Arta promovarii de sine in campul muncii

Stii sa te vinzi ca bona? Arta promovarii de sine sau psihologia muncii este esentiala pentru liber-profesionisti si nu numai. Trebuie sa fii capabil sa te promovezi pentru a putea fi, de exemplu, propriul tau sef .

Fie ca stii deja sau nu, te vinzi cate putin in fiecare zi. Cand intalnesti pe cineva cunoscut, cand iti expui munca in fata celorlalti, cand completezi o scrisoare de cerere, iti creezi o anumita imagine despre tine. Secretul este sa stii cum sa prezinti cea mai buna imagine posibila a ta.

Ce stii despre marketing? Acesta poate fi un cuvant destul de infricosator; inseamna insa simpla vanzare. Marketingul apare sub diverse forme, dar promovarea de sine ar trebui sa fie cea mai importanta si pe care sa te concentrezi , fie ca esti liber profesionist , fie ca doresti sa fii in varf.

In mare parte, cariera ta de liber profesionist ar trebui sa tina de partea de online. Ar trebui sa utilizezi Internetul pentru a fi mereu in tema, pentru a afla noutatile din domeniu, pentru a te promova si pentru a descoperi potentiali clienti si angajati.

Asigura-te ca scrisorile de prezentare sunt bine realizate, credibile si iti pun in valoare calitatile si abilitatile. Este, de asemenea, important sa ai un web-site sau alt portofoliu online care sa iti prezinte talentul real. Dar daca te gandesti sa faci o cariera pe cont propriu, cu siguranta te-ai gandit deja la toate acestea.

Dar nu subestima nici puterea follow-up-ului. Este intotdeauna de bun augur sa raspunzi, sa scrii, sa vezi rezultatele. Asigura-te ca vei pastra un ton calm si profesional in fiecare mail pe care il trimiti pe linie profesionala si include intotdeauna informatiile tale de contact si o scurta motivatie pentru care ai scris in primul rand. De exemplu, „Va scriu astazi pentru a primi un raspuns la proiectul pentru care am aplicat la data de 1 august.” Arata ca esti interesat, si continua sa te promovezi aratandu-ti interesul si propria motivatie. Demonstrand ca esti dispus sa incerci in continuare poate fi una din cele mai bune metode de „a te vinde” profesional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *