Beneficiile utilizării presei franceze de cafea

posted in: Electrocasnice | 0

Dacă ești fan al cafelei știi cu siguranță că există o multitudine de moduri în care poți obține o cafea bună, iar folosirea presei franceze este unul dintre ele.

A trecut demult vremea în care singura modalitate de a obține o cafea gustoasă, tare și aromată era să mergi la cea mai bună cafenea din oraș. Acum poți găsi pe piață o multitudine de aparate cu ajutorul cărora îți poți face poftele. Dar de ce să alegi presa franceză, dintre toate celelalte? Iată, mai jos câteva motive întemeiate.

1. Economisești

Cine spune că trebuie să plătești mai mult pentru o cafea bună? O poți obține mult mai ieftin acasă decât la cafenea, prin folosirea presei franceze. Nu trebuie decât să investești la început într-o presă de calitate (oricum nu costă atât de mult precum un aparat automat, de exemplu) și periodic în boabe de cafea. De preferat să optezi pentru boabe pe care să le râșnești exact înainte de a prepara băutura. Astfel vei obține o cafea mult mai aromată.

2. O poți folosi oriunde

Avantajul presei de cafea este că o poți lua cu tine în vacanță, la picnic, la muncă, aproape oriunde. Astfel te poți bucura de gustul cu care te-ai obișnuit chiar și atunci când nu te afli în confortul casei tale. În plus, atunci când ești în vacanță nu va trebui să mai consumi cafea de la automate sau să plătești prea mult pentru o cafea în restaurantul hotelului.

3. Ușor de folosit

Nu trebuie să îți bați capul cu tot felul de butoane și manete, este simplu de folosit chiar și de către un copil de 3 ani. În plus, te bucuri de cafeaua preferată în cel mai scurt timp. De asemenea, este ușor de curățat chiar și în mașina de spălat vase.

4. Controlul temperaturii

Dacă ești un împătimit al cafelei atunci știi cu siguranță că fiecare tip de cafea necesită o temperatură diferită a apei în timpul preparării. Dacă nu respecți acest lucru este posibil să obții o cafea amară și lipsită de aromă.

Presa franceză îți dă posibilitatea de a regla temperatura apei și nu pentru că ar avea un buton minune, ci pentru că poți fierbe separat apa fix atât cât îți dorești. Pentru un control cât mai bun al acestui aspect, folosește un termometru special.

5. Ocupă mai puțin spațiu

Ai o problemă cu spațiul în bucătărie? Cine nu are? Cu atâtea aparate ce s-au inventat pentru fiecare operațiune din bucătărie (mașină de făcut pâine, slow cooker, robot de bucătărie, storcător de fructe, etc) nu e de mirare că nu mai ai loc să mai pui un ac în vreun dulap. Așadar, dacă pentru presa de cafea este posibil să mai faci puțin loc, nu același lucru se poate spune și despre un aparat voluminos automat, un espressor, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *