Categorii
Asigurari

Asigurare obligatorie Auto RCA pe Internet

ASIGURARE OBLIGATORIE AUTO RCA PE INTERNET
Competitia acerba pe piata asigurarilor din Romania obliga firmele de asigurari si intermediarii sa gaseasca noi canale de distributie. Astfel, dezvoltarea sistemului de vanzare a politelor de asigurare auto pe internet se inscrie in evolutia fireasca a sistemului de asigurari din Romania. Cele mai vandute asigurari in mediul online sunt asigurarile auto obligatorii RCA.

De ce sa cumperi asigurare auto RCA de pe internet
Dezvoltarea sistemului de vanzare online a asigurarilor auto RCA aduce o serie de avantaje pentru clienti. Acestia nu mai sunt nevoiti sa alerge prin oras, pe la toate firmele de asigurari sau pe la brokerii de asigurare, in cautare de asigurari ieftine. Folosind serviciile unui site specializat, in cateva minute clientii afla cat costa asigurarea auto RCA la fiecare din firmele autorizate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor din Romania (CSA) si pot alege oferta pe care o considera potrivita. Avand in vedere ca polita RCA este o asigurare auto obligatorie, care acopera daunele produse partii nevinovate, majoritatea romanilor aleg cea mai ieftina polita de asigurare auto RCA. In viitor, datorita schimbarilor care vor avea loc pe piata asigurarilor auto din Romania, este foarte posibil sa asistam la schimbare majora a criteriilor dupa care vor fi achizitionate politele de asigurare auto obligatorii.

Cum cumperi asigurare auto RCA de pe internet
Asa cum am mentionat anterior, asigurarea auto RCA poate fi achizitionata de pe site-urile specilizate. Acestea au dezvoltat aplicatii complexe, numite calculatoare de asigurari auto RCA, care, in urma completarii de catre viitorul client a datelor de identificare ale autovehiculului si posesorului, afiseaza preturile de la toate firmele de asigurari. Astfel, in cateva minute, oricine poate afla cat il costa viitoarea asigurare auto RCA si comanda polita dorita. Livrarea acesteia se face, in majoritatea cazurilor, prin curier.

Cum functioneaza un calculator asigurare auto RCA
Principiul de functionare al aplicatiei este aproximativ acelasi pentru toate solutiile existente pe piata. Diferentele sunt date de modul de implementare, de designul aplicatiei, de acuratetea implementarii, de securizarea conexiunii si de viteza site-ului respectiv.
Ca si cantitate de date solicitate, unele site-uri solicita mai multe date decat altele, insa acuratetea rezultatelor este mai mare, astfel ca un client nu este pus in situatia neplacuta in care a comandat o asigurare auto RCA la un pret si o primeste la alt pret.
Legat de securitate, foarte putine site-uri au ales sa securizeze conexiunea dintre server si calculatorul clientului.
Pe partea de design, diferentele ar fi ca unele site-uri au ales sa insire campurile unele dupa altele, iar alte site-uri au impartit aplicatia pe sectiuni.

Pare simplu sa inchei o asigurare RCA online, nu?

Incercati si dumneavoastra si nu veti fi dezamagiti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *