Asigurarea auto Casco nu este valabila daca nu ai anvelope de iarna

posted in: Automobile | 0

Odata cu intrarea in vigoare a noilor reglementari, privind obligativitate anvelopelor de iarna in sezonul rece, au inceput sa apara si complicatiile pentru detinatorii de autovehicule care au asigurari casco.

Astfel unii din asiguratori profita deja de aceasta noua reglementare, si pot refuza despagubirea daunelor, sau pot retine un procent care poate ajunge pana la 30% din valoarea asigurarii, in cazul unui accident rutier produs de cei care nu au masinile echipate cu anvelope de iarna.

Se pare ca in cel mai scurt timp toate companiile de asigurari vor modifica conditiile de asigurare, introducand clauze in contractele de asigurare, gen franciza daca masina nu este echipata cu anvelope de iarna.
In cazul contractelor de asigurare casco noi, asiguratorul va fi obligat sa comunice asiguratului inainte de semnarea contractului noile conditii.

Dl. Aurelian Rotaru directorul Rexton Rent a Car Bucuresti, spune ca “acesta este o minge ridicata la fileu, pentru companiile de asigurari, care cu siguranta isi vor mari profiturile in detrimentul clientului.

La urmatoarea intrunire a operatorilor de inchirieri masini Bucuresti, vom pune in discutie aceasta problema si daca va fi cazul vom protesta impotriva acestora.”
In prezent, primele de asigurare pentru masini de inchiriat in Bucuresti, sunt printre cele mai mari, asta si datorita obiectului de activitate desfasurat.

Concluzia este clara : Echipativa masinile cu anvelope de iarna, in acest fel evitati sa fiti sanctionati contraventional la controalele din traffic, si sa scoateti bani din buzunat pentru acoperirea eventualelor pagube in caz de accident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *