5 sfaturi pentru a muta mobila singur

posted in: Transporturi | 0

Sfaturi pentru mutarea o mutare eficienta

Vrei sa muti acum mobila si nu primesti ajutor de la niciun prieten sau nu poti apela la nimeni sa te ajute in timp util? Atunci o sa ai o misiune dificila dar nu imposibila. Daca nu apelezi la o firma specializata in servicii de transport mobilier, acest articol o sa iti vina in ajutor cu cateva sfaturi utile ce iti vor usura munca.

1.Studiaza Problema

Studiaza intreaga ecuatie a mutatii inainte sa dai curs provocarii. Putine lucruri sunt mai neplacute decat ati epuiza energia incercand sa muti un obiect iar la final sa observi ca iti placea mai mult pozitia initiala. Inainte de a te apuca de mutat vizualizeaza mental noua pozitionare.

Masoara dimensiunile piesei de mobilier ce doresti sa o muti pentru a fii sigur ca se incadreaza in locul unde doresti sa o amplasezi. Foarte important este sa te asiguri ca trece de usile camerei sau ca trece de holul ingust ce trebuie traversat.

2.Dezasambleaza si goleste mobilierul

Goliti mobilierul ce trebuie mutat de toate obiectele sau lucrurile aflate in interior. Scoate sertarele si transporta-le separat. Da jos oglinzi, geamuri sau orice parte care poate fi demontata. Mobila trebuie sa fie cat mai usoara pentru mutare si putin voluminoasa pentru ca trecerea prin spatii inguste sa fie posibila. Chiar si demontarea unei usi este importanta atunci cand poti castiga 2-3 cm in minus.

3.Canapea

Pentru a muta un pat sau o canapea mai usor, indicat este sa transportati separat salteaua. Dupa aceea canapteaua trebuie legata cu o sfoara pentru a avea un cadru compact si usor de manevrat. Mutand-o fara sa fie legata aceasta se poate desface in cele mai nepotrivite locuri sau momente, complicand situatia.

4.Suport pentru mobila

In momentul cand mutati o mobila sau un corp dintr o parte in alta parchetul se poate zgaria. Folositi un covor sau un material textil mai gros pentru o mutare mai lina si o protectie sporita a lemnului. Ridicati mobilierul si introduceti materialul textil sub picior sau sub partea de sustinere.

5.Suport cu roti pentru mobila
O metoda si mai productiva este sa puneti mobila pe un mic suport rulant. Rotile au fost inventate pe a inlesni miscarea. Daca sunteti si mai inventiv puteti rula un mobilier voluminos si greu pe doage ce se pot pune la distante relativ mici pentru a ajuta la rostogolire. Atentie : aceasta metoda poate duce la dereriorarea sau zgarierea parchetului.

Daca nu te simti pregatit pentru astfel de operatiuni de mutari mobila apeleaza la specialisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *