Anvelope de iarna si atentie pentru calatorii sigure

posted in: Automobile | 0

Stim cu totii ca sofatul pe timp de iarna cand drumurile sunt acoperite cu zapada sau gheata nu este un lucru placut chiar daca avem masina echipata cu anvelope de iarna. In ciuda acestui lucru trebuie sa ne miscam, avem lucruri importante de rezolvat care nu suporta amanare si in acest fel trebuie sa folosim masina.
Pentru ca sofatul in conditii de iarna sa devina ceva mai placut si mai sigur incercam sa va oferim cateva sfaturi:

  • 1. Circulati cu viteza mai mica si lasati o distanta considerabil mai mare intre masinia dumneavoastra si autovehicolul care se afla in fata dumneavoastra;
  • 2. Nu circulati cu viteza pe drumurile acoperite cu gheata;
  • 3. Nu faceti manevre bruste de niciun fel. Nu luati brusc de volan stanga/dreapta, nu franati brusc (apasati usor, din timp, pedala de frana), nu schimbati vitezele violent si nu accelerate brusc.
  • 4. In cazul in care va apare un obstacol in fata nu franati brusc sub nicio forma. Nu veti reduce deloc viteza de inaintare in aceste conditii ci dimpotriva veti mari viteza cu care se va deplasa autoturismul dumneavoastra si in plus masina va intra in derapaj necontrolat chiar daca aveti anvelope de iarna montate pe masina.
  • 5. In cazul in care circulati pe un drum in panta cu multe curbe nu mergeti cu viteza mare pe liniile drepte astfel incat sa franati mult inainte de curba fiindca e posibil sa patinati la plecare dupa ce masina se opreste inainte de curba. Mentineti in permanenta masina in miscare, cu o viteza de minim 5-10 km/h.
  • 6. Daca ramaneti blocat in zapada nu accelerati puternic cand vrei sa porniti de pe loc intrucat anvelopele vor incalzi zapada care se va transforma in apa. Aceasta va ingheta repede si astfel sub roti nu veti mai avea zapada ci gheata. In aceste conditii va va fi mult mai dificil sa porniti din nou la drum.
  • 7. Pe langa un set de anvelope de iarna ieftine nu uitati niciodata sa aveti masina dotata cu o lopata si lanturi.
  • 8. In cazul in care aveti de facut un drum lung nu ezitati sa aveti in permanenta mult mai mult combustibil decat v-ar fi necesar pana la primul punct de alimentare pentru a putea pastra motorul pornit ca sa aveti caldura in masina in caul in care ramaneti blocat in zapada.
  • http://www.anunturianvelope.ro/preturi-anvelope-iarna

Cu toate ca stim faptul ca pretul unui set de cauciucuri de iarna noi (fie ca vorbim de oferta de cauciucuri Michelin, Bridgestone, Kumho sau Barum) este destul de mare nu recomandam sa folositi anvelope de iarna second hand cu data de fabricatie mai mare de 4-5 ani chiar daca profilul acestora pare foarte bun. Cauciucul imbatraneste indifferent daca este utilizat sau pastrat in depozit, iar in conditii de frig acesta isi pierde elasticitatea si va patina foarte mult pe gheata, zapada si chiar pe asfalt uscat atunci cand temperaturile sunt scazute.

http://www.anunturianvelope.ro/oferta-anvelope-michelin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *