Aventuri pe motoare: Transalpina

posted in: Cazare | 0

Cu cel mai inalt punct fiind Pasul Urdele ( la 2,145m peste nivelul marii), traversand Muntii Parang, Transalpina este una dintre cele mai frumoase drumuri care le are lantul Carpatilor Romanesti, si la cea mai inalta altitudine. Facand legatura intre Transilvania si Oltenia, soseaua, a fost construita in 1938, sub conducerea Regelui Carol al II-lea, cu scop strategic, militar si economic, fiind reconstruita mai tarziu, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial de trupele germane.

Pentru ca pavimentul s-a stricat, in timp a devenit un drum extrordinar de fascinant pentru iubitorii de motociclism, care au ales aceasta destinatie pentru competitiile lor de off-road. Din pacate pentru ei, acest lucru s-a intamplat doar pana in 2010, pentru ca autoritatile romane s-au gandit sa repare drumul.

Mai putin faimoasa decat Transfagarasanul, Transalpina este considerata de motociclisti o adevarata provocare, pentru ca in afara de drum, peisajul este maginfic. Multi interesati de aceasta aventura ar trebui sa isi caute cazare in Cluj sau alte orase aflate in apropiere. Asa ca este foarte interesant daca ati planuit sa faceti o excursie cu motocicletele pentru mai mult timp sa stiti ca Romania, si in mod special zona Transilvania este perfecta pentru o astfel de calatorie. Grupurile oricat ar fi ele de mari pot gasi cazare in zona (Sibiu, Brasov, Cluj, Sighisoara) si pot avea una dintre cele mai frumoase vacante din viata lor. Chiar daca se gandesc sa treaca si in partea Moldovei, cazare se poate gasi in Iasi si multe orase, si chiar in zonele rurale.

Recent iubitorii de motociclism au realizat ca Romania poate fi o destinatie perfecta pentru practicarea acestui sport, asa ca din ce in ce mai mult motociclisti isi planuiesc vacantele in aceasta regiune. Pentru ca sunt multe teritorii neatinse de civilizatie, moticiclistii pot avea o mare placere facand trasee off-road, unde absolut orice se poate intampla. Dealuri, paduri, munti, orice poate fi incercat atat vara cat si in anotimpurile mai putin prietenoase , dar adevarate provocari pentru temerari. Pe langa motociclismul in sine, locurile de vizitat sunt numeroase si foarte frumoase.

Romania resuseste cu succes sa fie o combinatie nemaintalnita de stiluri, unde vechiul si noul se intalnesc combinate la tot pasul si unde orice distractie poate fi intalnita.
” Pentru a va putea pregati o astfel de vacanta cu succes, cel mai bine ar fi sa va planuiti traseul dinainte si sa va rezervati si camerele unde o sa va cazati. ” , a declarat Lucian Becheru, manager Booking Expert.

http://www.bookingexpert.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *