Cimitirul Bellu Bucuresti

Aflat in inima capitalei noastre, mai exact in Piata Eroii Revolutiei, Cimitirul Bellu este unul dintre cele mai importante lacasuri de veci din Romania.

inmormantari in bucuresti
inmormantari din bucuresti

Desi numele sau, in mod oficial, este Cimitirul Serban Voda, acesta este cunoscut sub numele de „Bellu”. Baronul Barbu Bellu a donat terenul in cauza, iar constructia sa a fost initiata de catre Constantin Alexandru Rosetti, cel care a condus revolutia de la 1848, fiind inspirat de revolutia franceza ce a avut loc in acelasi an.

Este bine de stiut ca, in acea perioada, Transilvania, Bucovina si Basarabia erau sub stapanirea imperiilor vecine.

Cimitirul Bellu a fost inclus in lista obiectivelor de mare interes din punct de vedere cultural si istoric din Europa, datorita personalitatilor si obiectelor de arta aflate teritoriul sau. Unele dintre cele mai importante personaje inmormantate pe aceste meleaguri sunt: Aurel Vlaicu, Mihai Eminescu, Mihail Sadoveanu, Ion Luca Caragiale, Titu Maiorescu, Gheorghe Assan, Stefan Luchian, Gheorghe Petrascu, Radu Beligan, Ion Besoiu, Gheorghe Dinica, Amza Pelea, Laura Stoica, Ion Dolanescu, Maria Tanase, si multi altii.

Ion Mincu a fost unul dintre cei mai mari arhitecti pe care i-a vazut tara noastra. Acesta a promovat un stil arhitectural unic in acea perioada, si anume arhitectura neo-romaneasca, iar in cimitirul Bellu avem trei astfel de exemple: Mausoleul Familiei Cantacuzino, al fratilor bulgari Gheroghieff si cel al lui Ghica. Exista peste 90 de monumente si morminte ce a fost inscrise pe „Lista Monumentelor Istorice” a Institutului National al Monumentelor Istorice, facand aceasta parte de inmormantari a Bucurestiului unul dintre cele mai importante puncte de interes cultural din Romania.

Printre multitudinea de obiective turistice pe care le putem gasi in cimitirul Bellu, se regaseste si o piramida, proiectata de catre arhitectul Luigi Orengo, mai exact in anul 1897. Nu se stie cu exactitate motivul pentru care arhitectul a ales aceasta forma pentru un loc de veci, dar multe persoane atesta faptul ca monumentul este similar piramidei din Giza, din punctul de vedere al designului.

Prima persoana care a fost ingropata in Bellu a fost Elena, fiica lui C. A. Rosetti, care a murit la numai 3 ani. Din pacate, in ziua de astazi, mormantul ei nu mai exista in acel loc, punandu-se, in schimb, crucea tatalui ei si bustul mamei sale, in anul 1885.

Follow Casa Funerarara One Marck International:

Casa funerara cu sediul central in Rosu, Chiajna, judetul Ilfov, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, partener de nadejde in situatii extrem de delicate care presupun decesul unei rude, Funerare-Ieftine isi ofera serviciile funerare si de repatriere intr-un cadru dedicat si foarte bine reprezentat. Casa One Marck International dispune de sala de pregatire decedati, de frigidere mortuare si o sala de asteptare, precum si de tot ceea ce este necesar pregatirii defunctilor la cele mai inalte standarde. Intregul spatiu este verificat si autorizat DSP, este igienizat in mod periodic cu substante de dezinfectare impuse de normele in vigoare, iar unul din cele 4 autotusime destinate transportului funerar local si international asigura transportul defunctilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *