3 locuri de vizitat in Londra

15/10/2012 | Autor: | Posted in Obiective turistice

Despre atractiile turistice din Londra se pot scrie carti iar numarul lor probabil depaseste ordinul miilor.

Cele mai importante insa, arhicunoscute de fel, sunt obiectivele care definesc acest oras, puncte de atractie precum Turnul Londrei, Muzeul Britanic, Palatul Buckingham, Palatul Westminster si altele.

In cele ce urmeaza vom vorbi pe scurt despre cateva dintre aceste obiective.

De exemplu, stiati ca Turnul Londrei (a nu se confunda cu turnul ceasului Big Ben) este, conform istoricilor, cea mai veche cladire din oras? Pozitionat pe malul nordic al raului Tamisa, se pare ca procesul de constructie a inceput sub comanda directa a lui Wilhelm Cuceritorul (1027-187), undeva in jurul anului 1077, cu 10 ani inainte de moartea acestuia. Fiind vorba de o cladire destul de mare, ea nu a fost terminata pana la moartea regelui Angliei, astfel ca Wilhelm al II-lea (fiul acestuia, devenit ulterior rege) a fost nevoit sa o continuie. Cladirea a fost sediul gradinii zoologice regale, a unui observator astonomic, ba chiar mai mult, a fost si sediul monetariei regale.

Palatul Westminster este, poate, cea mai cunoscuta locatie din Londra. Este sediul Parlamentului britanic si totodata, gazda a doua turnuri faimoase: Big Ben (probabil cel mai cunoscut ceas din lume) si Victoria Tower. Trebuie mentionat faptul ca forma actuala dateaza din perioada 1837-1860, intrucat vechiul sediu al Casei Parlamentului a fost distrus de un incendiu devastator ce a avut loc in anul 1834.

Palatul Buckingham este, la randu-i, o binecunoscuta locatie in Londra. Locatie cunoscuta ca fiind principala resedinta a celor din familia regala, palatul este unul dintre cele mai bine aparate obiective din lume. Construirea lui a durat 132 de ani (1705-1837) iar multe dintre decoratiile si decorurile originale inca mai sunt pastrate in palat, asta desi a fost partial distrus in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Toate aceste obiective pot fi vizitate oricand, cu exceptia ultimului. Cel din urma este deschis publicului doar in lunile august si septembrie, initiativa ce face parte dintr-un program ce vizeaza apropierea familiei regale de poporul britanic.

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 29 articole .In curand si alte noutati.

Lasă un răspuns