Alegerea celui dinatai aparat de fotografiat digital

posted in: Electronice | 0

Camerele foto digitale nu mai reprezinta un lux in azi. Cu rezolutie mare de pixeli si caracteristici sofisticate se numara intr-un interval de cost foarte avantajos, atat camerele compacte cat si camerele foto DSLR. Datorita evolutiei magazinelor online si a multitudinei de comentarii este facil sa alegeti o camera foto digitala dupa caracteristici si calitati, si sa va incadrati totodata intr-un anume buget.

Majoritatea oamenilor ajung la fotografia digitala pentru ca le place usurinta de imprimare si uploadul fotografiilor pe web. detinatorii de afaceri opteaza pentru calitatea digitala pentru cataloagele lor de produse sau filade, studentii gasesc ajutor la camerele digitale pentru proiectele lor si, cu aparatele de fotografiat din cele mai noi telefoane mobile, pana si un copil poate fotografia un cadru si o va publica instant pe web. Totodata datorita insusirii celor mai noi lentile si a zoomului lor, nu trebuie sa fiti un profesionist pentru a crea poze de calitate cu aparate digitale moderne.

Cu greu gasiti camere digitale astazi cu rezolutie mai slaba de 2 megapixeli – doua milione de puncte de culoare pe imagine. Aceasta reprezinta o insusire decenta pentru majoritatea utilizarilor, inclusiv pentru tiparirea pozelor pentru uzul personal sau la scoala. Cu cat este mai mare rezolutia, cu atat fotografiile vor fi mai mari si se pot imprima fara face rabat de la calitate. In ciuda acestora, daca nu sunteti un fotograf profesionist sau un grafician profesionist care lucreaza cu fotografii upscale tot timpul, nu va este necesar un aparat de fotografiat digital, care produce mai mult de 8 megapixeli. In plus, daca veti vrea sa tipariti cadre amanuntite mari, asigurati-va ca detineti o imprimanta de inalta calitate, care poate reproduce toate amanuntele mici care fac o deosebire.

Atunci cand va alegeti un aparat digital, e recomandat sa fiti atenti totodata la numarul de zoom. Aparatele foto digitale au doua tipuri distincte de zoom. Zoom digital – care mareste pixeli digitali si zoom optic – ce mareste poza prin marirea obiectivului. Din moment ce aveti optiunea de a mari cadrul mai tarziu, pe calculator cu ajutorul Photoshop sau alt software de manipulare a pozei, e recomandat sa va concentrati asupra unei rate mai mari de zoom optic. Media unui zoom optic pentru un aparat foto digital obisnuita este de la 2x la 4x.

Exista cateva alte optiuni pe care trebuie sa le luati in considerare: daca un aparat de fotografiat digital foloseste baterii reincarcabile (zoom-ul si LCD-ul consuma foarte multa energie); daca camera foto digitala e prevazut cu o memorie flash etalon (poate va trebui sa achizitionati un card de momorie cat de curand), si, in cazul in care meniurile sunt facil de inteles. In cazul in care calatoriti mult, poate vreti un aparat digital care va fi usoara si compacta.

Chiar daca optati sa achizitionati aparatul de fotografiat digital cel mai accesibil pentru a servi necesitatilor de baza, veti avea parte de toate avantajele unei cadru digitale: nu e nevoie sa cumparati role de film, nici o poza pierduta, si cel mai avantajos, nu se iroseste timp de asteptare pentru obtinerea tiparirii lor. Noile modele de camera digitale sunt lansate in mod constant si cele vechi sunt mai putin costisitoare zilnic. Cunoscandu-va prioritatile, cercetati cele mai noi comentarii despre aparatele de fotografiat digitale, si cu certitudine exista un aparat foto digital care se va potrivi perfect cu nevoile dumneavoastra. Unul din aparate foto pe care il recomand si care are unul din cele mai bune rapoarte calitate/pret este Nikon D3100.

Fotografia este o arta, asadar, nu sunt prevazute norme, principii, directive, reguli bine stabilite pentru a ajunge la poze perfecte. Insa, sfatul urmatoar, va ajuta la imbunatatirea stilului de fotografiat. Experimentati si in acest fel veti crea imagini impresionante, de neuitat in mod regulat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *