Black Friday – Statistici din plan internațional

posted in: Marketing | 0

Black Friday este unul dintre cele mai așteptate evenimente de shopping ale anului, care are loc în ultima vineri din luna noiembrie în Statele Unite. În ultimii ani, Black Friday a devenit tot mai popular și în alte țări din întreaga lume.

Statisticile arată că Black Friday a devenit unul dintre cele mai importante evenimente de shopping din lume, cu vânzări record an de an. Potrivit datelor furnizate de National Retail Federation, în 2022, vânzările de Black Friday au depășit 7,4 miliarde de dolari, cu aproximativ 5% mai mult decât în 2021. Aceste cifre sunt uimitoare și arată puterea acestui eveniment de shopping.

Dar Black Friday nu este doar despre vânzări record și economii pentru consumatori. Este, de asemenea, o ocazie pentru oameni de a se reuni cu familia și prietenii și de a se bucura de spiritul sărbătorilor care încep să se apropie. Potrivit sondajelor, aproximativ jumătate dintre consumatori spun că Black Friday este o ocazie de a petrece timp cu familia și prietenii și de a se simți bine în spiritul sărbătorilor.

În concluzie, Black Friday este un eveniment de shopping important, care oferă oportunități de economisire pentru consumatori și care aduce oamenii împreună în spiritul sărbătorilor. Statisticile arată că acest eveniment a crescut în popularitate în ultimii ani și se așteaptă ca trendul să continue în viitor.

În plus, Black Friday nu este doar un eveniment de shopping pentru magazinele fizice. A devenit, de asemenea, un eveniment important pentru magazinele online, cu vânzări record an de an. Potrivit datelor furnizate de Adobe Analytics, în 2022, vânzările online de Black Friday au atins un record de 9,4 miliarde de dolari, cu aproximativ 21% mai mult decât în 2021. Aceste cifre arată că Black Friday a devenit un eveniment important pentru magazinele online, oferind oportunități de economisire și conveniență pentru consumatori.

Cu toate acestea, Black Friday nu este fără probleme. Una dintre cele mai mari probleme este aglomerația în magazinele fizice, care poate duce la conflicte și la riscuri pentru siguranța consumatorilor. De asemenea, unii oameni se simt presați să cumpere lucruri pe care nu le-ar cumpăra în mod normal doar pentru a profita de ofertele de Black Friday, ceea ce poate duce la regretul cumpărăturilor ulterioare.

 

În concluzie, Black Friday este un eveniment de shopping important care oferă oportunități de economisire pentru consumatori, dar care poate avea și probleme, cum ar fi aglomerația în magazine și presiunea de a cumpăra lucruri pe care nu le-am dori în mod normal. Este important ca consumatorii să fie conștienți de aceste probleme și să ia măsuri pentru a se proteja în timpul acestui eveniment de shopping important.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *