Afla ce tip de bicicleta ti se potriveste, in functie de tipul de ciclism practicat

posted in: Comert electronic | 0

Ti-ai dori sa iti cumperi o bicicleta, dar nu stii exact ce tip ti se potriveste cel mai bine? Afla in cele ce urmeaza cateva sfaturi utile despre cum sa faci alegerea cea mai potrivita.

In primul rand, inainte de a incepe efectiv cautarile trebuie sa raspunzi la intrebarea ”Pe unde voi merge cu aceasta bicicleta?”. Asadar, in functie de tipul de traseu pe care vei merge, vei sti spre ce tip de bicicleta sa-ti indrepti atentia. Poate fi vorba de o bicicleta de competitii, de oras sau de munte. Poate una electrica ori una hibrid care poate fi folosita pe mai multe tipuri de teren.

Odata ce ai stabilit traseul pe care il vei parcurge gel mai des, esti pregatit sa alegi si tipul ideal de bicicleta.

Iata care ar fi cele mai importante specificatii pentru fiecare tip in parte.

1. Bicicleta cruiser

Acest tip de bicicleta este unul dintre primele modele de biciclete din lume, ce a devenit celebru in anii `30 . Si nu degeaba. Este usor de condus si intretinut. Acest tip de bicicleta este potrivit pentru oras, dar si la trasee mai lungi, relaxante. Chiar daca modelele mai noi sunt construite cu tehnologii imbunatatite si pot fi folosite chiar si la competitii, dar in general bicicletele de tip cruiser sunt destinate exclusiv traseelor din oras.

2. Bicicleta de munte

Acestea, asa cum le spune si numele, sunt special create pentru a parcurge trasee mai dificile, montane. Cauciucurile acestora sunt mai groase, iar rotile de obicei de 26-29 inch grosime. Astfel, cu cat rotile sunt mai groase, cu atat aceste biciclete pot face fata unor competitii mai acerbe pe terenuri cat mai accidentate.

Suspensiile acestora sunt extrem de eficiente, special concepute pentru a absorbi socurile pe care le-ai putea simti in timpul sariturilor si parcurgerea traseelor foarte accidentate. De asemenea, acest tip de biciclete au niste frane foarte bune si mai multe viteze si sunt suficient de confortabile pentru a putea fi folosite si prin oras.

3. Bicicleta de oras (cursiera)

Acest tip de bicicleta este foarte usor si este special conceput pentru traseele line, de sosea, si poate atinge viteze mai mari fata de bicicletele de munte, de exemplu. Coarnele sunt joase, astfel incat sunt potrivite pentru o postura a corpului pe care o adopti atungi cand vrei sa pedalezi cu mai multa viteza. Daca ai probleme cu spatele ori daca nu esti fan al vitezei (daca o folosesti in oras sigur nu vei putea sa mergi asa), atunci bicicleta cursiera nu e pentru tine. La fel si daca nu participi la competitii de ciclism, unde cursierele sunt un must.

4. Bicicleta hibrid

O combinatie intre bicicletele de munte si cursiere, bicicletele hibrid ofera toate avantajele si dezavantajele celor doua tipuri. Asadar, daca vrei sa folosesti bicicleta atat in oras, pentru mers la serviciu, cat si in parcurgerea unor trasee montane nu foarte dificile, atunci bicicleta hibrid reprezinta alegerea potrivita pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.