Analiza competitorilor SEO

posted in: Optimizare SEO | 0

Ai avut vreodata sentimentul ca indiferent ce faci, nu ai destul succes in ceea ce priveste motoarele de cautare? Este foarte posibil sa faci unele lucruri gresit sau poate ca nu este atent la performantele foarte bune ale competitiei. Daca site-ul tau se afla intr-o nisa foarte competitiva, adversarii pot fi unii redutabili si nu iti poti permite nu faci o mica monitorizare a lor.

Chiar daca nisa pe care te aflii nu este foarte competitiva, vei castiga doar daca stii cum sa monitorizezi succesele sau esecurile competitiei . Iata cativa pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru a-ti analiza competitorii SEO.

1.Afla care sunt adversarii tai SEO

Nu iti poti analiza competitorii daca nu stii cine sunt. In unele cazuri identificarea lor este foarte usoara. De exemplu, daca ai o afacere offline si stii care sunt adversarii tai in acea parte, poti foarte simplu sa intrii pe site-urile lor si treaba este gata.

Totusi, in unele cazuri, identificarea competitiei nu este chiar atat de usoara. Competitorii tai pot fi site-uri din nisa ta, site-uri care un un rank destul de pare pentru cuvintele cheie pe care te axezi in special. Lista adversarilor poate fi una destul de lunga si desigur nu ii poti monitoriza pe toti. Efectueaza o cautare pe Google folosind cuvintele cheie importante pentru tine si fa o lista a site-urilor/companiilor care se afla in topul rezultatelor. Ii poti considera pe acestia principalii tai adversari.

2.Viziteaza site-urile competitiei si analizeaza-le

Dupa ce ti-ai facut o lista care sa contina cel putin adversarii cei mai importanti, urmatorul pas este visitarea site-urilor si analizarea lor. Ar trebui sa verifici daca au un design profesional, daca au mult continut, calitatea continutului, daca folosesc URL-uri statice sau dinamice etc. Aceasta inspectie de baza iti poate oferi foarte multe informatii cu privire la cat de profesionisti sunt competitorii tai in prezenta Web si cat de mult sunt apreciati sau nu de motoarele de cautare.

3.Analizeaza cuvintele cheie pe care adversarii le folosesc

Cuvintele cheie au insemnat din totdeauna cel mai important factor pentru un SEO de succes. De aceea te poti astepta la un rank mare al adversarilor daca acestia folosesc cuvintele cheie corespunzator. Este posibil sa intampini o serie de probleme in descoperirea lor pentru ca adversarii pot folosi alte alte cuvinte cheie fata de ceea ce crezi tu. Daca nu stii ce cuvinte cheie folosesc, incearca sa verifici daca se axeaza pe cuvintele cheie pe care tu te axezi, este cel putin un inceput.

4.Verifica backlink-urile adversarilor

Backlink-urile sunt un alt atu pentru un SEO de succes. De aceea trebuie sa examinezi foarte bine backlink-urile competitiei. Cauta numarul lor, originea, textul care il au etc., si iti vei face o parere asupra activitatii adversarilor in acest domeniu. De foarte multe ori iti pot veni idei pentru tine. De exemplu, daca vezi ca adversarul are backlink-uri ded la site-uri populare despre care tu nu stiai, contacteaza webmasterii si solicita-le acelas serviciu.

Follow ifrim.giani:

http://seoboost.ro/cgi-sys/suspendedpage.cgi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *