Afla totul despre pilotii de indesare si utilizarea acestora

30/06/2020 | Autor: | Adaugat in categoria Servicii

De multe ori, cand se doreste realizarea unei constructii, pot aparea anumite situatii ce necesita utilizarea unor elemente de constructie suplimentare, pentru a prelua anumite sarcini. Iar unele dintre aceste elemente ce imbunatatesc structura terenului de fundare  poarta numele de piloti de indesare. 

Acesti piloti forati sunt necesari pentru a putea prelua din incarcatura transmisa de structura si pot fi executati pe orice tip de teren, acolo unde este necesara utilizarea lor. 

Ce sunt pilotii de indesare? 

Pentru prima oara, in domeniul constructiilor au inceput sa fie utilizati pilotii insurubati din fonta in secolul al XVIII-lea, apoi, incepand cu anii 1960, au fost folositi piloti din beton si beton armat. 

Prin intermediul acestor piloti de indesare a fost posibila diminuarea costurilor cu realizarea fundatiilor, de aceea, acestia au inceput sa fie din ce in ce mai utilizati de toti cei care doresc realizarea unor constructii sigure, intr-un timp cat mai scurt. 

Pilotii de indesare sunt cei mai utilizati si sunt printre modelele care au cele mai mari capacitati portante din toate tipurile si sunt asociati cu vibratii, solicitari dinamice si o poluare fonica accentuata exercitata asupra mediului. 

Atunci cand sunt utilizati acesti piloti de indesare, inainte de a introduce pilotii in pamant, nu este necesara excavarea acestuia, iar acest lucru duce la compactarea pamantului, atat la baza, cat si de jur imprejurul pilotului. 

Foarte multi utilizeaza ca metoda de introducere a pilotilor de indesare in pamant, acel sistem de forare prin insurubare, aceasta fiind eficienta atat in cazul pilotilor de indesare, cat si a celor forati de dislocuire. 

Care sunt avantajele utilizarii pilotilor de indesare? 

Pilotii forati au extrem de multe avantaje atunci cand sunt utilizati pentru realizarea unei fundatii, iar printre acestea, cele mai importante sunt: 

 • Pilotii de indesare pot fi adaptati oricaror conditii ale terenului 
 • In timpul forajului, pamantul evacuat este intr-o cantitate mult minimizata 
 • Este redus consumul de beton 
 • Productivitatea este foarte mare atunci cand sunt utilizati pilotii 
 • Executarea pilotilor fara vibratii, datorita metodei de insurubare utilizate 

Unde sunt utilizati pilotii de indesare? 

 Pilotii sunt utilizati in foarte multe locuri, la realizarea constructiilor, iar printre acestea se enumera: 

 • Realizarea fundatiilor: sunt foarte eficienti cand este necesara consolidarea fundatiei pentru ca aceasta sa poata sustine sarcini majore 
 • Consolidarea excavatiilor adanci 
 • Consolidarea terenurilor: datorita pilonilor, nu mai exista riscul alunecarii terenurilor 
 • Infrastructura: sunt utili pentru atunci cand sunt construite tuneluri, poduri, diguri, autostrazi, etc. 

Cum sunt realizati pilotii de indesare? 

Pilotii de indesare necesita o executie in trei etape, si anume: 

 • Realizarea forajului 
 • Lansarea carcasei de armatura 
 • Betonarea. 

Pilotii de indesare sunt acei piloti executati pe loc, prin diverse metode de batere, presare sau vibrare, fara a fi necesara evacuarea pamantului. 

Pilotii de indesare sunt una dintre cele mai recomandate metode de constructie atunci cand fundatia trebuie sa sustina o structura de mii de tone sau lucrarea este executata pe un teren instabil si pentru a se lua cea mai buna decizie, este necesar sa se tina cont de toate specificatiile tehnico-economice. 

Pentru mai multe informatii despre pilotii de indesare intra aici.

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Articolul n-a primit niciun vot inca. Fiti dvs. primul care-l voteaza!)
Încarc...

Autor:

Acest autor a publicat 31 articole pana in prezent.

Adauga un raspuns

Ultimele articole adaugate:


11/11/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Umor

Vrei sa stii care sunt zodiile care vor straluci in aceasta luna? Atunci trebuie sa citesti cele de mai jos. Vezi pe iubesti.ro mai multe articole din domeniul astrologiei.     …

27/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Arhitectura

Structurile de rezistenta la cutremure sunt foarte importante, iar specialistii tin cont de mai multe aspecte atunci cand proiecteaza cladirile. Arhipropub.ro arata unele dintre cele mai importante aspecte care pot …

18/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Auto

Ca masina ta sa functioneze perfect trebuie sa aiba parte de piese de buna calitate. Performanta acesteia mai depinde si de verificarea si de inlocuirea componentelor defecte sau uzate. O …