Pana in urma cu cativa ani, se cunostea ca implanturile mamare cele mai solicitate sunt umplute cu silicon sau cu solutie salina.

Totusi, in afara de cartile de specialitate, in mediul online romanesc nu exista suficiente informatii concludente despre care tipuri de implanturi se folosesc cel mai adesea si care sunt diferentele intre ele.
Ambele tipuri de implanturi au membrana alcatuita din silicon, singura diferenta fiind continutul acestora.
Implanturile cu solutie salina.
Dupa cum le spune si numele, sunt umple cu apa sterila salina. Sunt introduse goale si abia apoi sunt umplute in functie de dorinta pacientelor si de necesitati.
Implanturile cu solutie siliconata
Spre deosebire de cele cu solutie salina, acestea au o textura asemanatoare tesutului mamar normal, motiv pentru care sunt de preferat in detrimentul celor cu solutie salina.
Ce se intampla atunci cand implanturile se sparg?
Desi spargerea implanturilor are loc foarte rar, de regula in urma unor socuri mecanice puternice la nivelul sanilor, trebuie luata in considerare si aceasta posibilitate. In cazul spargerii unui implant cu solutie salina, apa va fi absorbita de catre corp fara sa creeze probleme medicale, cu mentiunea ca sanul isi va pierde forma.
La spargerea unui implant cu silicon, solutia nu intra in circulatia sistemica datorita capsulei fibroase care se formeaza in jurul siliconului. Problema e ca femeile nu au cum sa isi dea seama instant de spargerea implantului, intrucat sanul isi modifica forma treptat, uneori foarte lent.
Desi spargerea implantului nu creeaza premisele unor boli, se poate ca treptat sa apara dureri in zona mamara, motiv pentru care e nevoie de o noua interventie chirurgicala, in cadrul careia sa fie inlaturat implantul si inlocuit, la cerere, cu unul nou, de aceleasi dimensiuni.
Referitor la ambele tipuri de implanturi, e bine de stiut ca ele nu garanteaza mentinerea pe viata a aspectului sanului. De exemplu, atunci cand era legala folosirea unor implanturi cu propilen, sanii cresteau in dimensiune cu 0,1% pe zi ca urmare a tendintei propilenului de a absorbi apa. De asemenea, orice pierdere sau crestere in greutate poate modifica aspectul sanilor.
Un alt aspect de care trebuie sa se tina cont e faptul ca implanturile pot impiedica alaptarea naturala a bebelusilor, dar nu intotdeauna.
Asfel de informatii medicale erau cunoscute de pacienti pana in prezent.
Cu o experienta de peste 12 ani in domeniul chirurgiei estetice, medicina regenerativa, traumatologie, microchirurgie reconstructiva si chirurgia tumorilor, Clinica particulara Cosmedica recomanda implanturile cu grasimea proprie, respectiv marirea sanilor cu grasimea proprie, rezultata in interventia de lipoaspiratie.
Lasă un răspuns