ţel spre care toate femeile tind indiferent de vârstă.
Lung, scurt, cârlionţat sau drept, rebel sau cuminte, părul a fost, este şi va fi o carte de vizită pentru feminitate. Dacă în primii ani de şcoală mămicile au responsabilitatea codiţelor împletite şi jucăuşe ale fiicelor lor, de pe la 10 ani cam toate fetiţele încep să-şi creeze propriul stil și să-şi dorească anumite tunsori sau frizuri. De fapt, dacă ar fi să analizăm primele semne ale pubertăţii şi dezvoltării personalităţii feminine, grija pentru un păr frumos ar fi pe primul loc.
Aşadar, fetiţele învaţă încă de mici să-şi preţuiască părul pentru că acesta reprezintă o adevărată comoară a frumuseţii şi feminităţii lor.
Interesant este că tradiţia unui păr frumos datează încă din cele mai vechi timpuri şi este răspândită aproape pe întreaga planetă. Prin urmare, aproape întreaga omenire admite că părul este un atuu al frumuseţii şi un simbol al personalităţii.
Dar asta nu este o noutate pentru femei. Sunt extrem de rare cazurile în care vei întâlni o femeie dezinteresată de părul ei. Majoritatea femeilor consideră ca părul are o personalitate distinctă. Nu degeaba există renumita expresie americană “bad hair day”.
Industria produselor de îngrijire dedicate părului este într-o perpetuă ascensiune. Şi acest lucru este firesc pentru că, odată cu tendinţele de fashion, au apărut nenumărate tendinţe de hairstyle. Ori, pentru a avea un păr frumos, este nevoie şi de o îngrjire pe măsură.
Femeile se bucură că astăzi îşi pot schimba coafura, culoarea şi stilul după dispoziţie, chiar. Vara ne plac şuviţele deschise, iarna poate vrem nuanţe arămii, jonglăm cu bucle sau păr întins, poate în scări, un breton asimetric sau…am putea scrie o carte despre tendinţe sau sugestii concepute special pentru frizuri.
Cum rămâne însă cu răsfăţul părului? Ne place să fim admirate, să ieşim în evidenţă prin coafuri îndrăzneţe sau culori rebele, dar părul nostru (cel cu personalitate proprie) are nevoie de atenţie specială pentru a-şi păstra vitalitatea şi frumuseţea.
Evident, avem milioane de opţiuni, dacă vorbim despre îngrijirea părului. De la vitaminele pe care le luăm conştiincios zilnic, la uleiuri, şampoane, balsamuri, spume, seruri, uscătoare de par cu ioni pozitivi şi negativi (depinde de starea lor de spirit) până la bigudiuri speciale cu care putem și să dormim. Wow, portofoliul de soluţii este chiar uimitor!
Şi totuşi? De ce sunt femeile nemulţumite de părul lor?
Îţi aduci aminte de poveştile cu prinţese? Sigur îţi vine în minte o prinţesă răsfăţată al cărei păr era periat cu blândeţe de 100 de ori, încet, cu dragoste şi atenţie. Ei bine, ai ghicit! Şi părul tău are nevoie să fie periat cu devotament sau pieptănat cu responsabilitate. Nu chiar de 100 de ori, dar măcar dimineaţa şi seara.
Pentru că sănătatea unui păr lucios şi mătăsos începe de la un procedeu aparent nesemnificativ – periatul – trebuie mai întâi să ştii ce fel de perie să foloseşti. O perie de calitate îndoielică poate să îţi rupă părul şi să îl deterioreze chiar mai mult. Dacă peria nu este realizată din materialele bune, îţi va electriza firele de păr şi în loc să-l aranjezi îl vei…deranja.
Gama de piepteni şi perii profesionale Elite este special concepută pentru a susţine sănătatea părului, pentru a-i maximiza frumuseţea şi pentru a-l aranja fără să îl deterioreze.
Dacă îţi doreşti o perie pentru volum, optează pentru una circulară – care, de asemenea, va face faţă cu succes şi în cazul în care vrei să îţi „cuminţeşti” sau să îți îndrepţi părul. Pentru părul cu predispoziţie spre rupere sau cel cârlionţat, trebuie să alegi un pieptene mare şi antistatic care te ajută să descurci părul fără să îl rupi.
Alege-ţi peria perfectă pentru personalitatea părului tău şi vei vedea că rezultatele nu încetează să apară. Datorită materialelor din care sunt realizate periile şi pieptenii Elite, părul tău nu este deloc în pericol să se deterioreze – ceea ce nu se întâmplă şi în cazul produselor neprofesionale.
Nu uita, tu dai tonul unui păr frumos! Fă alegerea potrivită!

Categorii
Auto

Final de sezon in stil AnveloSHOP! Reduceri si cadouri pe loc la fiecare comanda

La cererea clientilor, prelungim promotia de

FINAL DE SEZON

pana duminica, 30 august!

Cele mai mici preturi la anvelope de vara! PROFITA ACUM!

BONUS! CADOURI PE LOC

la fiecare comanda de 4 anvelope de vara, marcile urmatoare:


 

1. Promotie la jante –  vezi oferta pe site

2. Preturi avantajoase la anvelope de camioane – vezi oferta pe site

3. Preturi avantajoase la anvelope agroindustriale – vezi oferta pe site

Categorii
Casa si Gradina

Cum faci economie de detergent?

Nu-i așa că ai (cel puțin) un articol de îmbrăcăminte favorit? Pe care l-ai îmbrăca oricând și care te face să arăți de fiecare dată bine?

Cum ai grijă de el? Cu ce-l speli?

Ai încercat balsamul detergent lichid de rufe ASEVI 1.5L? E disponibil în 5 arome aparte (Azul, Colonia, Talco Rosa, Zen și Sensitif), protejează orice tip de țesătură – fie că vorbim despre bumbac, pânză topită, poliester, in sau denim – elimină electricitatea statică și ușurează călcatul. Rufele sunt complet protejate – așa că de ce să dai banii pe unele noi, când nu te poți sătura să le porți pe cele pe care le ai deja?

De ce să irosești detergentul si nu folosesti balsam?

Mai avem o recomandare: hainele care au stat prea mult timp în dulap nu trebuie spălate pentru a-și recăpăta prospețimea. Laboratoarele Pons Quimicas au creat inegalabilul odorizant Asevi Brisa, care te ajută să ai haine mirosind proaspăt în doar câteva clipe. Pulverizează-l peste țesături și mirosul – care are la bază esențe naturale – va persista cel puțin 12 ore.

În plus, acest odorizant magic te ajută să împrospătezi fiecare încăpere a casei tale, aplicându-l pe perdele, mochete, etc. Vei da casei tale personalitate și îți vei aminti cu nostalgie de mirosul valurilor mării.

Celelalte două odorizante din aceeași gamă, Loeme și Primavera, te vor încânta cu un amestec perfect de note lemnoase, fructate și florale.

Categorii
Afaceri Finante

Creatorul Satoshi Nakamoto

Cine este Satoshi Nakamoto, inventatorul Bitcoin?

Cu totii am auzit de Bitcoin, moneda digitala criptata ce a inceput sa joace un rol tot mai important in lumea financiara mondiala. Daca despre evolutia ei s-au facut numeroase studii menite sa ii inteleaga resorturile ce o propaga dar si sa ii prevada viitorul, inceputul sau este invaluit oarecum in mister, asta datorandu-se chiar inventatorului sau.

Satoshi Nakamoto este numele sub care s-a prezentat lumii persoana care a lansat prima data termenul de Bitcoin si care, cateva luni mai tarziu, oferea lumii prima si cea mai puternica moneda digitala. Pana in prezent nu a fost identificat cine se afla in spatele acestui pseudonim, desi au existat numeroase presupuneri si au fost emise mai multe ipoteze.

In octombrie 2008 Satoshi Nakamoto a publicat o lucrare pe site-ul metzdowd.com, in The Cryptography Mailing list. In acest articol intitulat A Peer-to-Peer Electronic Cash System (Sistem de numerar electronic de tip peer-to-peer) el descria moneda digitala Bitcoin. In ianuarie 2009 a facut public primul software bitcoin care a generat reteaua si primele unitati de cryptocurrency, adica primii bitcoini.

La mijlocul anului 2010 acesta a oferit controlul asupra codului sursa unui apropiat si s-a retras din proiect. Cu mici exceptii, din acel moment nu se mai stie nimic despre omul aflat in spatele acestui gigant.

De altfel, nu se stie nimic cu exactitate despre inventatorul Bitcoin, acesta putand fi un barbat, o femeie sau chiar un grup de oameni.

In anul 2012 Satoshi Nakamoto a pretins, printr-un mesaj, ca este un barbat in varsta de 37 de ani ce locuieste in Japonia. De altfel originea sa japoneza pare a fi sugerata si de alegerea acelui pseudonim, insa dovezile par sa contrazica aceasta ipoteza. De exemplu, cel care scrisese codul nu folosise nici un cuvant in limba japoneza, totul fiind documentat si etichetat intr-o engleza perfecta.

Pornind tot de la limbajul utilizat, a fost emisa si ideea ca Satoshi Nakamoto este de origine britanica pentru ca in mesajele sale se regaseste de exemplu expresia „bloody hard”, ce este specifica celor din Commonwealth.

Analiza altor indicii arata insa in alta directie, si anume spre continentul american.

Urmarind obiceiurile de lucru ale lui Satoshi, un membru al comunitatii Bitcoin a identificat un anumit tipar de timp in care acesta era activ in online. A fost astfel identificat un interval orar in care Satoshi era foarte rar activ, ceea ce insemna ca aceea este perioada in care doarme. Pornind de la premisa ca el este un individ cu obiceiuri normale si rutina a somnului, a rezultat faptul ca odihna sa se pliaza pe zona ce corespunde fusului orar Eastern Time Zone (ET) si Central Time Zone, adica jumatatea de Est a SUA, dar si parti din Canada si America de Sud, precum si insule din Pacific.

Au fost vehiculate numeroase nume, cu origini dintre cele mai variate. S-a spus ca ar fi cchiar un grup de persoane, agentii secrete sau studenti ori fizicieni. A existat chiar si o persoana care si-a asumat identitatea, pentru ca apoi sa nu mai prezinte dovezile promise.

Categorii
Lifestyle

Ce Poate Face Pentru Tine Planta Cordyceps

Anumite plante chiar au proprietati deosebite si nu degeaba au ajuns cunoscute in intreaga lume.

Una dintre acestea este Cordyceps, frecvent prescris pentru tratamentul astmului bronsic, a tusei, a plamanilor slabi, a respiratiei suierate si a scurgerii respiratiei si pentru a reduce flegma sau cantitatea de saliva produsa de cavitatea bucala.

Cordyceps este util pentru tratarea si prevenirea problemelor respiratorii. Poate fi folosit pentru intarirea tractului respirator al celor care necesita o energie suplimentara pentru a efectua o munca fizic, spre exemplu munca grea, sport sau exercitiu fizic. Mai multe informatii pe https://vegano.ro/detalii/cordyceps/

Atat sportivii, cat si oamenii obisnuiti folosesc frecvent cordiyceps pentru a trata slabiciunea generala a organismului. ceasta planta imbunatateste energia, rezistenta si ajuta la combaterea oboselii sau a oboselii extreme si atenueaza efectele negative ale stresului.

Cordyceps este considerat unul dintre cei mai buni afrodisiaci naturali sau tonici sexuali disponibili. Desi nu este la fel de rapid ca antler de cerb, buruieni de capra si dragon de mare, cordieceps are un efect mai profund in intarirea functiei sexuale.

Cordyceps este un tonic popular traditional anti-imbatranire pentru intinerirea corpului si pentru a promova longevitatea. Repleveaza energia Yin si Yang, restabilind puterea dupa efort fizic sau mental si protejeaza de efectele acceleratoare ale stresului.

Categorii
Auto

Sfaturi pentru a conduce masina in mod economic

Daca ai o masina cu multi cai putere sau are o vechime considerabila, atunci consumul de carburant se vede destul de evident in bonurile pe care le platesti la benzinarie.

Pe masura ce preturile la benzina si motorina continua sa creasca, soferii cauta, pe buna dreptate, noi idei despre cum sa-si reduca costurile cu combustibilii.

Exista mai multe lucruri pe care soferul le poate face pentru a mari numarul de kilometri pe care le obtine pe litrul de combustibil consumat.

Modificarea obiceiurilor de conducere este primul pas pentru a incepe economia. Folosind viteze mai mici, evitand acceleratiile bruste, folosind viteze constante, toate sunt modalitati eficiente de reducere a consumului de carburant.

Deci utilizati viteze mai mici si constante, orice apasare „cu nerv” a pedalei de acceleratie se va vedea si in consum. Schimbati uleiul de motor dupa indicatiile din cartea tehnica si utilizati numai uleiuri originale. Cei de la Top Produse explica in detaliu cum se alege si ce caracteristici sa urmariti.

Reduceti greutatea excesiva in interiorul vehiculului, dar si din portbagaj. Daca depasiti in mod regulat limitele de viteza sau daca accelerati repede din stationare, acesta va folosi creste rapid consumul.

Categorii
Moda

Ghid de buna purtare a ciorapilor

Ai crede ca purtarea ciorapilor nu se supune neaparat unui set de reguli…

Desi aceste accesorii vestimentare au aparut, initial, dintr-o necesitate de supravietuire in calatoriile stramosilor nostri sau chiar ca masura suplimentara de protectie in batalii, astazi inseamna mult mai mult decat atat. Ciorapul este un ”ingredient” de fashion sau de bun simt care vorbeste despre tine la fel de mult cum o face coafura, de exemplu.

Nu exista exceptii!

Chiar si atunci cand vorbim despre o tinuta eleganta, ciorapii nu pot lipsi. In afara situatiilor in care purtam sandale, este absolut necesar sa purtam ciorapi, indiferent de tipul incaltamintei. ..si chiar daca afara sunt 40 grade. Poti opta pentru ciorapi subtiri, dar nu este deloc elegant sau de bun simt sa porti incaltaminte fara ciorapi.
Materialul conteaza.
Incearca pe cat posibil sa optezi pentru ciorapi din bumbac. Sunt cei mai confortabili, ii gasesti intr-o varietate de marimi si culori in gama Ciserom si poti chiar sa asortezi materialul acestora cu materialele tinutei tale.

Cand porti ciorapi albi?
Cea mai cunoscuta regula referitoare la ciorapi este ca cei albi sunt destinati tinutelor sport si…cam atat. Sub nicio forma nu asocia ciorapii albi unei tinute business. In general culoarea ciorapilor trebuie sa fie cam aceeasi cu a pantalonilor. Este adevarat ca poti sa alegi ciorapi intr-o nuanta apropiata de cea a pantalonilor, dar nu merge prea departe. Daca porti pantaloni bej, ciorapii negri, de exemplu, nu se potrivesc.

Culorile rebele merg cu o tinuta la fel de rebela.
De obicei ar fi bine sa incerci sa nu combini toate culorile curcubeului intr-o singura tinuta. Daca alegi ciorapi rosii, incearca sa ai macar o cravata, un sacou, un tricou – ceva care sa se potriveasca cu ciorapii alesi de tine. Este bine sa tii cont de o regula vestimentara simpla: poarta maximum trei culori per total. Incearca sa le asortezi pe cat posibil, dar sa nu depasesti acest numar.

Hai ca regulile nu sunt chiar atat de severe si te au pe tine in centrul atentiei! Cel mai vestit producator de ciorapi din Romania, Ciserom, a avut 90 ani la dispozitie sa adune gandurile si sugestiile clientilor sai.

A pornit la drum in 1927 si de atunci pune pasiune in fiecare ciorap, care-ţi completeaza gratios tinuta. Astazi a venit randul tau sa inveti cum poti purta cu stil ciorapii conceputi cu atat de multa daruire.