Anvelope vara : trebuie evitate in Raliul Brasovului!

posted in: Auto | 0

La sfarsitul lunii Martie la Brasov a avut loc prima etapa din cadrul campionatului national de raliuri Dunlop 2012. Vremea, ploia, zapada si anvelope au fost cuvintele pe care toata lumea le rostea cu ingrijorare. Si pe buna dreptate! Fiindca desi iarna a trecut de ceva timp prima zi de raliu s-a desfasurat in conditii meteo extreme. De dimineata a plouat, apoi a iesit soarele. Odata cu apropierea orei de start insa pe cer si-au facut aparitia niste nori extrem de ingrijoratori. Cu toate acestea nu ploua. Astfel ca toata lumea se intreba cu ce cauciucuri sa ia startul.

Era clar ca va ploua, dar nu se stia momentul in care va incepe. Astfel ca primul echipaj format din Vali Porcisteanu si Dan Dobre care a evoluat pe un Mitsubishi Lancer EVO X R4 a decis sa nu mearga pe anvelope vara sau slick-uri cum sunt ele cunoscute in lumea raliurilor ci sa aleaga cauciucuri de zapada afland de la fanii aflati pe la sfarsitul primei probe ca deja ninge acolo. La finaul probei s-a dovedit a fi o alegere perfecta, cei doi obtinand victoria in aceasta proba in care multi au riscat sa mearga cu anvelope auto intermediare ori chiar cu anvelope de vara. Urmatoarea proba a fost o superspeciala care s-a desfasurat in centrul Brasovului acolo unde s-a impus in mod surprinzator o masina cu doar 2 roti motrice si anume Renault Clio R3 pilotat de Alex Filip.

http://www.anunturianvelope.ro/

6 Probe speciale in ziua secunda a raliului, acelasi lider

Ziua secunda a raliului a cuprins 6 probe speciale si desi vremea nu a mai fost atat de urata precum cea din ziua precedent alegerea anvelopelor nu a fost deloc usoara pentru pilotii Campionatului National de Raliuri Dunlop care au avut de pilotat pe probele Paraul Rece 1 si 2, Rasnov, Babarunca, Cheia si Poiana. Astfel in primele probe speciale s-a impus Vali Porcisteanu care dupa ce si-a asigurat un avans in fruntea clasamentului s-a relaxat putin insa nu atat incat sa mai poata fi dat jos din fruntea clasamentului pana la final. Podiumul clasamentului a fost completat de catre echipajul maghiar Spitzmuller Csaba/Szoke Tamas pe Mitsubishi Lancer EVO X R4(echipat se pare cu anvelope Kumho) si de italianul Marco Tempestini alaturi de Dorin Pulpea care au alergat pe Subaru Impreza R4.

http://www.anunturianvelope.ro/oferta-anvelope-kumho_tires

De remarcat prezenta unei masini Skoda Fabia S2000 pilotata de Dan Gartofan care incanta orice spectator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *