Categorii
Hobby-uri Motociclete

ATVRom – Partenerul tău off road

ATVRom este mai mult decât produsele de calitate pe care le oferă: existăm pentru a promova un stil de viață diferit, un „fel de-a fi” sănătos și liber și pentru a fi punctul ideal de pornire pentru cei însetați de aventură.

Oferta noastră nu se limitează la modelele vândute, ci vine la pachet cu sfaturi și consultanță despre cumpărarea și întreținerea vehiculului, servicii de calitate pentru operațiunile de garanție și post-garanție, experiență de 12 ani în domeniu, profesionalism ireproșabil și hotărârea de neclintit de a pune interesul și mulțumirea clienților mai presus de orice interes comercial. Doar în acest fel am putut deveni partenerul numărul 1 pentru cei care trăiesc pentru aventură și adrenalină.

Misiunea noastră este simplă. Oferim clienților noștri produse diversificate din segmentul ATV/Moto, branduri renumite și apreciate la nivel internațional la prețurile cele mai bune, servicii ireproșabile, asistență și consultanță onestă, atât pe site-ul nostru cât și în numeroasele showroom-uri din țară.  Gama de produse nu se limitează doar la modele recreaționale, ci include și vehicule neconvenționale precum autoutilitare de stingere a incendiilor, autoutilitare paramedicale precum și modele care se adresează sectorului industrial și agricol, public sau privat.

Viziunea noastră este de a merge întotdeauna înainte, depășindu-ne de fiecare dată limitele și îmbunătățindu-ne zilnic activitatea și capacitatea de a oferi servicii de înaltă calitate celor care caută un mod de viață inedit și aventuros, în aer liber, pe cărările șerpuite ale muntelui, pe drumuri forestiere, pe dealuri ori prin deșertul nesfârșit. ATVRom a pornit de la pasiunea pentru ATV și off-roading, iar dacă reușim să transmitem unei noi generații de rideri viziunea și mesajul nostru, ne considerăm fericiți!

Valorile noastre, pe care le împărtășim cu întreaga comunitate de ATViști și pasionați de off-road, sunt profesionalismul, curajul, loialitatea, onestitatea și respectul. Toate acestea sunt ingrediente absolut necesare unei bune relații cu clienții și partenerii și suntem determinați să nu acceptăm compromisuri atunci când vine vorba de serviciile pe care le oferim.

Dacă vi se pare că avem câte ceva în comun, ori doriți să alegeți unul dintre nenumăratele modele de ATV, UTV, quad, motociclete, scutere și nu numai, sau chiar dacă aveți nevoie de un sfat sau de o părere sinceră despre produsele de acest fel, ATVRom vă așteaptă cu brațele deschise atât pe site-ul nostru ATVRom.ro ori în oricare dintre showroom-urile din țară!

Categorii
Motociclete

Motoare in 2 timpi

-In aceasta pagina a blogului voi discuta cite ceva despre motoarele in 2t , desigur voi incepe , cu curatenia motocicletelor ,mopedurilor,dece nu si a motoferastraielor care pe zi ce trece inzestreaza gospodariile rurale tot mai des .

-Ar trebui sa cunoasca ori ce posesor , al unui motor in 2T , ca o ingrijire atenta a motorului , cit si un combustibil bun , cit si un ulei de calitate , lungeste viata motoru-lui .

-Multi proprietari incearca diferite retete de amestec , crezind ca duce la performante ridicate a motorului ,,,gresit”’ reteta de amestec este data de fabricant intr-un prospect , dar inainte de toate trebuie sa stiti , ca amestecul bogat in ulei duce la depunere de calamina PMS a chiuloasei ,cit si un strat subtire dar fatal sub segmenti , iar in capul pistonului se depune cea mai mare parte de calamina , care duce la ingreunarea pistonului , si scaderea performantelor , iar un amestec mai sarac de ulei , iarasi aduce pagube serioase motorului , serioase spun pentru-ca lipsind uleiul in primul rind scade coeficientul de ungere , si de aici trebuie sa stiti ca unele componente se uzeaza progresiv , altele se pot bloca la scurt timp de la pornire , iata rulmenti nu au posibilitate de ungere , isi iau din amestec , rola boltului de la piston isi ia din amestec , rola bielei dintre suncile ambelajului , la fel isi ia din amestec , cit si frictiunea segmentilor pe cilindru este redusa de uleiul din amestec sa nu uitam de , semeringurile ce se afla pe axele ambelajului , ce inchid compresia PMI iarasi daca nu au ungere , s-ar arde , si iata citeva aspecte ce tin de un amestec dat de producator , si calitate.

-Trebuie sa stiti , ca si uleiuri-le sint si ele mai de multe feluri , de iarna de vara , care isi pastreaza coieficientul de ungere la turatii foarte inalte , si arde usor , in amestec , dar nu trebuie sa ne facem multe griji in acest aspect , deoarece , producatorul alege pentru noi, doar trebuie sa respectam cu strictete , cele furnizate de el.

~In continuare doresc sa discut despre mai multe parti mecanice , cit si cele electrice , care compun acest miraculos motor in 2T , care dupa cum am mentionat mai sus ne ajuta in diferite treburi gospodaresti , mopeduri ,barci cu motor ,E.T.C.

-Blocul motor , o parte foarte importanta a acestui motor , este de sporit atentia la montare pentru-ca trebuie sa avem grija atunci cind montam arborele , rulmentii , semeringurile , garnitura centrala a capacelor care formeaza blocul motor , pentru mai multe apasa aici .

-Setul motor , o parte activa a motorului , cel in care gasim acea putere care ne place atunci cind :

Conducem o motocicleta ,

Conducem o barca ,

Utilizam o drujba,

Un motocultor,

E.T.C.

-Dar pentru mai multe detalii despre setul motor poti vizita acest loc si gasesti si detalii ale acestuia .

-Aprinderea , un complex electromecanic sau electronic , dupa caz , indispensabil acestui motor in 2 timpi , fara de care motorul nu ar avea viata , dupa cum se spune de catre uni , este creerul motorului , iar daca doresti mai multe despre acest complex te rog apasa aici.

-Echipamentul electric , si acesta este parte importanta pentru un motor in 2 timpi , sint in strinsa legatura , pentru-ca acest motor , de la cea mai banala instalatie electrica un fir si un intrerupator , ne poate da curenti care sint transportati de catre instalatia elctrica pentru diferite utilitati , dupa cum este folosit si motorul , iar daca doresti mai multe despre instalatia electrica apasa aici.

-Urmatorul si foarte important pentru motorul in 2 timpi , este rodajul sau rodarea setului motor , cit si alinierea tuturor pieselor active ale motorului , dece aliniere …!!! – Pentru-ca de multe ori , putem avea un motor strins , sint piese care dupa un interval de folosire , se lasa isi dau drumu , se directioneaza unei linii axiale , dar pentru a afla si altele , te rog apasa aici .

-Bujia cea care are strinsa legatura si comunicare cu aprinderea , si compresia motorului , putem vedea unele detalii despre aceasta componenta care ne da scinteea apasind aici .

-Asadar dragi cititori , prieteni si vizitatori , daca pot sa va vin in ajutor , cu ceva legat de cele de mai sus mentionate , nu intirzia sa ne scrii intrebarea ta , sau daca cunosti un raspuns , scriene si noua la rubricile mentionate , sa cunoastem cu toti ce avem de facut in anumite situatii.In speranta ca articolele sint de ajutor tuturor