Acoperisul cu pante sau terasa

posted in: Arhitectura | 0

Acoperisul este o parte componenta a casei, ce semnifica sfarsitul actului de constructie la partea superioara. Este realizat cu scopul de a proteja casa impotriva factorilor naturali. In practica se observa doua tipuri de acoperis : acoperis cu pante si terasa.

Acoperisul cu pante este format din urmatoarele componente : invelitoare, reprezentata de obicei de tigla metalica, sarpanta si elemente auxiliare. Sarpanta reprezinta partea de rezistenta din lemn. Ele pot fi din beton armat, lemn si metalic.Invelitoarea este un element de protectie care poate fi realizat din mai multe categorii de materiale. In aceasta categorie includem lemn, foi de ardezie, materiale ceramice, materiale plastice si olane. Olanele se aranjeaza cu sprijinul unor cleme metalice in doua randuri pe placile de beton sau scheletul de sustinere realizat din lemn. Despre elementele auxiliare putem spune ca indeplinesc functia de iluminare, adunare si indepartare a apelor pluviale. Din categoria de elemente auxiliare fac parte jgheaburile si stresinile.

In componenta acoperisului de tip terasa intra izolatia termica, elementele ce asigura protectia si planseul pentru suport.

Montajul structurii de invelitori, mai exact necesita anumite etape ce trebuie realizate. Printre aceste etape putem enumera construirea sarpantei, verificarea pentru a fi siguri de corectitudinea constructiei, montarea foliilor ce asigura ventilarea acoperisului si a structurii de caroiaj ce reprezinta cadru pentru instalarea invelitorii.

Urmatoare etapa in construirea unui acoperis ideal consta in aplicarea sistemului de jgheaburi si burlane, urmat de sistemul destinat pentru dezghet. In cele din urma se izoleaza cosurile, gurile de aerisire precum si spatiile special amenajate pentru antenele TV. Inainte de inmanarea lucrarii se face un test de proba final in care este verificat acoperisul.http://www.finaldistribution.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *