6 lucruri pe care nu trebuie sa le ratezi in SPANIA

posted in: Obiective turistice | 0

Cei care calatoriesc spun ca ar cam fi 5 lucruri pe care , daca nu le-ai facut in Spania, poti spune ca nu ai vizitat-o sau nu ai simtit farmecul locului.

Asa incat ii credem pe cuvant. Inarmati-va cu un bilet de avion low cost, cateva zile de concediu, un bagaj minimal si plecati in calatorie: www.bileteavionlowcosts.ro

1) Vizitati Barcelona
Antoni Gaudi a creat o Barcelona unica. Arhitectura lui poate sa placa sau sa displaca. Este oricum faimoasa si a adus o multime de lume in Barcelona. Prin contrast , exista persoane care ar considera Sagada Familia o cladire de prost gust.

2) Vizitati in MAdrid:
– Centro de Arte Reina Sofia
– Museo del Prado
– Muzeul Thyssen-Bornemisza
Primul este renumit pentru operele lui Pablo Picasso si Salvador Dali
Al doilea gazduieste obiecte de arta ale secolelor 15-19, precum si opere ale celebrilor Velázquez, Goya si El Greco
Al treilea, fara a se remarca cu ceva iesit din comun, pur si simplu pentru operele sale merita sa fie listat alaturi de celelalte doua mari muzee.

3) Sa nu ratati savoarea unui spectacol de flamenco
E o stare unica, o traire particulara.
Flamenco este o forma traditionala, folclorica, cu o traire intensa, molipsitoare. Peste tot se pot auzi acorduri ale acestor spectacole. Multe sunt pur comerciale , insa nu e un impediment in a le gasi calitati. Cunoscatorii spun ca ar trebui sa vezi pana la sfarsit, sau macar sfarsitul, pentru ca ce e mai bun se pastreaza la urma.

4) Corida sau drepturile animalelor?
Face parte din traditia Spaniei. Daca nu esti scandalizat sau daca nu esti tentat sa apelezi la organizatiile pentru drepturile animalelor, atunci trebuie sa incerci sa iei parte la un astfel de spectacol. Nu este pentru cei slabi de inima. Nu mai este insa ceea ce a fost odata.

5) Vizitati castelul Alcazar si apeductele Segovia
Pecductele romane din Segovia sunt vechi de 2000 de ani si totusi sunt in perfecta stare. Monument ingineresc. De ce? Nu au liant sau mortar care sa tina pietrele legate. In ceea ce priveste castelul mentionat, legenda spune ca este sursa de inspiratie a desenului lui Disney pentru castelul din povestea Frumoasa din padurea adormita.

6) Vizitati Granada cu Alhambra
Fortareata Maura Alhambra este renumita, fiind ultima fortareata care a cazut in timpul Reconquista.
Este declarata printre cele mai frumoase castele din lume cu cele mai frumoase gradini posibile. Probabil se trage de la amestecul sau influentele orientale din cultura maura. Evitati perioadele aglomerate. Sunt zile cand biletele efectiv se epuizeaza.

Calatorie placuta.
Sfatul nostru. Evitati calatoria cu autocarul pana in Spania. Este extrem de obositor. Urmariti pretul biletelor de avion si cu siguranta o sa gasiti bilete ieftine sau chiar low costuri. Confort si timp foarte scurt pentru calatorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *