Categorii
Sport si Recreatie

Bicicleta cruiser de plajă – cum alegi dimensiunea potrivită

Vine vara, vremea e caldă și plăcută și asta te duce cu gândul la o plimbare lejeră cu bicicleta pe faleza de la malul mării. Frumos gând, dar până acolo mai e cale lungă, mai ales dacă nu dispui de o bicicletă cruiser și trebuie să o achiziționezi de acum înainte.

De ce să alegi o bicicletă cruiser?

Pentru că aceasta îți oferă o poziție relaxată în timpul pedalării, pentru că este stabilă și are un design atrăgător. În plus, dacă ești în vacanță la mare, nu ai nevoie nici de mountain bike pentru a sări peste gropi, nici de cursieră pentru a merge cu viteză în nu-știu-ce-cursă.

Ai venit la mare pentru a te bucura de apă, soare și distracție, iar bicicleta cruiser de plajă (beach cruiser) se încadrează perfect în peisaj.

Cum arată un beach cruiser?

Așa cum spuneam și mai sus, aspectul acestor biciclete este unul atrăgător și relaxat. În ceea ce privește detaliile tehnice, acestea nu trebuie omise chiar dacă vorbim de o bicicletă cruiser, de relaxare.

Astfel, cele mai întâlnite roți pe aceste modele sunt cele de 26 sau 29 inch, stil balon și suficient de late pentru a oferi stabilitate. În plus, acestea amortizează destul de bine și micile gropi și denivelări pe care le-ai putea întâlni pe faleză.

În general, o protecție de lanț va acoperi partea superioară a lanțului, care face legătura între un angrenaj cu o singură foaie și o casetă cu un pinion. Șaua este poziționată ceva mai jos față de un MTB, este lată, pentru a oferi extra confort ciclistului și adesea prezintă arcuri fixate pe partea din spate, pentru a atenua din șocurile resimțite în momentele în care utilizatorul pedalează pe suprafețe nu foarte drepte.

Ghidonul este lat, înalt, iar coarnele coboară în ambele părți spre ciclist, astfel ca tu să poți manevra bicicleta fără a fi nevoit să te apleci spre înainte, fapt ce asigură o poziție de pedalare verticală, în momentul plimbării.

Aripile de protecție împotriva noroiului și a mizeriei vor fi adesea întâlnite pe astfel de modele de biciclete cruiser, astfel că vei putea trece peste bălțile întâlnite pe traseu, fără a sta cu grija că te vei stropi.

Din moment ce aceste biciclete de oraș sunt dedicate plajelor, sunt mari șanse ca tema vopselei folosite să fie una specifică verii, folosind culori vii sau elemente precum palmieri, soare, mare etc., deși acest lucru nu este garantat. Faruri și reflectoare pot fi incluse, cu toate că acestea pot fi achiziționate și ulterior, fără niciun fel de problemă.

Cum alegi dimensiunea potrivită?

La fel ca în cazul oricărui alt tip de bicicletă, este necesar să îți cunoști înălțimea și lungimea interioară a piciorului. Odată ce știi aceste lucruri, vei putea merge într-un magazin pentru a-ți alege bicicleta preferată sau poți alege să o comanzi din online.

Pro Tip: Verifica marimea potrivita tie cu un Calculator Cadru Biciclete Sosea Online 

Indiferent de unde vei cumpăra o astfel de bicicletă, cu siguranță vara ta va fi una mult mai distractivă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *