Alarme auto – merita sa le cumperi?

posted in: Tuning | 0

Vedem in fiecare zi din ce in ce mai multe masini atat pe strazi cat in parcari. Avem nevoie de masini pentru a ne deplasa cu usurinta, pentru a salva timp, pentru ne face viata mai usoara in fiecare zi. Dar ca orice lucru de pe lumea asta, masinile sunt supuse riscurilor, iar unul dintre aceste riscuri este acela al furtului.

Masinile sunt vandute pe piata neagra fie pe bucati, fie intregi, lucru care atrage foarte multi infractori. In zilele noastre, a-ti lasa masina fara alarma inseamna a te supune singur unui risc destul de mare. Alarmele auto se gasesc la diverse preturi ceea ce le face accesibile pentru cei mai multi soferi. Avand in vedere ca aceasta are rolul de a proteja masina prin suntele pe care le emite in momentul in care cineva incearca sa o fure, inseamna ca reduci mult riscul ca acest lucru sa se intample pentru simplu ca hotii de masini prefera tintele cat mai usoare. In momentul in care atentia celorlati este atrasa asupra lui, planul lui este pus in pericol.

In zilele noastre, cele mai multe dintre masini sunt prevazute cu alarme inca din fabrica. Insa acest lucru nu inseamna ca alarma nu poate fi schimbata cu una mai performanta si cu mai multe functii. Producatorii de alarme auto pun la dispozitie clientilor o varietate de functii utile. Cateva dintre acestea se refera la consumul mic al bateriei, posibilitatea declansarii alarmei chiar daca aceasta a fost deconectata de la bateria masinii, senzori inteligenti care pot distinge vibratiile usoare pentru ca alarma sa nu porneasca inutil deranjand vecinii, pornirea motorului de la distanta sau in functie de o anumita ora setata s.a.m.d.

Este important sa descoperi care sunt functiile pe care ti ti le pot oferi alarmele auto pentru a sti ce sa urmaresti in cautarile tale. Sunt functii de care poti sa ai nevoie si functii care sa nu ti se para la fel de utile cum sunt pentru altii.

Verifica oferta, decide ce vrei sa faca alarma ta si stabileste un buget pentru achizitonarea ei. Nu uita ca dupa achizitionare, vei avea nevoie ca alarma sa fie si instalata in mod corect de catre un specialist. Acesta va putea sa iti explice si fiecare functie in parte si cum sa o folosesti pentru valorifica beneficiile de care dispune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *