Atractii de top din Rusia

posted in: Turism | 0

Indiferent daca se exploreaza Kremlinul din Moscova, Valea Gheizerelor din Kamchatka, sau se viziteaza Muzeul Hermitage, cu siguranta cateva bilete de avion pentru o calatorie in Rusia nu vor fi regretate.

Calea ferata Trans-Siberiana

Clasica cale ferata Trans-Siberiana parcurge un traseu de la Moscova la Vladivostok, un oras aproape de frontiera Rusiei cu China si Coreea de Nord. Ea face parte din cel mai lung sistem de cale ferata din lume si a inceput sa fie construita in 1891 de Tarul Alexandru III. Majoritatea calatorilor folosesc trenul pentru acomodarea pe timp de noapte dintre destinatii.

Muntele Elbrus

Muntele Elbrus este localizat in Lantul muntos Caucazian din Sudul Rusiei. La 5642m, Elbrus este inclus in cele „7 Varfuri”, cele mai inalte varfuri de pe fiecare dintre cele 7 continente ale planetei. Muntele a fost creat dintr-un fost vulcan, considerat inactiv, iar in prezent sunt functionale telecabine pentru a transporta vizitatorii pana la 3800m, facilitand accesul la varful Elbrus. Este indicat ca turistii amatori de sporturi de iarna sa isi achizitioneze o asigurare pentru schi.

Insula Kizhi

Recunoscuta pentru incredibilul muzeu in aer liber, insula este localizata in regiunea Karelia. Colectia muzeului include o Biserica de 36m – structura celebra datorita celor 22 de domuri. Alte atractii turistice includ case de lemn, mori de vant, capele si hambare. Pentru rezervari hotel se gasesc preturi foarte bune, incepand cu 23€/noapte.

Lacul Baikal

Cel mai vechi si adanc lac de pe pamant, lacul Baikal detine aproximativ 20% din apa proaspata din lume. Este localizat in Siberia, are 25 milioane de ani si este inconjurat de lanturi muntoase. Baikal este considerat unul dintre cele mai limpezi lacuri din lume si mai este numit si „Perla Siberiei„, fiind gazda mai multor statiuni.

Sursa: zboara.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.