Beneficiile marketingului prin articole

posted in: Copywriting | 0

In mod firesc, multa lume s-ar intreba ce sens are sa iti submitezi articolul intr-un director de articole, cum este earticole.com si de ce nu l-ai adauga pe propriul site.

Acest articol va incerca sa raspunda dilemei de mai sus, prezentand o serie de avantaje pe care le are marketingul prin articole.

In primul rand, cu un articol postat pe site-ul earticole.com te adresezi unui alt public, avand astfel oportunitatea de a directiona spre site-ul sau produsul tau un trafic (si automat potentiali clienti) care in alte conditii n-ar ajunge pe site-ul tau, sau cel putin nu direct.

Castigi credibilitate. E o diferenta intre un articol postat pe site-ul tau sau unul postat pe un teren „neutru”. Poate pe site-ul propriu lumea va fi sceptica la absenta unor review-uri negative sau la prezenta celor pozitive. Terenul „neutru” de care vorbeam mai sus face ca oamenii sa perceapa review-urile cu mai multa incredere, iar daca afacerea ta este una corecta si capabila sa genereze si aici feedback pozitiv, acesta este automat un castig imens pentru tine.

Iti poti consolida brandul. Orice prezenta online lucreaza la consolidarea brandului tau. Atata vreme cat lumea citeste in mai multe locuri despre tine si/sau afacerea ta, vei putea ajunge sa fii considerat o autoritate in domeniul tau. Iar aici putem vorbi fie despre brandul personal (adaugarea unor tutoriale/articole/etc. postat in nume propriu, fara nici un fel de caracter comercial), fie de brandul companiei tale. In ambele cazuri, avantajele sunt vitale pe termen lung.

Directionezi trafic relevant spre site-ul tau. Postarea unui articol in cadrul unei comunitati online poate face ca acesta sa se auto-promoveze singur (sau mai bine zis, fara interventia ta), fie ca vorbim despre Word of Mouth, fie ca vorbim despre Social Media… sau orice alt canal de comunicare. Acest lucru facand ca tu sa primesti trafic relevant pentru site-ul tau. In functie de natura lui, acestia se pot tranforma mai departe in vizitatori fideli sau in clienti de-ai tai.

Expunere. Earticole.com, prin termenii si conditiile sale permite republicarea articolelor pe alte siteuri, cu mentionarea autorului (adica mentionarea ta). Acest lucru te ajuta mai departe, oferindu-ti mai multa expunere, mai mult trafic, mai multe sanse de ati consolida brandul si in final… de ce nu, mai multa prosperitate pentru tine.

E gratuit! Poate unul din marile avantaje ale acestui tip de marketing, cel putin pe site-ul nostru, consta in faptul ca totul este GRATUIT. Poti adauga cat de multe articole doresti, atata timp cat ele respecta politica noastra de acceptare a lor.

Optimizarea SEO off-page poate fi serios imbunatatita  prin adaugarea unei serii de articole in directoarele de articole. Cel mai important tip de link de care un motor de cautare tine cont, este chiar linkul din cadrul continutului. Astfel, poti fi ajutat nu doar prin traficul pe care earticole.com ti-l va trimite direct, ci si indirect prin autoritatea pe care site-ul nostru ti-o va transmite in „ochii” motoarelor de cautare.

Primesti feedback. Adaugand articole in directorul nostru, primesti feedback-ul de care ai atata nevoie. El incepe inca de la cel mai elementar pas. Acceptarea sau neacceptarea unui articol de-al tau in directorul nostru. Astfel vei putea analiza unde ai gresit sau ce ai facut bine. Mai departe feedback-ul consta in reactia pe care vizitatorii nostri o vor avea la adresa articolului tau. Cate voturi va strange, cate „share”-uri si mentiuni va primi inspre retelele sociale, cate comentarii va primi… si mai ales ce fel de comentarii si reactii va starni. Toate aceste lucruri te pot ajuta pe tine sa evoluezi in aceasta arta de a redacta un articol.

Daca te-am convins prin acest articol, urmatorul lucru pe care-l faci ar trebui sa fie crearea unui cont si pe urma adaugarea articolelor tale. Spor la treaba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *