Bezoarele sau ghemele de par

posted in: Animale de companie | 1

Ce provoacă ghemele de păr?

Nu este deloc surprinzător faptul că pisicile au ghemotoace de păr, deoarece fac parte din viata lor.

Pisicile se ingrijesc intr-un mod exagerat – își petrec până la jumătate din orele de veghe făcând acest lucru. În acest proces, inghit din neatenție foarte mult par – unele dintre ele revenind mai târziu formand aceste bezoare sau ghemotoace de par.

 

Rasele cu păr lung, precum Persanele și MainCoon, au tendința de a avea mai multe dintre aceste tipuri de păr nedigestionat, pe care medical veterinar  le numesc trichobezoare. Nu este de mirare că iubitorii de pisici le numesc doar bile de păr (chiar dacă în general au o lungime de un centimetru și tind să aibă formă tubulară.)

 

Este normal ca pisicul tău să regurgiteze mingi de păr de mai multe ori în fiecare săptămână și pot fi mai frecvente pe vreme mai caldă atunci când pisicile își schimba blana pentru sezonul de iarna. Dar prea multe mingi de păr pot duce la probleme inclusiv:

-Pierderea poftei de mâncare

-Constipație

-Obstrucție gastrointestinală

-Vărsături repetate

 

Ce poti face?

Ajută-ți pisica cu periajul obișnuit pentru a reduce cantitatea de păr desprins pe care ar putea-o înghiți.

Investește într-un remediu pentru coafura. Aceste tratamente vin fie într-un tub asemănător unei paste de dinți, fie infuzate într-un tratament și ajută la ungerea gâtului și a stomacului pisicii – astfel încât părul trece prin tractul gastro-intestinal în loc să fie vomitat înapoi.

 

Mâncarea pentru pisici creată special pentru a tăia mingile de păr poate fi de asemenea utilă. Mâncarea de control al mingii de păr are mai multe fibre pentru a ajuta la mișcarea părului înghițit în mod natural prin sistemul digestiv al pisicii dvs. și, de asemenea, conține ingrediente care hrănesc pielea și haina pisicii dvs. pentru a ajuta la reducerea vărsării.

Cumpărați remedii pentru coafura pisicii.

Cumpărați mâncare pentru pisici care controlează caderea parului.

In caz de animalul tau vomita necontrolat, nu este recomandat sa asteptati, ci sa apelati la o clinica veterinara non stop pentru sfaturi profesionale (Supervet – Clinica veterinara NON STOP).

 

  1. supervet

    Supervet Chitila este o clinica veterinara non stop ce va  ofera o gama larga de servicii sanitar veterinare: consultatii, chirurgie, microchirurgie, chirurgie oftalmologica, obstetrica ginecologie, dermatologie, ecografie, radiologie, tratamente intensive, analiza sange, biochimie, hematologie, fizioterapie, vaccinari, deparazitari, ambulanta veterinara. Aici gasiti intreaga gama de tratamente cosmetice atat pentru caini cat si pentru pisici: tuns, spalat, igienizare. Petshopul Supervet Chitila din cadrul clinicii veterinare va ofera solutia completa pentru hranirea animalului dumneavoastra si accesorii pentru acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *