9 motive pentru care mâncarea organică este mai bună pentru copil

posted in: Nutritionism | 0

Articol publicat pe BabyMom.ro

1. Alimentele organice ( mâncarea organică ) sunt crescute fără pesticide

Alimentele crescute prin metode convenţionale sunt stropite cu pesticide, unele cunoscute ca fiind nesănătoase. Aceste îngrăşăminte lasă, de cele mai multe ori, reziduuri în mâncare. Copiii mici, a căror sistem imunitar nu s-a dezvoltat pe deplin, sunt extrem de sensibili la reziduurile de pesticide. Astfel, trebuie să luam în considerare mâncarea organică.

2. Alimentele organice nu sunt modificate genetic

Alimentele modificate genetic au fost create de oamenii de ştiinţă pentru a respinge pestele, în special şobolanii sau pentru a ajunge la maturitate mai repede, astfel putând fi cultivate de mai multe ori pe an. Chiar dacă instituţiile care se ocupă cu sănătatea populaţiei susţin că aceste alimente sunt sigure şi oferă aportul nutritiv indicat, mulţi oameni sunt sceptici. Dacă nu eşti sigură că alimentele modificate genetic nu sunt întru totul sănătoase, atunci mâncarea organică este prietena ta. Alimentele organice de obicei nu conţin elemente modificate genetic, însă este indicat să citeşti şi eticheta pentru a te asigura.

3. Nu au ingrediente îndoielnice

Procesatorii de mâncare folosesc multe ingrediente îndoielnice pentru a schimba culoarea, gustul, aroma sau pentru a prelungi viața la raft a alimentului respectiv. Toate aceste culori și arome artificiale precum și conservanții nu sunt foarte sănătoși pentru corpul uman, ba chiar ingerate pe termen lung pot crea hiperaciditate în cazul copiilor. Mâncarea organică, chiar dacă nu este la fel de arătoasă ca cea cu ingrediente chimice, nu are stabilizatori de aromă, îndulcitori și coloranți, ceea ce înseamnă că sunt mult mai sănătoase.

4. Iau în considerare alergenii

Soia, nucile, laptele sunt alimente cunoscute pentru că pot provoca alergii atât pentru unii copii, dar și pentru mamele lor. Este complicat să fii mereu atent la aceste ingrediente deoarece este îndeajuns o urmă de alergen pentru a provoca o criză. Însă, producătorii de alimente organice fac această vânătoare mult mai ușoară. Limitând folosirea de produse care pot declanșa reacții alergice. De asemenea, aceștia indică pe etichetă foarte clar dacă produsul conține alergeni în compoziție.

5. Au gust mai bun

Foarte mulți oameni susțin că mâncarea organică are un gust mai bun, deoarece aroma nu a fost alterată cu pesticide sau produse care grăbesc coacerea. Având în vedere că gustul celor mici pentru fructe și legume se dezvoltă în primele luni de viață, așa îl înveți pe copil să mănânce sănătos.

6.Alimentele organice sunt mai bune pentru mediu dar și pentru viitorul copilului

Nu încape îndoială că alimentele organice sunt mai bune pentru mediul înconjurător. Legumele și fructele crescute în mod convențional împrăștie poluanți, compuși ai pesticidelor: în aer, pământ și apă, influențând negativ sănătatea animalelor, dar și a oamenilor. Cultivarea alimentelor fără pesticide ci cu ajutorul îngrășămintelor organice este cea mai bună alegere pentru un Pământ sănătos, mai puțin poluat.

7. Nu conțin antibiotice și hormoni

Carnea și lactatele organice nu conțin antibiotice și hormoni de creștere, foarte des găsiți în produsele crescute convențional. Fermierii le dau animalelor tone de antibiotice și alte medicamente fără a avea un motiv medical, și hormoni pentru a mări producția animalelor.

8. Mâncarea pentru copii convențională conține multe pesticide

Foarte mulți părinți le dau copiilor piure de pere, de mere sau de piersici încă din primele luni de viață. Din nefericite, testarea chimică a produselor preferate de aceștia au descoperit că toate conțin pesticide. Pe de altă parte, mâncarea organică pentru copii nu are urme de pesticide, conform studiilor făcute.

9. Alimentele organice sunt mai bune pentru copiii tuturor

Chiar dacă tu ești persoana care cumpără mâncarea, nu numai tu și familia ta sunteți influențați de această alegere. Fermierii și familiile acestora care trăiesc lângă ferme convenționale sunt expuși la nivele foarte mari de pesticide. Astfel, atunci când alegi să cumperi mâncare organică, ajuți la reducerea expunerii la elemente chimice și toxice a tuturor.

 

Articole original: https://babymom.ro/articole/mancarea-organica-este-mai-buna-pentru-copil/

https://babymom.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *