Beneficiile branding-ului: de ce ai nevoie de un brand puternic?

30/06/2020 | Autor: | Adaugat in categoria Servicii

Toata lumea stie ca un brand puternic este important, dar ce face el mai exact pentru o companie si de ce ai nevoie de servicii branding 

Branding este un cuvant pe care toate noile companii il aud in mod constant. Iar daca ai participat la o conferinta antreprenoriala sau ai vizionat un video online despre cum sa incepi o afacere, cel mai probabil ai auzit acest cuvant de sute de ori. Deci care este treaba cu branding-ul? Care sunt avantajele acestuia? Un brand puternic te va diferentia de ceilalti si iti va oferi un avantaj in fata competitorilor?  

Raspunsul pe care il vei auzi la aceasta intrebare, este da. Un brand puternic va ajuta orice afacere sa iese in evidenta si sa depareasca concurenta. 

Ce este brand-ul? 

Ideea fiecaruia despre brand pare sa fie una diferita. Unii cred ca este despre font-urile si culorile pe care o companie decide sa le utilizeze. Dar daca ai inteles exact ce reprezinta brand-ul, vei stii ca acesta include cel putin urmatoarele: 

– stilul design-ului( logo, culori, tipografie, ambalaj) 

– site web si marketing 

– prezenta in social media 

– serviciu clienti 

– mediul si cultura companiei 

–  sloganuri 

– calitatea si pretul produselor 

– filozofia si personalitatea generala 

Pentru a dezvolta un brand puternic nu este nevoie de milioane de dolari, in schimb este necesara multa creativitate si cercetare. Pe scurt, brand-ul este parerea oamenilor despre tine, tot ceea ce gandesc si simt. 

Ce face ca un brand sa fie puternic? 

Exista mai multe aspecte care fac dintr-un brand oarecare unul puternic. Unicitatea, calitatea, mesajul clar transmis, o filozofie solida, marketing orientat si constientizarea audientei sunt doar cateva dintre ele. 

De obicei, ceea ce face ca un brand sa fie excelent nu este doar un singur lucru, ci este o combinatie a mai multora. 

Un exemplu foarte bun este Ikea. Cu toate ca nu sunt o companie mica, ei exemplifica perfect un brand puternic. De ce? Pentru ca sunt cunoscuti pentru preturi mici, magazine uriase, experienta clientilor( chiftele ieftine si afisarea camerei amenajate) si nu in ultimul rand, culorile albastru-galben cu fontul specific. 

Cand te gandesti la companii atat de puternice, precum Ikea, Apple, Coke, Amazon, vei vedea ca ele combina multe lucruri pentru ca brand-ul lor sa functioneze. Nu este vorba doar despre logo, despre eticheta, nici chiar doar despre cercetarile de marketing. Este totul si multe altele. 

Deci de ce ai nevoie de servicii de branding bune? Ce iti pot aduce acestea? In cele ce urmeaza, vei afla tot ceea ce iti poate aduce un brand puternic, si anume: 

  • Recunoasterea clientilor 
  • Loialitatea clientilor 
  • Consistenta 
  • Credibilitate 
  • Ofera incredere 
  • Atrage talentul 
  • Echitate 
  • Permite impartasirea valorilor. 

Asadar, daca esti proprietarul unei afaceri care doreste sa isi conduca compania spre succes, asigura-te vei vei beneficia de cele mai bune servicii de branding. 

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Articolul n-a primit niciun vot inca. Fiti dvs. primul care-l voteaza!)
Încarc...

Autor:

Acest autor a publicat 31 articole pana in prezent.

Adauga un raspuns

Ultimele articole adaugate:


11/11/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Umor

Vrei sa stii care sunt zodiile care vor straluci in aceasta luna? Atunci trebuie sa citesti cele de mai jos. Vezi pe iubesti.ro mai multe articole din domeniul astrologiei.     …

27/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Arhitectura

Structurile de rezistenta la cutremure sunt foarte importante, iar specialistii tin cont de mai multe aspecte atunci cand proiecteaza cladirile. Arhipropub.ro arata unele dintre cele mai importante aspecte care pot …

18/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Auto

Ca masina ta sa functioneze perfect trebuie sa aiba parte de piese de buna calitate. Performanta acesteia mai depinde si de verificarea si de inlocuirea componentelor defecte sau uzate. O …