Categorii
Fotografie

Angajarea unui fotograf de nunta si intrebari despre aparatura sa

Inca de cand am devenit fotograf profesionist, o mare parte a clientilor mei ma intreaba frecvent ce aparatura folosesc. Desi este o intrebare putin incomoda, in ideea in care nu aparatura face fotografia finala, este oarecum fireasca grija manifestata. La urma urmei clientii platesc un serviciu, cumpara un bun pe care nu il pot vedea inainte si vor sa se asigure ca beneficiaza de cea mai buna calitate si experienta fotografica. Aparatura unui fotograf profesionist este deosebit de importanta, fara tehnologie de ultima generatie din pacate nu poate furniza rezultate de cea mai buna calitate, ci doar rezultate mediocre. Sa nu uitam ca piata de aparatura din zona consumer a avansat enorm, si oricine isi poate permite acum un aparat foto cu functii profesionale. De aceea, noi ca si fotografi profesionisti trebuie sa fim mereu cu un pas inaintea evolutiei tehnologice din zona entry level.

La urma urmei daca nu investim in aparatura periodic, de ce ne-ar mai angaja clientii? 

Permite-mi sa nu fiu de acord cu mine cand analizez ceea ce am zis in fraza de mai sus. Ai sa spui ca am tampit sau ca imi dau singur la gioale. Nop, nu sunt de acord cu o parte a frazei, si anume ceea ce inteleg eu din ea „de ce ne-ar angaja clientii pentru aparatura noastra?”. Chestia asta pe bune ca nu conteaza, clientii ne angajeaza pentru viziunea, imaginatia si experienta noastra. Aparatura este doar un instrument cu care noi reusim sa cream amintiri si imagini cu viata. Cam asta este in fotografie de nunta, clientii mei vor ca eu sa le daruiesc cele mai frumoase amintiri si cea mai frumoasa experienta fotografica posibila.

De aceea m-am facut fotograf nunta, pentru ca emotiile oamenilor pe care ii fotografiez sunt reale. Ei nu sunt modele care fac posing, ci sunt oameni ca noi toti, super emotionati si mega stresati intr-o zi care pentru ei va fi poate cea mai importanta pentru tot restul vietii. Aici noi ca si fotografi intervenim cu creatiile noastre, le punem in rama trairile si reactiile pe care sa le savureze alaturi de copii si poate chiar alaturi de nepoti, who knows?

A fotografia oameni este deosebit de special, ca fotograf profesionist simt ca viziunea si imaginatia mea spun povestea lor. De aceea mult mai important decat aparatura de fotografiat este „aparatul” dintre urechi, dupa cum spunea un mare fotograf de nunta (Daniel Chindea). Cu ajutorul creierului noi fotografii in general aplicam imaginatia, experienta si viziunea asupra unor compozitii simple si le facem ceea ce clientii nostri vad in final, amintiri.

In calitate de fotograf de nunta profesionist si fotograf de evenimente in general, pot spune cu mana pe inima ca a angaja un profesionist cu experienta este cea mai smart alegere pe care mirii o pot face. Astfel vor avea la loc sigur amintirile lor de la nunta si se vor bucura la fel de mult de importanta momentelor doar uitandu-se la imagini. Din pacate nu pot spune acelas lucru si despre fotografii de nunta aflati la inceput de drum sau total amatori, care isi doresc un castig in plus pe langa job si se apuca de pozat nunti ca e la moda. Acestia sunt din pacate pentru noi un risc cand vine vorba de amintirile noastre dar si o provocare continue cand vine vorba de mentinerea unei piete de preturi corecte.

Va doresc amintiri de neuitat si sa alegeti cel mai bun fotograf pe care vi-l permiteti, nu ezitati sa ma contactati pentru sfaturi si cateva vorbe despre ceea ce e bine sa faci in ziua nuntii si ce nu.

Alex Pasarelu

Fotograf Profesionist Evenimente

De bellefoto

fotograf profesionist de nunta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *