Categorii
Lifestyle

Baze pentru machiaj pentru un ten perfect echilibrat

Despre baze pentru machiaj,  in cosmetologie a inceput sa se vorbeasca relativ recent, cu aproximativ douazeci de ani in urma. Baza pentru machiaj se numeste si corectorul de baza sau tonul. Cosmeticienii sfatuiesc sa se inceapa machiajul cu aplicarea bazei, deoarece datorita ei, pielea fetei va arata sanatoasa si tanara. Aceasta este o etapa foarte importanta in make up. In mod special, baza de machiaj este necesara pentru fetele care prezinta o problema facial, cum ar fi pori dilatati, roseata etc.  Cosmetica decorativa, aplicata pe baza, va fi cu siguranta uniforma, machiajul se va aplica mult mai bine si, in consecinta, va ramane mai mult timp intact. Acest instrument cosmetic  este cel mai bine aplicat peste crema de zi, si in functie de tipul de piele.

Cum sa alegi baza de machiaj corecta

Baza pentru machiaj trebuie selectata pe baza tipului de piele. Femeile si fetele care au pielea uleioasa si poroasa au cel mai mult nevoie de o baza de machiaj tonala. Aplic-o cu un burete cosmetic sau cu o perie speciala. Baza pentru machiaj trebuie sa corespunda in mod necesar cu vremea. Daca afara este rece, atunci baza trebuie sa aiba o textura mai densa, iar daca afara este cald aceasta trebuie sa aiba o textura mai usoara. Este important sa retii ca tonul bazei trebuie sa se potriveasca cu tonul natural al fetei. Daca trebuie sa reglezi tonul natural al fetei cu ajutorul bazei, acorda atentie urmatoarelor caracteristici:

  • nuanta galbena a bazei ajuta la mascarea cianozelor si ascunde cercuri intunecate sub ochi;
  • tonul purpuriu – mascheaza stralucirea pielii;
  • roz – imbunatateste tonul natural al pielii;
  • Verde – ascunde roseata si defectele care se gasesc pe piele.

Textura bazei pentru machiaj

Baza de machiaj  cu textura usoara si transparenta se potriveste cel mai bine pe pielea fetei tinere, la care nu au aparut inca defecte vizibile, roseata sau eruptii cutanate. In aceasta textura exista putini pigmenti si, prin urmare, nu este capabil sa ascunda dezavantajele mari. Fluidul este folosit pentru a echilibra tonul fetei. Aceasta baza nu se aplica zonei templelor, deoarece pielea din aceste zone nu trebuie sa fie mata.

Baza cu textura cremoasa contine o multime de pulbere si pigment, astfel incat este capabil sa mascheze defecte semnificative ale pielii, cum ar fi pete de pigment, retele mici de vene etc.

Baza de machiaj sub forma de gel este perfecta pentru femeile cu piele uleioase si poroasa. Aplicand aceasta textura pe pori, pielea va respira, iar baza se va intinde in mod uniform.

Baza solida este recomandata de cosmetologi acelora care prezinta semne vizibile si semnificative ale pielii, cum ar fi cicatrici si pete post-colorate. Aceasta textura este foarte densa, putand ascunde toate neajunsurile. O baza de machiaj cu un efect stralucitor face ca pielea sa fie radianta.

Alte fundamente

Exista, de asemenea, baze pentru machiajul ochilor, buzelor si genelor. Baza pentru machiajul ochilor este aplicata pe pleoapa, astfel incat poate ascunde cercurile intunecate si permite fardurilor pentru pleoape sa se pastreze intacte mai mult timp. Aceasta baza are o textura usoara. Baza pentru buze creste volumul si permite rujului sa dureze mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *