Bicicleta din piese sau gata asamblata?

posted in: Cumparaturi | 0

Care este cea mai eficienta metoda de a te bucura de viitoarea ta bicicleta? S-o construiesti din piese sau s-o cumperi deja asamblata?

Este o intrebare des intalnita si foarte dezbatuta in randul pasionatilor de biciclete, indiferent ca sunt incepatori sau biciclisti experimentati.

Un calcul simplu ne arata ca orice bicicleta achizitionata asamblata aduce cu sine o reducere de pina la 30% decat daca ai cumpara-o si ai asambla-o din componente. Astfel o bicicleta oferita la un pret mediu de 3.000 de lei, iti va scoate din buzunar aproximativ 3.800 de lei in cazul in care cumperi componentele necesare.

Poti lua in calcul achizitionarea unor componente la scurt timp dupa ce ai intrat in posesia bicicletei. Astfel, ii poti face diferite upgrade-uri de componente astfel incat sa-i sporesti performantele. In urma upgrade-urilor vei putea obtine un pret mai bun pe bicicleta in momentul revanzarii, depinzand bineinteles si de componentele pentru care te decizi.

Un alt upgrade major la partea de componente se refera la cadru : inlocuirea acestuia poate fi costisitoare, deoarece un cadru bun poate costa de la 500 pina la 3.000 de lei, in functie de materialul din care este realizat. Dar si performantele vor fi pe masura.

In concluzie, doar daca esti cu adevarat un entuziast al bicicletelor optezi pentru construirea acesteia din diferite componente. Vei obtine configuratia dorita insa vei avea mai mult de platit. Daca pasiunea nu este atat de mare incat sa te impinga la cheltuirea unor bugete mari, ia in calcul varianta achzitionarii unei biciclete gata asamblate si schimba anumite componente in timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *