Categorii
Automobile

Sfaturi despre cum poti invata mai usor pentru scoala auto

Sfaturi despre cum poti invata mai usor pentru scoala autoTe-ai inscris la scoala de soferi si vrei sa stii cum poti face astfel incat sa promovezi examenul din prima incercare? Atunci trebuie sa gasesti cea mai buna modalitate prin care sa poti invata.

Este complet adevarat ca in tara noastra Codul Rutier se modifica destul de des dar asta nu ar trebui sa reprezinte o problema pentru tine, cel putin cat inca esti in scoala de soferi. Incerca sa iti insusesti toata informatia posibila. Ca sa poti promova proba teoretica trebuie sa raspunzi corect la minim 22 de raspunsuri din 26.

  Cum poti invata mai usor pentru scoala de soferi

Incepe prin a citi ligislatia rutiera

Foarte multe persoane fug de legislatie deoarece este foarte stufoasa. Tu nu ai de ce sa te numeri printre ele. Ca sa poti intelege regulile de circulatie trebuie sa citesti macar o data legislatia. In legislatie vei putea gasi Codul Rutier, Regulamentul auto dar si notiuni de prim ajutor sau mecanica.

Poate ca va parea destul de greu la inceput dar in mod sigur pe masura ce vei citi mai mult din legislatie pe atat o vei intelege mai bine.

Poti chiar sa scrii pe o agenda care sunt elementele dificile pe care nu le intelegi si dupa sa mai le citesti inca o data. Daca totusi nu reuesti sa intelegi ceva din legislatie poti oricand discuta cu instructorul tau.

Rezolva chestionare zilnic

Trebuie sa intelegi ca proba teoretica este una eliminatorie si ca trebuie sa raspunzi la cel putin 22 de intrabari corect pentru ca sa poti promova testul.

Daca vrei sa inveti mult mai repede atunci acceseaza https://chestionareauto.ro/ . In mod sigur vei reusi sa inveti mult mai repede si sa iti insusesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a putea promova examenul.

Trebuie sa faci chestionare in fiecare zi, cu cat faci mai multe chestionare cu atat vei reusi sa oferi mai multe raspunsuri corecte. Nu trebuie sa te demoralizezi daca la inceput vei avea puncte mici, din contra, trebuie sa faci mai multe chestionare ca sa poti promova examenul.

O perioada de minim 60 minute pe zi este mai mult ca suficienta pentru a putea asimila toate informatia necesara.Totodata este recomandat sa iei pauze ori de cate ori simti ca nu te mai poti concentra. Este foarte important sa te focusezi pe ceea ce faci , doar asa vei reusi sa iei punctajul maxim la proba practica.

Pregateste-ti locul de studiu

Locul in care inveti este important, acesta trebuie sa fie curat si bine aerisit. Nu este recomandat ca in camera in care inveti sa fie mult prea cald dar nici prea frig, o temperatura optima te va ajuta sa inveti mai bine si sa asimilezi toata informatia.

Relaxeaza-te

Atunci cand inveti trebuie sa te asiguri ca esti complet relaxat. Daca esti stresat atunci nu vei mai retine informatia asa cum este recomandat. Poti incepe prin a face pauze de 15 minute la fiecare 45 de minute de invatat. Poti asculta muzica preferata sau poti manca dupa care trebuie sa te reapuci de invatat.

Categorii
Uncategorized

In lume se comercializeaza produse farmaceutice contrafacute in valoare de 4 miliarde de euro

Un nou raport, publicat astazi de Oficiul European pentru Proprietate Intelectuala (EUIPO) si Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), estimeaza la 4,03 miliarde de euro valoarea totala a produselor farmaceutice contrafacute comercializate la nivel mondial.

Din datele privind confiscarile vamale analizate in studiu, in perioada 2014-2016, reiese ca antibioticele contrafacute, suplimentele farmaceutice si calmantele au fost cele mai frecvente.

Autoritatile vamale au confiscat insa si alte medicamente, de exemplu, medicamente pentru cancer, medicamente antidiabetice, anestezice locale, medicamente pentru malarie, medicamente pentru tratamentul HIV si medicamente pentru boli de inima.

Potrivit estimarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, una dintre sursele consultate pentru acest studiu, in Africa subsahariana, medicamentele neconforme si contrafacute pentru malarie pot duce la 116 000 de decese in fiecare an.
Comertul cu produse contrafacute este facilitat de cresterea livrarilor in pachete mici, prin colete postale sau trimiteri in plic, pe care lucratorii vamali le detecteaza mai greu. In perioada 2014-2016, 96 % din confiscarile vamale de produse farmaceutice contrafacute au fost livrate prin posta sau prin curier rapid.

Directorul executiv al EUIPO, Christian Archambeau, a afirmat urmatoarele:
Produsele farmaceutice contrafacute pot fi o amenintare directa pentru sanatate si viata, iar intrarea lor in UE, deseori prin pachete mici si vanzari pe internet, reprezinta o dificultate de a aplica legea pentru autoritati. Pentru a rezolva aceasta problema, actuala coordonare la nivel national si la nivelul UE trebuie consolidata in continuare si sprijinita prin actiuni la nivel mondial.

La nivel global, India, Hong Kong si China sunt cei mai mari producatori de produse farmaceutice contrafacute, iar Singapore si Hong Kong par sa fie cele mai importante puncte de tranzit.

Companiile si intreprinderile cele mai afectate de contrafacere si piratare au sediul in primul rand in tari din OECD cum sunt Statele Unite, Regatul Unit, Franta, Austria, Germania si Elvetia.

Categorii
Sanatate

Dinti ficsi

Implanturile dentaresunt o solutie excelenta pentru a ajuta pacientii sa-si recastige dintii pierduti. Strict vorbind, termenul „implant dentar” nu este in intregime corect, deoarece nu dintele in sine este implantat in maxilar, ci un surub care inlocuieste radacina naturala a dintilor. Acesti dinti ficsi sau implant sunt de obicei realizati din titan, un metal foarte usor, rezistent si stabil. Stratul de oxid de titan creste ferm cu mandibula si formeaza astfel o baza rezistenta pentru coroana dintelui vizibil, care este atasat la implant printr-un conector. Coroana dintelui in sine consta, de obicei, dintr-un miez de metal cu furnir ceramic sau ceramica in totalitate, folosita la cerere. Nuanta ceramica se potriveste perfect cu dintii naturaliasa ca nimeni nu poate face diferenta. 

Tehnologii de ultima generatie  

Tehnologiile de ultima generatie permit implantarea de dinti ficsi de la Dental Privilege imediatsi precis in maxilar. Pentru pacientii care sunt afectati de pierderea dintilor, acest lucru inseamna un castig enorm pentru calitatea vietii. Procedurile inovatoare, fac ca procedura sa fie mai usoara, mai eficienta si mai sigura.   

Dinti ficsi confectionati din materiale inovatoare  

De asemenea, stomatologia in mod constant isi imbunatateste tehnologia in domeniul materialelor. Cele mai recente realizari in medicina de implantare sunt asa-numitele materiale bionice, care imita structurile organismului in proprietatile lor materiale. Un exemplu in acest sens este polimerul BioHPP de inalta performanta, care este foarte similar cu proprietatile oaselor umane. BioHPP este usor, stabil si elastic si, prin urmare, este ideal pentru proteze permanente. Proprietatile excelente de amortizare ale materialului, reduc forta exercitata asupra implantului la mestecat si, de asemenea, sarcina pe maxilar. Un alt avantaj este suprafata extrem de neteda, pe care bacteriile se aseaza mai greu. Un zambet radiant nu are pret, iar cu nouametoda de implantare SKY Fast Fixed, exista speranta pentru toti cei care sunt afectati de pierderea dintilor si nu doresc sa accepte proteze dentare.   

Ce sunt implanturile dentare Fast Fixed? 

Bolile dentare, cum ar fi cariasiparodontita, pot deteriora grav propria structura a dinteluisi adesea la o varsta timpurie. Astazi, implanturile dentare Fast Fixed, ofera o alternativa convingatoare la proteza si fac posibila participarea la viata fara griji, aproape ca si dintii naturali. Cu metoda de implantaredinti ficsi, dintii lipsa sunt de domeniul trecutului, deoarece conceptul de terapie inovatoare, permite combinarea mai multor etape de tratament intr-o singura zi. In aceeasi zi in care medicul dentist plaseaza implanturile, un rand fix de dinti este realizat individual pentru pacient si insurubat la implanturi. Pacientul paraseste clinica stomatologica cu dinti ficsi si fermi si isi poate desfasura imediat activitatile normale din viata sa de zi cu zi. Dupa cateva luni, stomatologul inlocuieste plasticul temporar cu dinti ceramici. Conceptul de tehnologie SKY Fast Fixed este potrivit pentru pacientii cu varsta de peste 18 ani si care au pierdut unul sau mai multi dinti sau pentru cei care prezinta adentie totala. Cel mai adesea, metoda este recomandata pacientilor care sunt afectati de pierderea multipla a dintilor si care nu pot suporta implanturi conventionale din diverse motive.