6 sfaturi sa nu mai fii un chirias cu probleme

posted in: Afaceri | 1

A sta in chirie este o experienta prin care orice student din provincie a experimentat-o. Dar studentii nu sunt singurii care apleaza la aceasta varianta. Nu doar ca este mai accesibil sa stai in chirie, dar iti ofera si mai multa flexibilitate. Te muti oricand simti nevoia sa schimbi locuinta. In articolul asta, aflii ce poti sa faci sa scapi de cele mai frecvente probleme pe care le intampina chiriasii.

1. Verifica agentul imobiliar
Agentul imobiliar te poate ajuta destul de mult, mai ales daca vrei sa te muti repede, nu ai foarte mult timp la dispozitie si nici suficiente informatii despre piata imobiliara in zona in care te intereseaza. Totusi, va trebui sa acorzi o mare atentia inainte sa semnezi un contrat. Asigura-te ca stii toate costurile pe care le percepe si nu te vei trezi la final ca ai de plata mai mult decat te asteptai.

2. Contractul de inchiriere
Este cel de-al doilea contract pe care va fi nevoie sa il citesti cu mare atentie. Afla ce include mai exact pretul chiriei si ce alte costuri vei mai avea: intretinere, abonamente, reparatii etc.

3. Salveaza bani
Nimeni nu vrea ca astfel de lucruri sa se intample, insa de multe ori este inevitabil sa nu se strice ceva. Fie din neatentie, fie din cauza unei petreceri cu mai multe persoane, mai ales cu lucrurile care se sparg usor, accidentele se intampla. Important este ca in momentul in care se intampla lucrul asta sa reusesti sa il repari intr-un timp cat mai scurt.

4. Realizeaza un inventar
De preferat inainte sa te muti cu toate bagajele, spune-i proprietarului sa tineti o evidenta a tuturor lucrurilor care se gasesc in locuinta in momentul cand te muti. Cand pleci de acolo, vei stii sigura ca nu are cum sa iti ceara ceva ce nu se gaseste pe lista. Organizarea nu strica nimanui.

5. Lasa curatenie
Cand te muti din locuinta, va trebui sa faci curatenie. Incearca sa lasi totul cat mai aproape de felul in care le-ai gasit. Chiar daca lucrurile s-au mai uzat in timp, a lasa ordine cu curat dupa tine tine de responsabilitatea fiecaruia. Intotdeauna acest lucru iti va aduce plusuri si bile albe. Daca la un moment dat esti nevoit sa te muti in acelasi loc, este destul de probabil sa fii primit cu bratele deschise.

6. Nu lasa mutarea in voia sortii
Cand intentionezi sa te muti, cel mai important lucru pe care il poti face este sa reusesti sa gasesti din timp o alta locuinta. Cautarile tale pot sa inceapa cu site-urile de specialitate care se gasesc cu duiumul pe internet. De la oferte de inchiriere vile Pipera greenangels.ro/oferte/vila/de-inchiriat/pipera pana la oferte de inchiriere apartamente Herastrau si inchiriere apartamente Stefan cel Mare, poti gasi orice, in orice loc ai avea nevoie. Doar sa ai rabdare sa le verifici si sa te intorci la a respecta pasii de mai sus.

  1. Robert

    Am stat eu in chirie foarte multi ani si pot sa va spun ca oricate reguli vei aplica exista proprietari dificili cu care tot timpul vor fi probleme. Oricum, un sfat in plus nu strica pentru nimeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *