5 pasi simpli pentru a vinde un autotursim

posted in: Automobile | 0
    • 1

Evaluarea masinii
Trebuie sa recunoastem ca masinile au devenit un moft in ziua de astazi si nu o necesitate. Pentru multi dintre conducatorii auto, a conduce o masina noua in fiecare an este o placere, chiar daca cea veche nu a avut timp sa se uzeze. De aceea, atunci cand doriti sa va vindeti masina, trebuie sa aveti in vedere o buna evaluarea a acesteia. Daca sunteti priceput, puteti sa faceti aceasta chiar dumneavoastra, insa cel mai bine este sa apelati la sfaturile unor experti, fie ca este vorba de mecanici auto, fie dealeri auto autorizati. In realizarea acestui pas trebuie sa cunoasteti detaliile tehnice ale autovehicolului care urmeaza sa fie pus in vanzare, vechimea sa si alte detalii care o sa va ajute sa stabiliti in ce stadiu de uzura se afla si cati oameni vor dori sa o cumpere.

    • 2

Stabilirea pretului
In functie de vechimea masinii si de conditia in care se afla la momentul vanzarii, trebuie sa stabiliti pretul de la care doriti sa porniti negocierile. O solutie buna este sa impuneti un pret foarte ridicat si, in functie de dorintele si posibilitatile clientilor, sa il coborati pana ajungeti la unul convenabil pentru ambele parti contractuale. Trebuie sa aveti in vedere, de asemenea, cate reparatii ati facut masinii in perioada in care era in posesia dumneavoastra si ce eventuale optiuni i-ati montat, pentru bunastarea conducatorului auto si celor care il insotesc.

    • 3

Stabilirea spatiului publicitar
Spatiul publicitar se refera la locul unde doriti sa expuneti detaliile despre vanzarea masinii. De cele mai multe ori, vanzatorii opteaza pentru mica publicitate din ziare sau lipirea afiselor chiar pe parbrizul masinii care urmeaza sa fie vanduta, insa internetul ofera posibilitatea reclamei pe site-uri autorizate si destinate vanzarilor de autoturisme precum www.vandmasini.ro. Nu uitati sa scrieti toate detaliile tehnice ale masinii si sa afisati si cateva poze cu interiorul si exteriorul acesteia, care sa atraga mai multi posibili cumparatori. http://www.vandmasini.ro/

    • 4

Cosmetizarea masinii
Pentru a creste sansele de a fi cumparata, masina trebuie sa aiba un aspect ingrijit, astfel ca este indicat sa apelati la serviciile unei firme de curatatorie auto. Pentru o mica suma in plus, puteti cere sa fie ceruita, sa ii fie aspirate covoarele din interior, sa ii fie bine lustruite jantele, iar anvelopele trebuie curatate astfel incat sa nu mai ramana nisip, pietris sau pamant intre ridurile lor. De asemenea, atunci cand un client cere sa vada masina, trebuie sa aveti portbagajul golit si ingrijit. Pe site-ul www.auto-power-girl.com gasiti orice model de masini astfel incat sa va faceti o idee de cum ar trebui sa va pregatiti masina de vanzare.

    • 5

Semnarea actelor
Daca totul decurge cum trebuie, ar trebui sa fiti contactat de cativa oameni in decursul unei saptamani, cu care trebuie sa negociati pretul final si sa efectuati tranzactia. Este bine sa nu acceptati plata in rate, deoarece exista posibilitatea ca clientul sa traga de timp, iar dumneavoastra sa va primiti banii pe de-a intregul abia in cativa ani. Atunci cand semnati contractul de vanzare-cumparare, apelati la un notar autorizat, pentru a nu interveni probleme legale intre timp, apoi asigurati-va ca ii predati clientului masina intr-o stare la fel de buna fara de cum i-ati prezentat-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *