Boeing si Airbus au primit noi comenzi

posted in: Turism | 0

Companiile producatoare de aeronave, Airbus si Boeing, au confirmat pozitiile ca parteneri pentru Global Aerospace Summit din 2012. Evenimentul se va tine Abu Dhabi intre 16-19 aprilie, fiind o reuniune la nivel inalt a directorilor si presedintilor din sectorul aerospatial si aviatie.

In primele 10 luni ale anului 2011, compania Airbus a primit comenzi pentru 1 231 de aeronave, dintre care 141 au fost anulate. Competitorul Boeing a primit doar 428 comenzi din care 110 anulate. Incepand cu luna noiembrie Airbus a anuntat oficial ca renunta la productia de aeronave A340, pentru ca in ultimii doi ani, acest tip de aeronava nu a mai fost vandut. Ultimele doua exemplare au fost construite si livrate pentru compania spaniola Iberia.

Noul model lansat de Boeing, 787 Dreamliner, a adus deja o comanda totala de 820 de aeronave, cele mai mari comenzi fiind date de companiile Japan Airlines, All Nippon Airways, Qantas si Air Canada. Transportatorii europeni ce s-au inscris pe lista de asteptare pentru Boeing 787 sunt Air Berlin, Air Europa, LOT Airlines, British Airways, Aeroflot, Icelandair, Privat Air si Travel Service. Printre companiile de linie enumerate este si operatorul ce ofera bilete avion low cost, Norwegian Air.

In 2011, producatorul Boeing a livrat 477 de aeronave si are in asteptare comenzi in numar 805, livrand in total 3 771 de aeronave. Modelul ce a inregistrat un nou record de cereri pentru o singura comanda este Boeing 777, iar modelul Boeing 737 MAX a adus un numar de 1 000 de cereri, 15 companii aeriene dorind sa aiba in flota o astfel de aeronava.

Alianta Air FranceKLM a confirmat o comanda de 25 de aeronave Boeing 787-9, prima fiind livrata in anul 2016 pentru KLM, urmand ca Air France sa beneficieze mai tarziu de serviciile acesteia. Cele doua companii includ in proiectul de reinnoire a flotei si alte aeronave Airbus A350-900, dar pentru care inca nu au fost depuse comenzi.

Airbus a primit o comanda in valoare de 3.8 miliarde de dolari din partea companiei Hong Kong Airlines, pentru 10 aeronave A380. Anterior, operatorul asiatic a mai comandat aeronave Airbus A330 pe care le va pune la dispozitie pasagerilor ce au bilete de avion pe rutele dintre Hong Kong si cateva orase din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *