Ascultati muzica populara?

19/10/2011 | Autor: | Posted in Muzica

Voi ce interpreti de muzica populara ascultati? Sau mai bine intreb daca ascultati de fapt acest gen frumos de muzica?

Tineretul in general se fereste de muzica populara (unii se feresc sa asculte in timp ce altii se feresc doar sa recunoasca ca asculta asa ceva) pentru ca pare ceva invechit, din alta epoca. O muzica pe care o asculta si o indragesc parintii si bunicii lor, dar cam atat.

Nu are insa sunete „ciudate”, nici ritmuri asemanatoare cu cea comerciala si de ce sa nu recunoastem… fetele care canta muzica populara nu au de cele mai multe ori nici macar capul dezvelit, d’apoi sanii, fundul sau picioarele? Chestii de suprafata pe care insa le apreciaza tot mai multi oameni in detrimentul lucrurilor mai profunde pe care acest gen de muzica incearca sa le promoveze.

Folclorul nostru este vechi de sute si sute de ani. Abia in ultima vreme se transmite pe tot felul de suporturi optice sau pe benzi, insa pana atunci ea era transmisa prin viu grai din mosi-stramosi. Nu putini sunt artistii care si astazi merg in anumite zone doar pentru a asculta batranii cantand melodii pe care nu le-a auzit nimeni niciodata probabil. Iar pe baza lor fac melodiile pe care apoi le canta.

Nu toate melodiile populare sunt frumoase, dar la fel ca si orice alt gen de muzica sunt artisti si artisti cu un anumit public. Ce-i place cuiva, nu-i place altcuiva si tot asa.

Intrebarea ramane insa: Asculti muzica populara?

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 20 articole .In curand si alte noutati.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?