Avantajele si dezavantajele reumplerii cartuselor

posted in: IT | 1

Constitutia imprimantei cu asistenta culorilor aparute pe foile tiparite sunt, este reprezentata de cartuse. Cartusele cuprind, ca orice alte resurse epuizabile un anumit termen de valabilitate. Perioada exacta de functionare nu poate fi determinata cu exactitate nici de catre producatorii autorizati. Daca imaginea sau textele imprimate nu mai au aceeasi calitate, respectiv sunt in ceata, sterse, au alte culori decat cele initiale are o simpla explicatie, buna functionare a cartuselor a luat sfarsit, deci ele trebuie schimbate. Spre deosebire de anii trecuti , in prezent beneficiem de o gama larga de solutii si mai toate modelele de cartuse ale majoritatii modelelor de imprimante pot fi remanufacturate sau reumpleri cartuse.

Motivele pentru care aceasta practica este mult mai propice este economisirea banilor, fiindca amplasarea unui cartus uzat in locul unui altuia nou are un pret de pana la 60, 90% mai ridicat decat reumplerea sa, indiferent de imprimanta folosita, chiar daca e cu laser, sau cu jet de cerneala, un cartus reumplut cum se cuvine poate fi utilizat si de 6 ori, insa a nu deveni o obisnuinta, deoarece acest proces in timp duce la uzarea anumitor componente aflate in afara ariei calculatorului. O alta economisire este cea a timpului, daca alegeti sa apelati la o firma sau un producator autorizat in rezolvarea unor probleme de acest gen, livrarea de reumplere cartuse de obicei la o firma care se respecta se desfasoara in decursul a 24 de ore. In acest mod, contribuiti la protectia mediului inconjurator, deoarece in procesul de inlocuire a unui cartus cu un altul, cel uzat in cazul in care va fi aruncat intr-un loc necorespunzator reciclarii, descompunerea lui se va desfasura intr-o perioada cuprinsa intre 400 – 450 de ani.
Pentru cartusele cu cerneala , dupa inlaturarea benzii de protectie de pe duzele de printare si implicit dupa golirea cartusului de cerneala, este recomandat ca acesta sa nu fie expus mediului din afara imprimantei unei perioade mai prelungite de 24 de ore. In momentul in care observati la cartusul dumneavoastra ca este pe terminate, nu-l epuizati pana la ultima picatura de cerneala deoarece acest lucrur poate duce la supraincalzirea si arderea rezistentelor de evaporare.

Follow content writer:

Content writeri- preturi mici, calitate garantata: mail us at: filltruck@gmail.com pentru oferte si detalii.

Latest posts from

  1. printersstory_2010

    salutare
    Sincer care este ideea pana la urma? ca eu nu am inteles nimic din tot articolul. Este bine sau nu sa incarcam cartusul?
    In lus , nenea autorul ai lacune mari privind tehnica de printare. Nu stiu pe unde sau ce ai citi dar nu este nimic corect …si incearca sa tragi si tu o concluzie , c in fond toti ne pricepem sa dam copy paste de pe net!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *