3 mituri despre optimizarea pentru motoarele de cautare

posted in: Optimizare SEO | 0

Ca si in alte domenii si in SEO au fost lansate o serie de mituri si informatii false cu privire la modul in care functioneaza si la eficienta acestui serviciu. Multe dintre acestea s-au nascut bineinteles din nestiinta si ignoranta, insa ceea ce trebuie precizat este ca metodele pe care le vom mentiona nu fac decat sa aduca deservicii site-urilor si pot atrage, conform specialistilor care ofera  servicii SEO, penalizari majore din partea motoarelor de cautare. Iata care sunt cele mai raspandite 3 mituri legate de SEO:

 

  1. Campanile platite cresc traficul organic
  2. SEO este folosit pentru manipularea motoarelor de cautare
  3. Motoarele de cautare pot fi pacalite prin spam

 

Campanile platite cresc traficul organic

Cei ce au un minim de cunostinte legat de online, SEO si marketing stiu ca campaniile platite sunt bine directionate si au in vedere atragerea de clienti interesati sa cumpere produsul sau serviciul promovat prin reclama. Chiar daca campaniile platite presupun o analiza riguroasa a site-ului si a cuvintelor cheie, nu inseamna ca dupa finalizarea bugetului site-ul va mai fi la fel de bine pozitionat in cautari. Ceea ce este clar este faptul ca o campanie platita, corect organizata, ajuta la atragerea vizitatorilor si a potentialilor clienti cata vreme exista buget disponibil, odata cu finalizarea acestuia pagina promovata revine pe la pozitia pe care o avea inainte si bineinteles la acelasi trafic.

 

SEO este folosit pentru manipularea motoarelor de cautare

Multi necunoscatori au impresia ca SEO este folosit pentru a manipula motoarele de cautare, ca tehnicile de optimizare folosite nu fac decat sa pacaleasca crawlerii in vederea de a obtine pozitii cat mai bune. Lucru fals, confirmat de algoritmii complecsi folositi in vederea realizarii clasamentelor. Spre exemplu Google foloseste peste 240 de algoritmi  in stabilirea pozitiilor, si in ultimii ani elemente de inteligenta artificiala, care ofera informatii mai relevante cu privire la calitatea informatiilor detinute de site-urilor promovate.

 

SEO aduce laolalta numeroase tehnici si instrumente menite sa imbunatateasca aspectul general al site-urilor vizate. Campaniile de optimizare au ca scop crearea unor pagini  perfect functionale, care incarca rapid informatiile, ce sunt accesibile de pe toate dispozitivele si presarate cu continut de inalta calitate. In fapt instrumentele folosite de specialistii care ofera servicii SEO sunt orientate mai mult catre internauti si pun accent pe experienta acestora. Optimizarea site-urilor este un proces complex care ajuta la sortarea informatiilor existente in mediul online, fapt ce ofera celor interesati raspunsuri cat mai precise si mai relevante pentru interogarile realizate.

 

Motoarele de cautare pot fi pacalite prin spam

Si acest mit a luat nastere datorita unora care au incercat sa triseze si sa castige pozitii prin abuzul de cuvinte cheie si link-uri. Impresia ca spamul ar ajuta a luat nastere inainte ca algoritmii de evaluare si clasare a site-urilor sa fie perfectionati, cand cei ce practicau astfel de tehnici se regaseau, pentru perioade scurte pe primele pagini ale cautarilor. Ceea ce mai putin cunosc este faptul ca acele practici erau imediat penalizate, si site-urile cu pricina erau chiar banate de motoare de cautare.

In prezent se pune accent pe calitate, pe unicitate, pe relevanta, iar aceste valori sunt date tocmai de internauti. Motoarele de cautare au reusit sa creeze instrumente de masurare a relevantei continutului si tools-uri prin care se apreciaza gradul de satisfactie oferit de o pagina accesata prin interogari.

 

Deci procedeele SEO sunt extrem de complexe si ajuta la crearea unor site-uri de calitate cu caracteristici deosebite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *