5 intrebari si raspunsuri despre SEO

posted in: Uncategorized | 0

Potrivit unu studiu Hubspot, generarea de trafic si conversii este provocarea cea mai mare pentru companii. Acelasi studiu arata ca prioritatea nr1 a 54% dintre marketeri este atragerea de mai mult trafic pe site-urile lor. Asadar, fiind una dintre cele mai vechi strategii de marketing, optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) pare sa fie inca relevanta si in 2019. 

In acest articol, vom raspunde la 5 dintre cele mai comune intrebari pe care le primim la Updigital in legatura cu SEO:

Mai este SEO important?

Motoarele de cautare s-au schimbat enorm de-a lungul ultimilor zece ani si cresterea in popularitate a celorlalte canale de promovare, precum promovare platita si social media, fac aceasta intrebare relevanta. Totusi, mai multe studii arata ca SEO, prin cautarile organice sunt principalul canal de promovare pentru afaceri.

Pentru a intelege pe deplin rolul pe care SEO il are in marketingul modern, trebuie sa privim dincolo de numere. In schimb, trebuie sa ne uitam la ce tip de conversii genereaza optimizarea SEO comparat cu celelalte canale de promovare. Promovarea platita pe Google este generata de cautari cu intentie de cumparare mare din parea utilizatorilor.

Acesti utilizatori de obicei isi schimba foarte des opinia despre un anumit produs, daca sa-l cumpere sau nu. Este mai mult vorba despre locul de unde il vor cumpara odata ce s-au hotarat.

Prin SEO, in general ne focusam pe persoane care cauta in mod activ sa achizitioneze un produs, dar nu au luat inca o decizie finala. Acest lucru ne ofera posibilitatea sa influentam deciziile cumparatorului intr-un mod drastic, atat timp cat continutul brandului promovat este vazut in momentele potrivite.

SEO si marketing-ul prin continut nu sunt aceleasi lucruri?

Nu. SEO si content marketing-ul sunt rude apropiate, insa nu sunt acelasi lucru. SEO optimizeaza paginile web si continutul pentru a le face vizibile in paginile de rezultate. Deci nu poti sa faci SEO fara continut, dar poti face o treaba nasoala prin content marketing fara SEO.

Content marketing-ul fara optimizare este ca un muzician care scrie o multime de melodii excelente, dar le canta doar in baie. In acelasi timp, SEO este promoterul care ii asigura cantari, concerte si interviuri muzicianului, astfel inca sa il auda cat mai multa lume.

Fara SEO, nu conteaza cat de bun este continutul tau, deoarece si asa nu va fi citit de nimeni.

SEO si link building-ul nu sunt acelasi lucru?

Nu. Backlink-urile sunt un semnal important pentru motorul de cautare, ca pagina respectiva este populara. Totusi, sunt sute de alti factori care sunt luati in considerare atunci cand motorul de cautare pozitioneaza site-ul in pagina de rezultate. 

Algoritmul Google este foarte avansat in zilele noastre, iar daca ai foarte multe link-uri catre site-ul tau nu va avea un efect prea mare. Asta nu inseamna ca link-urile inbound nu sunt importante, daca vin din surse de calitate, cu relevanta pentru topica site-ului tau.

Care este mai bun, SEO sau PPC?

Sincer nu exista nici un raspuns la intrebarea aceasta, deoarece cele doua canale de promovare joaca roluri total diferite. Asa cum am mentionat mai sus, la intrebare „Mai este SEO important?”, optimizarea pentru motoarele de cautare si promovarea platita genereaza doua tipuri diferite de lead-uri.

In general, SEO genereaza lead-uri de la utilizatori atunci cand sunt inca departe de a cumpara, iar PPC-ul ii converteste atunci cand se apropie de finalul calatoriei spre cumparare. Pe de-o parte, PPC are o sansa mai mare de conversie, dar este important sa stim ca utilizatorul trece mai intai prin faza de research pentru a face o achizitie online. 

Cu cat iti creezi mai rapid o relatie cu acesti utilizatori, cu atat ii vei aduce mai aproape de momentul achizitiei. Si la fel de important este ca astfel te vei asigura ca acesti utilizatori nu vor ajunge sa fie lead-ul competitorilor tai.

Asadar, in loc sa te intrebi daca SEO este mai bun decat PPC, mai bine te intrebi cum poti integra cele doua strategii pentru a-ti maximiza veniturile la fiecare pas al traseului utilizatorului.

Cat costa SEO?

SEO este de multe ori considerat ca fiind o strategie de marketing ieftina, dar ca sa obtii rezultate rapid, va trebui sa beneficiezi de foarte multe resurse de la o agentie SEO. Mai intai va trebui sa gasesti oportunitatile legate de dezvoltare si cresterea, apoi va trebui sa umpli golurile prin crearea si optimizarea continutului.

Oportunitatile variaza de la o afacere la alta si tipul de continut de care vei avea nevoie. De aceea totul tine de ceea ce vrei sa atingi prin SEO, cu cine te bati si cat de repede vrei sa obtii rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *